Wednesday, 4 May 2016

Goodies Bag Yang Best!

Assalammualaikum

Alhamdulillah goodies bag untuk fun day GBSB kami haritu ramai yang seponsor..macam-macam ada tau dalam goodies bag tu..best sangat..barang semua berguna dan makanan yang dapat tu memang sedap sangat..korang kalau cari idea goodies bag untuk apa-apa event, cari lah barang yang berguna..jangan la bagi benda yang orang buang je..membazir tau..bagi benda yang boleh pakai atau makan..berbaloi tetamu bawak balik

Contoh nya pin tudung ni..comel kot kalau letak dalam goodies bag korang..bagi kawan-kawan atau saudara mara terdekat..mesti dorang suka sangat..


unik kan corak dokoh ni..klasik sangat..suka suka suka

Terjah IG ni korang


atau 

WA 012-6823658

bukan pin tudung je jubah budak pun ada..jom cuci mata raya nak dekat ni..


Selain tu korang boleh bagi towel muka ke..yang leh sulam cantik-cantik macam ni..perghhh berbaloii oii tetamu dapat..aku suka dapat towel gini..ada anak-anak ni berguna sangat lah towel macam ni hehehe..

huaaaa cantik kannn..buat hantaran pun lawa sangat tau

Jom tengok IG beliau..macam-macam design ada tau..


atau

WA 019-4781804

tengok cantik nye letak atas dulang hantaran

Bagi korang yang suka kan barang-barang homemade ni boleh lah bagi bekas tisu yang comel ni..100% homemade owner dia jahit sendiri tau..takde lah tisu berterabur dalam beg kan..bukan bekas tisu je macam-macam ada lagi..jom lah terjah IG beliau..


atau

WA 019-2678685

kemas jahitan dia tau..pasti korang puas hati

aku berkenan bekas tempat charger hp ni..senang kan charger gantung je takde lah anak-anak main wayar charger tu..

Bawang goreng ni pulak korang kena cuba lah..aku tak suka bawang goreng tau..tapi aku boleh makan bawang goreng ni macam kerepek bawang..budak hadeen pun berhantu makan bawang goreng ni hahaha..bawang goreng ni pun 100% homemade tanpa pengawet dan sangat berkhasiat..

ni lah bawang goreng nye...sedap sangat!ha yang sebelah tu perfume..wangi gila kot..aku pakai sampai petang..lembut je bau dia..cuba lah korang, macam perfume berjenama tau..

Pekasam daging pun beliau ada jual..itu lagi lah..kalau korang diet, jangan lah makan..silap haribulan seperiuk nasi boleh habis tau..ni nak bulan puasa ni aku nak buat stok..selera kot makan masa sahur..lagipun jimat masa..goreng telur makan dengan nasi panas-panas..perghhhh..nikmat!jom serang IG beliau!


atau

WA 019-4603039

cupcake ni sesuai sangat lah korang buat goodies bag..sedap dan moist sangat

bukan cupcake je, lasagna dan frozen food pun ada..korang wassap jer nombor tertera tu ok..

ni ha lagi satu paste mee bandung..tak payah tumis..masuk air jer..pecah kan telur letak lah udang ke ayam ke..sesuai sangat lah kita mak-mak yang bekerja ni yang sokmo nye kejar masa..hahaha

Jom terjah FB beliau



Oklah semoga bermanfaat kepada korang..nanti sembang lagi 

BAI!


Thursday, 28 April 2016

GBSB Fun Day 2016 - Gold Coast Morib

Assalammualaikum

Hai! kembali lagi..hahaha baru ade feel nak update pasal Family Day Geng Gojes Supermom And Baby ni..ambik mood dulu baca geng yang dah update baru feel tu datang..hahaha mengada sangat alasan kan..fun day ni dah dekat 3 minggu dah kot..kali ni buat dekat Gold Coast Morib sebab ade themepark nak bagi anak-anak main air puas-puas dan ada pantai nak main games nanti..9/10 hb haritu fam day nye..alhamdulillah semua berjalan lancar dengan jaya nya..tahniah kepada semua yang terlibat dan ajk yang bertungkus lumus menjayakan event ni..skemaa nye ayatttt..hahaha

Aku gerak ke KL lepas solat jumaat 8hb tu terus pergi Ikea..pergi KL je Ikea..Ikea je KL..hahaha..cari hadiah tukar-tukar tak beli lagi..aku beli bunga orked Ikea tu..kak leenda yang dapat..aku pun heran mesti yang taknak yang dapat..yang nak sangat tak dapat..bahahahhahaa..begitu lah lumrahh dunia..hahahhaa ape la aku mengarut ni..akak!harap sudi terima orked itu dengan hati terbuka hahahhaa!

Dah-dah sambung balik cerita fam day nye..malam tu tido rumah abang asri dekat subang bestari..pagi -pagi dah gerak budak-budak mandi dan bekpes..dalam pukul 9 keluar rumah singgah pulak mydin..beli air kotak untuk minum masa main games ahad nanti..

Sampai Gold Coast, Morib pukul 11 pagi..aku orang pertama sampai..ceeeee itu pun nak kabo..haha..punya la semangat..yela ahad aku kena balik awal pukul9..tak sempat main games pun..asri ada keje ahad tu menteri nak datang..stress je mak -________- nasib pakcik asri janji tahun depan fam day kita balik paling last..bahahaha..takpe kita tungguuuuuuu..hahahaha


dapat la bilik menghadap theme park..alhamdulillah dapat check in awal..

kemain kakak kan..haha


ni lah bilik kitorang..kelengkapan semua cukup alhamdulillah..siap angkat beg dengan beli lunch terus berkubang dalam jakuzi..sempit hoii masuk 4 orang sekali..bahahaha..

Dah siap berendam pergi jenguk mimi jap kat bilik dia..hannah asyik cakap nak jumpa rafif..nak jumpa rafif..sembang-sembang jap sebab bukan selalu dapat jumpa..dah lah esoknya nak balik cepat kan..

 pukul 430 bawak dorang turun mandi kat theme park..masa ni kurang dah panas..tengok budak berdua ni tak sabar dah nak mandi..hehe



 kat bawah ramai dah turun..ada yang dah naik sebab dah mandi dari pukul2..hoii hebat tau korang berendam pukul2 tengah panas tu..hahaha

 gambar mandi kat sini semua ihsan mimi dengan kerul..aku tak bawak turun hp pun..mekasih korang op tak berbayar kita petang tu..hehe

 lihat lah betapa gembira nye kami..kikiki

 mak-mak dan anak-anak nye..haha

 3 dara pingitan..kahkahkah

kawan baik-baik ok



Pukul 8 konvoi ramai-ramai dinner dekat Juwita Seafood..pada aku biasa-biasa aje..lagipun kedai nye sempit dengan kami bawak anak kecik..dengan panas nye..berpeluh-peluh makan..huhuhu tengok gambar kat atas betapa padat nya kami kat situ..hahaha..lan cakap aku takleh keluar lah ni lepas makan ni..bahahaha..sebelum makan pakcik asri baca doa, aku dah warning pendek je doa tu bang..orang semua dah kebulur ni..hahaha!

Balik dinner, tak terus tido..pergi merayap dengan khai jemah kat bilik mimi..hahaha..tinggal budak-budak dengan pakcik asri..dorang pun dah tido dalam kereta lagi balik dari Juwita tu..pukul 1130 lebih baru kelam kabut balik bilik memasing..haha..sekali sekala rasa bujang jap..hahaha

Pagi ahad tu pukul6 bangun solat subuh terus kejut dan mandikan terus budak-budak tu..pukul7 turun terus breakfast..

makyong dengan kakak hannah >___<


kakak dah cekak pinggang lama lagi ke mama nak bergambo ni hahaha

kaki tetap taknak kalah hannah oiii..hahaha

dimsum tu sedap...

hannah dengan aqilah anak sue..berkawan sampai besar tau anak-anak..

sempat lagi deme main sorok-sorok kat tempat makan tu haha

4 sekawan hehe

pukul8 gerak ke pantai untuk games pulak..sedih sangat masa ni dah nak balik..kesian hannah sepanjang perjalanan balik tak habis cakap hannah nak main lagi dengan kawan..sobss..

bergambar dengan sue dulu sementara tunggu semua turun..

main pasir..pandai asyraf tau tulis ABC

yeay sempat jumpa nad..gigih tau nad lepas subuh dah gerak ke morib..terbaikkk

dah ramai turun aktiviti pun dimulakan dengan panaskan badan dulu chicken dance di ketuai anak khai, si hadif comel..hehe pandai dia chicken dance tau..

Lepas chicken dance, sambut birthday anak-anak gojes..rara seponsor brownies haritu..sedap gila..tak cukup satu hoii..haha

lepas tu sesi bergambar..memang sengaja bergambar awal-awal sebab kang dah main games abis comot dah semua kan..banner yang cantik ni di seponser oleh ira..tq ira!

masa ni ada lagi 2,3 family tak turun lagi tak silap aku

mak-mak gojes yang sangat BEST!rindu dah korang semua sobsss

Bapak-bapak yang sporting habisss..!

KAMI!!!

aku dapat hadiah tukar-tukar dari my..hadiah aku pulak kak leenda dapat haha


bekas beras yang sangat comell..yeay tq my..

Phewww..siap dah satu entry yang ambik masa berminggu-minggu ni hahahaa adoiii..ade rezeki panjang umur kita jumpe lagi family day tahun depan..terima kasih kepada semua yang JOIN dan semua AJK yang menjalankan tugas yang sangat cemerlang!tahniah berjaya family day kita kali kedua ni..alhamdulillah..semoga persahabatan kita kekal buat selamanya..

Ok lah nanti sembang lagi eh..nak review seponsor banyak lagi ni hahaha

BAI!