Friday, 23 September 2011

Hadiah Aku

Assalammualaikum


Selamat petang..tetiba teringat tak lama lagi anniversary mak abah aku yang ke 26 tahun..secara siaran lansung aku teringat masa kecik-kecik bagi hadiah dekat mak dengan abah..ish memang klakar hadiahnya..jom tengok hadiah yang kitaorang duk bangga sangat bagi kat mak abah tuh..


Aku kongsi duit dengan adik aku yang 3 orang tuh untuk beli hadiah..balance duit belanja sekolah lah kitorang simpan..jom tengok hadiah entah ape entah yang kitaorang beli..

music box - ihsan google
Music Box
Haaahhaha..siap lagu filem titanic lagi.. 
tajuk lagu nya My Heart Will Go On
Konon mak dengan abah dapat ni feeling romantic lah..padahal sebab kitorang yang suka benda alah tu.lepas tu kitorang yang duk main music box tu sampai habis baterinye..kuikuikui..


Frame Gambar
Ini salah satu hadiah yang femes kitorang bagi..kalau bagi hadiah ni kira budget kuranglah tuh..last-last frame-frame berkenaan penuh gambar kitorang jer..haih..mesti mak abah tension jer kan..haha

frame gambar - ihsan google


Coklat Cadbury
haa beli hadiah ni memang ada niat tersendiri..sebab kalau bagi coklat mesti mak dengan abah bagi kitorang makan..sebab mak abah kurang sikit makan coklat..last-last kitorang jugak yang untung kan..haih 




ihsan google




Erm macam tuh la zaman bebudak aku..memang kitorang adik beradik ni memang ingat tarikh-tarikh penting dalam family.besday mak,abah,anniversary mak abah dan besday kitorang sendiri..haha


Yang paling best bila mak abah terima hadiah tu dorang senyum dan berterima kasih sangat sebab kitorang ingat.walaupun hadiah-hadiah tersebut akan menjadi mangsa anak-anaknya semula.kuang-kuang..


Dan bila besday kitorang pulak,wajib mak dengan abah bagi hadiah.jadi bila dah dekat nak besday tuh dah siap cakap dah nak hadiah ape..hish tak malu betul kan..


ade pengalaman macam tuh jugak?
jom kongsi dengan aku..nak tahu jugak kisah korang :)


sekian..




20 comments:

said...

Haha, tyme kecik kecik dulu memang suka bagi hadiah merepek kat mak ayah. Padahal diri sendiri yang syok kat barang2 tu. Hadiah kita sama je, framelah, cokelat, lilin wangi. Haha

SweetLikeWhat said...

ain : hahaha yeke..samelah kite..memang kita ni otak bergeliga.. :)

Ezad Skytech said...

haa..ok la tu ingat tarikh2 penting family sendiri..boleh buat suprise kan..hee~

Still alive said...

heee..xpe janji ikhlas..
kite nye bday da nk smp..
xnk kasi kte hadiah jga..hee:)

Ratu Lissa said...

yg penting kita ingat tarikh birthday diorang..: saya nak rojak please !

cik mun said...

hehehe..mun pernah kasi pewangi yang sembur automatik tu..penat kumpul duit dulu..

Run Away said...

waaa.....tersangat suka kalau dapat hadiah...;d

Hana Soffelia said...

Hahah comelnya bg hadiah kat parents. Yang xtahan tu bg coklat tu, then makn sendiri.. hehe

Bese hana bg hadiah befday mak. Mesti xpernah miss punya tiap thn. ^_^

アヌム ちゃん said...

sweet je kasik music box..heeee

cik fatea said...

bagi cawan at mak..tapi sbenar nya mug at dapo bagi balik..mase darjah 1..haha

adan said...

hahaha.. pandai korang kan.. bijak2..

iedaurora said...

frame mmg selalu sangat bagi sebagai prezen kecik2 dulu, banyak pilihan & murah! ieda pun suka buat suprise...

alif haris said...

hehe .. adiah sebenarnya tak payah yg mahal2 sgt kan .. kalau bfday kita diingati dah cukup untuk rasa dihargai :)

Ini Kisah Tia said...

hahaa . tang coklat , samalah macam ayah dengan ibu Tia . mengalah je dengan anak2 dia :)

zahidah seran said...

Haha sweet jek bagi musical box tu....
Akak bersekongkol bagi kek jek dgn adik2...

fa-in said...

wahh..ada kut kecik2 bagi hadiah kat dorang tp lupa :P

next week balik sy nak hadiahkan emak & abah belacan! beli time program hari tu..hehe

anismelon said...

bekanje makan je pon dah okek..hehehe

aimie amalina said...

alahaaaaii
suem hadiah tu suwiiit je taw =]

| Irfan Roslee | said...

belikan coklat x ley tahan tu..niat nk mkn free..hhaha

M Fizan said...

rasanya hadiah terbaik bagi ibu bapa adalah kejayaan anak-anak .. dan layanan yang baik sepertimana mereka layan kita bagai menatang minyak yang penuh :)