Sunday, 21 August 2011

Wah Macam Tu Kau Ekk

Assalammualaikum


Selamat pagi..pagi lagi dah bukak blog..lepas sahur tadi takleh tido dah..ape program korang hari ahad yang indah ni..?shopping raya ke..semalam aku pergi jusco ipoh taklah ramai sangat orang..boleh lah jalan lagi..taklah berlaga bahu lagi..hehe..


Jadi program aku hari ni nak ke SOGO...sebut sogo banyak aku baca rakan-rakan blogger yang dah pergi, orang penuh macam semut..boleh jenguk kat belog cik tina..jadi dengan semangat nya aku nak lah join sekali..haha..baru lah mencabar shopping macam tu..cadangnye nak naik ets train jer..tiket pun dah beli semalam..sebut pasal tiket, huh geram jugak semalam..


kakak yang jaga kaunter tu tengah sibuk mengadap komputer..tak pandang kami lansung..kami sangka nak bagi lah dia settle kerja dia jap..tunggu punya tunggu dia tak jugak settle kerja dia..jadi hubby pun tanyalah kakak kaunter tu


hubby : esok ke KL sentral ada pukul berapa yek
kakak kaunter : hah? 11 (tanpa memandang lansung pada kami + tiada sebaris senyuman)
hubby : kami nak beli tiket ets train..
kakak kaunter : kuanter sana..sana.. (tanpa memandang lansung pada kami + tiada sebaris senyuman)
hubby : terima kasih ye
kakak kaunter : ......................................... (buat taktau)


ayark..tahu lah puasa..aku faham kau letih..lagipun masa tu pagi lagi dalam kul10..kalau tak larat senyum pun pandanglah kat kami bila cakap..kami ni bukan nak mintak tiket free..adoilah..kau keje dalam econ lagi..ape penat sangat tuh..haih..


berbeza pulak kat kaunter ets train


kakak kaunter : senyum sampai ke telinga..ye nak ke mana..?
hubby : ke KL sentral
kakak kaunter : ada pukul 8.30,10,2..kalau awal lagi rm35..kalau pukul 10 rm25..bla..bla..bla


kakak kaunter ets tu pun puasa...banyak pulak dia cakap..siap senyum dan pandang kami lagi bila cakap..
terlebih-lebih pulak dia cakap..tak tanya pun dia bagi tahu..haih macam tu lah mesra pelanggan..


smile like this - gambar ihsan google
sekian...


note : pertama kali naik ets train..haha..
p/s : ini bukan entri emosi..ape pun boleh..

13 comments:

Mama Likha said...

apa pun tak bley !

mencik org yg sombong mcm tu :@

fadh leyanie said...

org ets train lain..mereka mesra,suka layanan diberi..:P

alif haris said...

kak kaunter tgh peot kot ..haha :p

anismelon said...

ayok..kerek sungguh itu akak kaunter..anis even muke ketat je tp still snyum tau..huuu

fa-in said...

mungkin mood dia tengah down.
tp kesian org sekeliling kena effect sekali kan..
:(

AnneRaini said...

best tak ets train tu????nak naik gak tp xtau nak gi mana..hehe

Scya Lollita said...

dtg bulan kot hehe

SweetLikeWhat said...

mama likha : betul-betul :)

fadh leyanie : setuju sangat tuh

alif haris : gamaknye lah tu..hehe

anismelon : tula pasal..

fa-in : mungkin jugak..

anneraini : best sangat..laju woo..hehe

scya lollita : mungkin kot..hehe :)

Fara E's said...

sembelit lettew , haha

SweetLikeWhat said...

Fara'es : haha..mungkin jugak :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

wah , kemain eksyen akak di kaunter satu yeaaa ..

SweetLikeWhat said...

tia : tulah pasal..geram jer..

M Fizan said...

setuju ngan akak.. ada yang jenis kedekut senyuman.. dah tahu kena urusan dengan pelanggan, tapi sombong..