Friday, 15 April 2011

BiLa KeretA aKu sEnGaJa diLanGGar



Assalammualaikum...



hye2...hrp korg sume mood hapy jer slalu...tp mood aku arini mmg mood terkilan...terkilan dsebabkan smlm punye hal....mYvi aku sengaja dlanggar oleh sorg brother nie...huhuhu......smlm pas lik koje, aku ngn hubby aku g lah tgk umh mak mertua aku yg dlm proses ngh buat tu...otw nk balik tu ade la motor nie nak msuk simpang...kire dlm jln kg ag la kan...mse tu ktorg lom ag kuar simpang tu...dah nmpk la motor tu...yg pelik nye brother tu bwk moto tunduk ajer...pe la yg dye tgk dlm bakul motor dye pun aku tktau...boleh dye msuk simpang tak tgk depan...gile tul la...smpai dah nk dkt pun dye tak angkat ag kepala dye...ape ag, hubby aku pun hon la sekuatnye...malangnye dah tak sempat..bedegang la motor tu langgar keta aku yg dah siap berhenti nie...adoi tak pasal2 jer ktorg jd mangsa.....huhu mmg sedih la..bumper kat depan jatuh...ngn tersagat ag...mmg sadis...mmg sedih la tgk keta tu...tp pe nk wat..mgkin Allah nk bg ktorg sesuatu yg lebih ag...sabar jela..brother tu okeyla...tkde pape...tp motor dye mmg abisla...nasib bek la ktorg mmg dah benti..kalo ktorg pun ngh laju confirm brother tu dah tercampak kat mne tah...

nie ler rope nye ktorg xcident smlm..tak teringat nak amik gmbo...terlalu terkejut..



kadang2 dsebabkan kesalahan + kecuaian org lain kite yg jd mangse...so pada semua pengguna jalan raya tlg la hati2 sket..tak kire la bwk ape...bwk keta ke, moto ke, lori ke, beskal ke...pls la jgn cuai...jgn men hp...jgn berangan..bwk kenderaan mesti pandang depan bkn pandang bawah..sbb bende2 cmni la leh jd nye perkara2 yg tak diingini...nak repair kenderaan ag satu hal...yg paling penting ag nyawa..nyawa tkde boleh nk repair2 dah....k lah..sbg peringatan tuk korg ngn diri aku sendiri dmasa hadapan...huhu...wslm....




note : kalo lah keta aku mse tu leh terbang tibe2...tkde ler terlanggar...huhuhu..

4 comments:

アヌム ちゃん~~ said...

hyee..singgah sini too^^ cantiknye gambar kawen~

sweet like what said...

hye mekasih...wah mekasih sudi singgah yekk...dtg ag ye..sy bdk baru.. =)

Sis Aieda said...

singgah sini & follow..
visit my blog :)

http://aiedasyid.blogspot.com

sweet like what said...

hye sis aieda....mekasih singgah sni..nnt sy singgah blog awk ekk..