Tuesday, 23 August 2011

Macam Tu Lah Rupenye...

Assalammualaikum


Selamat petang..tinggal 6 hari jer dah nak raya..sayu hati ramadhan semakin berlalu meninggalkan kita..
Ni nak sembang sikit ngan korang aku pergi SOGO hari tu..hahaha memang mencabar dan menguji fizikal dan mental betul..jadi dengan itu aku berjaya melepasi misi bershopping di saat akhir..haha..


Sebagai pengajaran pergilah shopping di awal waktu..haha..tapi kalau tak pergi time sekarang sale nya takde meriah sangat macam tu ye tak..tapi pengalaman memang banyak bagi pengajaran..betul lah orang cakap pengalaman mengajar erti sebuah kehidupan..kalau kita tak cuba, kita taktau..betui dak aku cakap ni?


Sebab ini lah first time aku pergi SOGO time bulan puasa dan masa tengah sale gila-gila nie..biasa aku duk dengar member cakap betapa sibuknya kalau pergi sogo time nak raya..jadi dengan mata kepala sendiri biar aku tulis besor-besor, SANGAT-SANGAT RAMAI ORANG LAGI SESAK BARAT..SEMUANYA TAK KIRE DAH, JALAN PUN MAIN LANGGAR JER..BUKAN LANGGAR BAHU JER..SEMUA ANGGOTA BADAN BERLAGA..HAHAHAHAHA.. makaihh caps lock on plak..


Orang sangat ramai macam semut..bukan macam semut hitam yang laju tu, ini semut halus yang suka duk masuk dalam gula tuh..sangat-sangat ramai..kuikuikui..


Alamak sorii kerana kejakunan aku ye..jom lah layan gambar yang sempat aku snap..

ets train..sangat selesa dan laju..ade pramugari lagi..haha..cubalah..;)
selit jap gambar kami
stesen keretapi ipoh
tengok sesak tak..haha ;p
sangat ramai okey
panjang oo beratur...
muka-muka sesak .. :p

sekian...


note : tak habis lagi penatnye sampai hari ni..ape pun tak boleh..



23 comments:

mizzkechique said...

siyes sesak giler pegi sogo time pose.. MK hr tu pitam dlm tren.. haha.. seb bek berthn smpi buka..

SweetLikeWhat said...

mizzkechique : haha..memang pun..semua tempat nampak orang jer.. ;)

senyumSOYA said...

hohoho..skali ja penah masok sogo time raya..tobat x mou p dah..^^"

da lah sy kecik..bley x bernfas kalau p..^^"

alif haris said...

hahaha .. KL biasa la tu ..
mcm sardin :D

AnneRaini said...

pergi gak jap area situ sbtu lepas...mmg ramai giler...naik motor pun susah nak lepas...org melintas sesuka hati je...

mrs redzuan said...

wahh...sesak nafas ekkkk...sale punye pasal...

MissViVio said...

wah..bestnye dpt g sogo..:) sya xdpt g sna lg.:)

fadh leyanie said...

owh..shopping kat sogo..sungguh memeningkan kepala,,tak sesuai bg mereka yang cepat marah untuk pergi ke lokasi tu..manusia punyalah ramai.:)
tpi shpping kat situ best.

abah khalisha said...

memang sesak sangat pun..nak dekat raya lah katakan

Bila Perempuan Shopping

Abah dan Simply Siti

Norsyakiela said...

memang sesak kan kalo g shopping last minute nie,heee~~~kilapon until now still xshopping raya lg,hehehe

SweetLikeWhat said...

senyumSOYA : tulah..serik dah kot..haha :)

alifharis : betul-betul :)

anneraini : tulah..dalam komuter pun berhimpi-himpit..hehe

mr redzuan : sangat-sangat sesak..

missvivio : nanti try tau..:)

fadh leyanie : memang best shopping kat sana..murah sangat..tapi kena ade kesabaran yang tinggi g shopping sane..hehe

abah khalisha : itulah pasal..hehe

syakiela : anis pun last minit nie kiela..hehe..anis bersederhana jer tahun nie.. :)

anismelon said...

aiyo..ramai nye..anis ayah dah tak bg pg ipoh dah..ayah kate beli lepas raye..sob sob..ade lah 1 je baju jalan yg dan beli

Syazwani Amira said...

tula,, mmg sesak giler shopping time2 dekat2 nk raye kn..nk plih shopping pun x kusyuk ramai sgt haha ;)

アヌムちゃん said...

ramainya org...semua btul2 smgt raya ni..huhuuuu..aa rindu lak kl..dh lama x jln2 kl..huhuu

tieykah said...

ets train?mcm mana tu kak?

tia @ Ini Kisah Tia said...

semua dah target nak shopping last minit sebab tu sesak begitu :)

iedaurora said...

tak suke org rami macam semut... macam2 bau hu..hu..

SweetLikeWhat said...

anismelon : takpelah..raya pakai baju kurung kan..hehe :)

syazwani amira : haha..memang pun..ape yang target nak beli terus tak beli.. ;)

frometoyou : tapi shopping kat jepun syok..tak ramai orang macam kat sini..hehe

tieykah : keretapi laju dik..ktmb punya gak..tapi laju sangat..hehe

tia : aah tula.. :)

iedaurora : memang mencabar shopping time ramai orang ;)

Zawifatul Aziah said...

wahh sanggup turun SOGO dari ipoh tu..shopping byk x?hehe

SweetLikeWhat said...

Zawifatul Aziah : itulah pasal..semangat gile..target nak jugak shopping tapi bila sampai sane taktau nak beli ape..haha..org banyak gile..;)

Golden Rose said...

nasib sha dah stat shop minggu pertama posa...so last2 week posa ni bleh tumpukan perhatian dgn keja umah...lagipun shop awal2 senang dpt size, design atau warna idaman...tak yah bersesak-sesak gak

SweetLikeWhat said...

golden rose : setuju tu :)

M Fizan said...

hahahaha..akak nie...sesak tetap sesak...posing tetap posing kan....huhu