Friday, 18 March 2011

Filem ape nak tgk ye..??

Assalammualaikum..


Hye2..saya menulis ag arini..erm arini ari jumaat..sok dah cuti..yeay..! ape jer nk wat hjg mgu nie ye..pe lak aktiviti korg mgu nie..?tgk wayang pun best jgk ye..hehe..cmne lak aku rse nk tgk wyg mgu nie..?al-kisahnye mlm td lah..tgk the making of RATU THE MOVIE...mcm best aje..tp tktau la..nk kne tgk dlu bru tau best ke tak kan..filem yg dah pun berada di pawagam semalam...filem nie arahan Prof. Madya A. Razak Mohaideen..filem nie kisah mengenai ape ye..?jom tgk sinopsis kat bawah nie..








Filem yang dibintangi oleh Fauziah Gous, Yasmin Hani dan ramai lagi mengisahkan sebuah program realiti yang diberi nama ‘Pesona Ratu’. Mencari gadis-gadis berkelayakan untuk diiktiraf sebagai ratu, akhirnya seramai 10 peserta berlatar belakangkan profesion yang berlainan dipilih untuk keperingkat akhir. Mereka akan dibawa belayar ke satu tempat untuk penilaian seterusnya.

Filem Ratu The Movie memaparkan sebuah program realiti yang diberi nama ‘Pesona Ratu’.

Dua peserta terkeluar awal kerana gagal tiba ke lokasi perjumpaan seperti yang telah ditetapkan. Berlayarlah 8 peserta bersama tenaga kerja ‘PesonaRatu’ ke lokasi rahsia. Setiap seorang peserta mempunyai misi masing-masing dalam merebut takhta ratu yang ditawarkan. Walau bagaimanapun, kapal mereka tersadai di sebuah pulau terpencil. Ini memaksa mereka tinggal sementara di pulau tersebut sementara menanti kapal mereka diperbaiki.
Bermulalah detik hitam yang melanda peserta-peserta yang memburu gelaran ratu ini. Kesukaran mengharungi hidup di pulau itu dengan ribut yang melanda, bekalan makanan yang semakin kehabisan dan kemunculan makhluk yang tidak diundang mula menampakkan sikap sebenar setiap seorang daripada mereka. Seorang demi seorang mula hilang dan mereka semakin cemas mencari jalan keluar.
Hanya yang bertahan mampu meneruskan hidup mereka di pulau itu. Seramai 10 pelakon baru (Bkay Nair, NurEina, Elya, Miera, Farah, Farahin, Sue, Shazlin, Jazzy, Tasha) diperkenalkan menerusi Ratu The Movie. Mereka ini dicungkil bakatnya menerusi ujibakat yang telah dilakukan oleh Line Clear Motion Pictures sebelum penggambaran filem ini dibuat.
Nampak sinopsis cerita ini agak menarik dan paling penting menampilkan bakat-bakat baru dalam industri perfileman tanah air.
Apa pendapat korang? Adakah Ratu The Movie mampu mencecah angka keramat RM10 juta?hehe..

Jom kite tgk ramai2.. =)



No comments: