Monday, 5 September 2011

Alhamdulillah...

Assalammualaikum..


Selamat pagi semua..rindu betul aku pada dunia blog dan semua rakan blogger.masih dalam mood raya lagi ni.biskut raya pun tak habis lagi.hari ni aku masih cuti lagi.ni pun kat rumah mak aku. setelah seminggu aku menternak sawang di blog aku.aku kembali untuk membersihkan habuk-habuk yang bermaharajalela sampai terbatuk-batuk aku.kuikuikui..


Macam mana dengan raya korang?pasti meriah kan.kita ni bersyukur sangat beraya dekat negara yang kaya dengan makanan kan.sangat kesian saudara kita di somalia sana.kita pulak terlebih makan.bersyukur lah..


Bila raya nasi pun lupa nak makan..yela pergi beraya rumah saudara mara macam-macam juadah tersedia..
ketupat,lontong,satay,lemang,laksa,mee kari,bihun sup,tomyam..fuh kenyang + senak..haha..makan, makan, dan makan..ish2 dasyat..dasyat..


Masyarakat kita biasanya sangat murah hati dengan makanan.tetamu di layan macam raja.di sambut dengan senyuman..


Yang seronok bila raya..

  • dapat jumpa dengan sepupu dan sembang sampai pagi
  • dapat makan macam-macam jenis juadah
  • dapat duit raya walaupun dah kawin..haha *gelak ade makna tuh
  • banyak jemputan rumah terbuka..*makan lagi
  • boleh bergaya macam-macam gaya sebab raya kan.kalau tak pergi kenduri kawin jer boleh bergaya dengan baju kurung..hehe..
  • asyik tangkap gambo sebab gedik sangat beraya..haha
  • masa ni lah pun nak pergi rumah saudara-mara, kawan-kawan..
Yang tak seronok nye..

berat badan bertambah..huahuahuahua..


azam selepas raya..kuang..kuang..- gambar ihsan google


sekian.

note : cuti seminggu lebih pun rasa tak cukup-cukup lagi.haih.nak raya lagi.haha

p/s: sila mulakan semula senaman dan jogging setiap hari..ape pun boleh..


15 comments:

said...

rase macam beratt je montot nak g jogging..hehhe

fa-in said...

pssst..berat sy naik 4kg kut, mkn byk sgt la ni,wuu..insaf2.

mizzkechique said...

amboi..lamanya cuti..

siyes, ms raya tu MK xjmpa nasi.. mkn nsi pun dh seminggu raya.. adeh..

SweetLikeWhat said...

ain : hehe..same lah..nak makan lagi..haha

fa-in : same lah..rase lagi berat..balik keje kena start balik jogging ni..hehe

mizzkechique : tula pasal..
betul tu..nasi pun lupa dah nak makan..

AnneRaini said...

betulla skrg ni masa utk turunkan balik berat yang naik tak hengat tu,,,,

SweetLikeWhat said...

anneRaini : yeah sangat setuju kak :)

Mohd Izzar said...

hoho..alhamdulillah..
berat badan tak naik

SweetLikeWhat said...

mohd izzar : baguslah.. :)

Golden Rose said...

tapi sha ni makin kurus adelah smp ramai yg tegur....hmm bilala berat badan sha nak bertambah...

M Fizan said...

alamak.... akak dah amik idea saya.. tak dapat lar buat entri pasal berat badan naik..huhu.. moh sambung cuti raya ^__^

SweetLikeWhat said...

Golden rose : yeke..kerja kuat sangat kot..banyakkan rehat :)

M Fizan : alah buat jelah fizan..tak kisah punye..hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . makan lebih sikit takpe kot kak :)

SweetLikeWhat said...

tia : raya setahun sekali ye tak..hehe

[sutera kasih] said...

raya mmg best sbb dpt jmpa org2 yg lama kita x jumpa..tp tu la yg x bestnya berat bdn pon naik jgk hehe

SweetLikeWhat said...

sutera kasih : setuju sangat :)