Thursday, 24 March 2011

Chocolate Give Away For Lucky Sweet Couple


....ASSLAMMUALAIKUM....




Wat pertama kalinye aku join give away..sesape yg nak join leh 
klik kat gmbar kat atas atau 
klik Chocolate Give Away For Lucky Sweet Couple ye...jom tgk bwh 
gmbar yg aku nk pertaruhkan..haha..

mempersembahkan..haha..*pe kne ler ngn aku ni*

syarat2nye nak gambo sweet dan unik...rse2 nye ini ler unik skali kot gmbo yg aku ade..haha..mse ni adik ipar ngn hubby punye hal ler smpai leh tgkp gmbo cmni..huhu..malu der..

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim...



Okey nk cite sket cmne ktorg leh knl..pertama skali ktorg jumpe kat PLKN DUSUN RESORT KUALA NERANG, KEDAH..erm kat sni pun leh cari jodoh ye..hehe..time aku g PLKN nie aku lah batch pertama..aku tau aku kne g pun dari jiran sebelah..dye tgk nme aku kuar kat surat khabar..punye ler gile2 terkejutnye nme aku tersenarai..mse mak abah aku anta naek bus pun mmg menangis2..adoyai..mmg truk gile mse tu..mse tu igt ag..sepupu aku beria nk g tp tak dpt..yg tknk lak dpt..dye siap anta aku skali naek bus dan beri kata2 semangat..sempat ag bergurau, "mne tau dpt calon kat sne.." pe da..aku mmg tak terpikir lnsg psl nk cari calon nie..gpun mse tu muda belia ag..yg aku pkr mse tu mmg benci nk g PLKN..huhu..(tp bile dah g mmg best sgt2 dpt g PLKN nie..byk sgt ilmu leh dpt..=) dah tkdir kan..kalo aku tak g PLKN ni, idak ler aku jumpe my luvly hubby bunny aku..huhu...


k nak cite cmne bermulanye bibit perkenalan tu...haha...aku ngn hubby aku nie dtakdir kan lah satu group...haish kebetulan ye..dlu aku nie jenis pendiam sket...mse tu aku nie idak ler suke sgt mnegur org...melainkan org tegur aku dlu..haha..tu dlu la..tp skrg huish..terlebih kecoh lak..hahaha..asalnye aku leh knl ngn hubby aku nie, dye ngn kwan tu mmg suke ler kaco aku..tktau ler nape..deme nie mmg skt ati sgt ngn aku...mula2 ckp aku nie ketinggian tak ckup..pastu ngate lak kasut yg aku pakai kne tempah...pe ke pelik beno..itu pun leh jd isu kan..haish mcm2 lah ktorg gaduh kan..aku mmg sgt tak suke kat hubby aku mse tu...mmg meluat tahap pe aku pun takleh nk ckp..pehtu ade org nk lantik lak dye jd ketua kumpulan..lagi meningkat ketidaksukaan aku..dah la gaye mcm berlagak...huish kalo ckp kat dpn mcm hebat bebeno..heran aku org lain leh suke dye jd ketua...mmg aku sgtla pelik...ape yg dorg tgk kat dye aku pun tktau...


semakin hari pergaduhan ktorg semakin sengit...mmg tiap kali kne duk dlm kumpulan ade jer bnde nk dgaduhkan..smpai la satu tahap ktorg siap baling2 batu ag...hish mcm dah cite hindustan lak..dan batu yg hubby aku baling terkena ler kat aku...pe ag aku nngis ler...hish2 mmg cam budak2..yela mse tu umur baru 17thn..bru pas abis spm...dye pun rse bersalah dgn pantas mintak maaf kat aku...huh tah ape tah..konon2 nk pujuk aku,dye belanje ler aku mkn aiskrim...sejak tu la ktorg baek...


pas abis PLKN ktorg msh berhubung sebagai kawan...sehingga lah dtakdirkan jumpe lik kat PUO..mse tu lah ktorg mula rapat....mcm2 dugaan dan cabaran lah yg ktorg lalui..yela ktorg start knl dri budak2 ag kan...sblm ktorg kwen dekat 6 thn ktorg berkwn...so mmg mcm2 lah..hehe..dan cinta kami akhirnye berakhir dengan sebuah perkahwinan...pada tarikh keramat nye 02.01.2010..so dah setahunlah ktorg kawen...alhamdulillah sedang berbhgia dan msih suke gaduh2 syg mcm dlu2..heheehee...


k tu je lah sket psl ktorg..satu kenangan yg bese2 jer tp penuh keindahan dalam setiap kenangan tu....to my luvly hubby sorii ade termengate sket dlm nie...hehe...yg penting Awanis bt Zamri amatla menyintai dan menyayangi Mohd Asri B Ibrahim sepenuh ati hga akhir hayat...aminn..doakan kami berbhagia hga ke syurga..InsyaAllah...


mekasih kepada tuan punye blog yg sudi wat give away nie..tak menang pun tkpe..saje2 jer nk test nie coz first time join give away..ade gak idea aku rini nk menulis kat blog..sekian...


saya tag pada kawan2 saya yg cantik ag manis..


1. Amiera
2. Intan
3. Nazirah




6 comments:

Putri Malu said...

wa..sweet story..hehe.. thankz join.. moda ada lucky untuk akak yg manis ni..:)

sweet like what said...

mekasih ye...hehe...

Dhia BellamiZam said...

tahniah :)

sweet like what said...

mekasih... =)rajin2 singgah sni ekk..

zoelalisa said...

congrats anez :)

sweet like what said...

mekasih intan.. ;)