Wednesday, 11 May 2011

Mentor Mentee...


Assalammualaikum


Tak lame lagi Hari Guru..so kat sekolah aku skrg ngah sibuk wat aktiviti mentor mentee..ape  bndenye mentor mentee ni..?mentor mentee ni mcm game gak la..contohnye kat sekolah aku nie, satu sekolah mesti terlibat..so dari pekerja rendah awam, staf sokongan dan guru besar atau guru kecik mesti join bnde nie..sebelum tu korg kene cabut dulu nama..okey nama yg korg dpt tu lah mentor korg dan mentee tu adalah korg..dah cabut nama tu, kire start la game nie sehinggalah hari guru nanti..okey lepas tu terpulang lah ape kite nak bg pada mentor kite..yg penting rahsia..tak boleh sape tau kite nie mentee kpd mentor kite tu..mcm kat skolah aku nie ade satu tempat khas untuk nak letak barang yg kite nk bg pada mentor kite tu..so pagi2 kite g lah check kot ade mentee kite bg pape pd kite..mse hari guru nanti barula kite tau sape mentee kite…mksudnye tau la sape yg selame nie bg kite hadiah ke,gula2 ke,surat ke,bunga ke pape jelah yg mentee kite tu nak bg..hehehe..mmg best men bnde nie tau..setiap ari de jer surprise dari mentee kite tu…hehehee ;) nak tau pe aku bagi mentor aku hari nie..?hari nie aku bg mentor aku gula2 choclairs..supaya dye bekerja hari nie dgn senyuman yg manis..hahaha..aku isi lah gula2 tu dalam beg kertas yg aku wat sendiri…nak tau cmne..?meh2 tgk bwh..hehe…

Langkah 1 : Ambil sehelai kertas yg tak tebal sgt coz kalo tebal nanti susah nk lipat

Langkah 2 : Lipat kertas jadi macam dlm gambo ye..sebelah kiri tu bese sket coz nanti nak gam

Langkah 3 : Gam kan lipatan tadi

Langkah 4 : Lipat kertas yg belah bawah tu ke dalam..

pandangan sisi

Langkah 5 : Lipat atas dan bawah tadi ke dalam..

Langkah 6 : Gam supaya barang2 yang kite nk letak tak bocor kat bawah..hehe

Untuk kelihatan lebih menarik hias la sket beg kertas tersebut yekk..

Pandangan belakang....okey siap...


okey dah siap!! hrp korg faham pe yg aku tunjuk tu..hehe..pagi2 smpai jer skolah aku terus wat bnde nie..haha..buat pun dlm keadaan nk cepat..so tak bpe cntek sgt..huhu..okey moge kalian ceria selalu!!!



















No comments: