Monday, 20 August 2018

Greentown Dim Sum Cafe Ipoh

Assalammualaikum

Hai koranggg..sabtu haritu kan aku bawak mil pergi kenduri kahwin kat ipoh..balik kenduri kahwin pergi lah cari dim sum cafe ni..aku teringin lama dah tengok kawan2 kat fb makan dolly dim sum tu..kat perak takde lagi dolly dim sum ni..terpaksa la cari yang ala2 dia je..jadi lah haha

Cafe ni dekat area greentown sana..dekat2 la dengan restoran nasi padang tu..waze je insyaAllah sampai haha..jangan risau dim sum cafe ni ada sijil halal..dekat pintu masuk dia pon memang terpampang sijil halal dia..jadi jangan ragu2 eh..ramai jugak orang..tapi meja pon banyak..silih berganti orang makan..memang sedap lah maksud nya tu..kalau jalan ipoh singgah lah makan sini..sedap!

Ni gambar depan cafe dia..tak sempat nak snap..pinjam gambar google je la eh haha

Gambar dalam cafe dia..kalau taknak duduk dalam econ makan kat luar pon boleh..

Boleh terjumpa kakak opis aku kat sini..haha berjodoh sgt 

tuan blog dengan kak salina 

Sedappp..

Bagi pensil baru diam *_____*

ahmad dah badmood nak tido haha

opah dgn mama je tengok camera kan  -_____-

Harga dia pun ok la sepinggan dari harga RM5 ke RM12..yang duduk ipoh try lah dim sum ni nanti ok..ok lah nanti sembang lagi!
BAI!

Thursday, 16 August 2018

Kisah Diet Suka Hati

Assalammualaikum

Haii korang..alhamdulillah ada lagi ha kerajinan datang..haha..lama dah tak hujan teluk intan ni..alhamdulillah hujan turun lebat sangat..semoga hilang lah jerebu yang melanda..aaminn..petang yang sejuk ni nak cerita pasal diet suka hati aku ni..aku mula diet haritu dengan berat 61kg..berat mcm ni pon rasa mengah sangat..solat pon penat..jalan sikit pon penat..balik keje nak baring je punya la malas..tinggi aku 151cm..jadi nya dengan berat 61kg tu memang dah overweight lah..masa mengandung je kot berat 60kg ke atas ni..kebetulan masa tu ciknaa geng gojes ajak buat group diet..ape lagi terus join lah..target semua ahli group nak kurus lah raya nanti..haha 

Dalam group kurus tu ikut suka lah korang nak diet cemana..janji dgn tujuan kurus je..mula2 diet tu aku tak makan nasi..lebih kurang atkins la kot..dalam tempoh tu ada jugak la cheat..tu yang lambat turun tu..lepas tu dengan tak buat workout nya..haha alhamdulillah sebelum raya haritu dapat la berat 53kg..turun lebih kurang 8kg la dalam masa 3 bulan lah rasa nya..tak ingat pula start diet tu bulan berapa haha

Lepas raya naik 1kg balik tau berat aku..sedap makan tak igt dunia..lepas tu naik lg sampai 55kg..hahaha skrg dah start diet balik turun 1kg..jadi nya skrg 54kg..haih bila tah nak dapat angka 4 nye asyik turun naik lepas tu cheat..asal weekend je cheat..asal cheat je weekend hahaha skrg aku buat diet eatclean je..

Pagi - telur rebus
Tengahari - nasi suku, lauk, sayur 
Lauk ambik lauk yg bakar2 atau sup2 je..macam lauk pantang lah lebih kurang
Dinner sebelum 7 - kadang makan ayam goreng je, telur, malas sgt makan cornflakes sikit je dgn susu low fat

Oklah aku try buat macam ni turun jugak kadang 200g kadang 300g..jadi la kan dari tak turun lansung..yang penting air manis, kek, kuih muih, biskut tak ambik lansung la..minum air masak banyak kadang2 letak lemon 2 hiris letak dalam air..takyah perah letak gitu je..sedap sikit lah air masak tu ada rasa2 lemon..

Ni masa bulan puasa turun sampai 54.4kg..61kg tu huaaa comot nye  -_____-


Ni raya haritu


handbag tu dapat hadiah dari kina ahli group kurus..berat turun konsisten kata nya haha cantik kan!

Oklah nanti sembang lagi..doakan aku dapat 46kg tau..sejak kawen tak penah merasa berat angka 4 dah..dapat merasa sekali pon ok dah..hahaha 
OK BAI!