Tuesday, 28 June 2011

Cuba Keluar Lambat Pastu Bawak Laju Sikit

Assalammualaikum


Salam 1 Malaysia...bersemangat dan berjiwa patriotik pulak aku petang ni. bila sebut patriotik lama dah an tak nyanyi lagu negaraku.wah dulu masa kat sekolah semangat gila pagi-pagi nyanyi lagu ni.dulu bangun pagi tunggu bas sekolah.sekarang kena drive sendiri pergi kerja.seronok ye zaman sekolah. tunggu bas tak payah nak bersesak kat jalan raya. macam sekarang pagi-pagi kena merempit.


Tapi yang tak tahan bila kita sibuk pergi kerja ada pulak yang lagi sibuk..haha...time 5 minit lagi pukul8 lah lori-lori ni sibuk nak keluar jugak.adoi memang tak boleh tahan.nape lah tak keluar pukul9 ke pukul10 ke..cer bagi peluang orang macam aku nak merempit pagi-pagi.kadang-kadang tu time tak lambat takde pulak dorang nak duk atas jalan.time-time kita nak cepat tu lah dorang keluar beramai-ramai.adoi memang panas membara lah.kenapa dorang nak jugak keluar pukul8. taktau ke aku antara orang yang akan bangun lambat.. :p


boleh pengsan camni :D
Lori-lori ni okey lagi sebab mungkin dorang perlu keluar awal nak anta barang ke ape....ada pulak spesis yang bawak kereta macam ambik angin petang kat tepi pantai.relax jer bukak tingkap kereta dan bawak dalam 40km/j time pukul8.mungkin nak pergi pasar.kalau ye pun nak pergi pasar cuba ler bawak laju sikit.bawak pelan camtu tak ke ikan kat pasar tu nanti abis.dahla tak bagi peluang nak potong keta dia..siap duk tengah-tengah lagi..haih marah sungguh nih..




yang bawak slow belah kanan agaknye budget bawak keta kat negara omputih..haha


kalau camtu sila lah join club ni..huhu


Ha lagi satu ada yang masih konpius dia nak pergi mana.pagi-pagi lagi dah konpius..adoi...kejap dia bagi signal.kejap tutup.kejap-kejap pergi tengah.kejap tepi sangat.adoi memang letih ler duk belakang kereta camni.aku kadang-kadang nak jer rase tanya orang tu nak pergi mana sebenarnya.boleh aku tunjuk kan jalan mana dia nak pergi..*haha..konon ada masa la sangat... korang pernah rase ke camni.haih nak berangan pun janganla dalam kereta.kesianla kat kami-kami ni yang dah lambat nak pergi kerja..huhu..sila bagi kerjasama..sekian.. 


jangan keliru sangat camni.. :p
hentikan semua ni...






note : padahal salah sendiri yang bangun lambat :p ape pun tak boleh..haha





8 comments:

TeAqArH said...

bawak kete memang memerlukan kesabaran yang tinggi..^_^

SweetLikeWhat said...

Teaqarh : haha..betul-betul.. :D

Izzlorna said...

kadang bila bgn lambat...time tu jgk laa jem luar biasa..dah la lmbt, makin lambat..hehe...
kesimpulannya...bgnnn awallll..
sy pun sama gak sis...

SweetLikeWhat said...

Izzlorna : haha..tau takpe..padahal salah sendiri..tapi kalau tak jumpe yang kat atas tu mungkin boleh sampai tepat2 kot..haha :D

M Fizan said...

haha..memang ada orang macam nie yang suka menyusahkan orang lain.. tak berhemah.. entah2 dapat lesen terbang..huhu

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaaa . entri geram tapi Tia rasa lawak . hehee . bestlah entri niii . Tia tak bawak kereta lagi . jd taktau apa rasanya . keh3x :)

alif haris said...

hahaha .. dah la bwk slow pastu kt kanan jew .. diorang egt kt negara omputih ke hape .. kdg2 wat hangin jugak .. huhu

SweetLikeWhat said...

M Fizan : haha..memang sakit ati an..kalau tak dibendung menjadi-jadi la.. :D

tia : hehe..takpe nanti tia dah bawak keta leh rase camne jumpe org2 kat atas tu..hehe

alif haris : haha..memang pun..geram jer an...