Wednesday, 5 October 2011

Novel & Movie Hindustan

Assalammualikum..


Novel dan Movie Hindustan..satu benda yang berbeza..tapi satu tema yang sama..satu motif yang sama iaitu cinta..membolehkan pembaca dan penonton seakan-akan berada dalam cerita dan berjaya membuat pembaca dan penontonnya tersenyum,menangis dan berbagai rasa lagi.


Dan aku salah seorang penggemar pada dua benda tersebut..haha..makaihh awatnya skema sangat ayat aku nih...dari dulu lagi orang cakap siapa yang suka tengok cerita hindustan dan suka baca novel ni seorang yang berhati jiwang karat..haha..betul atau tak aku tak pasti..tepuk dada tanya diri sendiri..hehe


Tapi yang aku sangat geram bila baca novel kenapa watak lelaki dan perempuan nya mesti lah yang teramat cantik dan terlalu kacak di gambarkan..caring, kaya dan sangat sangat sempurna..novel kebanyakkan penuh dengan khayalan dan bukan realiti sebenar sebuah kehidupan..dan setiap perempuan mengimpikan seorang lelaki yang cukup sempurna dalam alam realiti sebab dah terpengaruh dengan khayalan dari novel...manusia takde yang sempurna beb!


Tapi aku salute lah pada penulis novel, walau hanya dengan tulisan, penulis telah berjaya bermain dengan perasaan pembaca membuatkan pembaca boleh macam terlibat pulak dalam tulisan dorang tu..


ihsan google
Lain pulak halnya dengan movie hindustan...memang penuh aksi dan kadang-kadang macam tak logik pulak...boleh pulak hero tu macam dah mati, lepas tuh boleh pulak hidup balik di sebabkan kuatnya cinta mereka..hahaha..*tapi tu jugak lah yang aku suka tengok...haha..time adegan pukul memukul pulak lagi best..dah kena pukul punya teruk tapi macam takde kesan..boleh bangun balik macam takde pape berlaku..haha best..yang aku sangat tertarik, tarian dorang..hebatlah dorang boleh menari ramai-ramai step nya same jer..tak dinafikan lah movie-movie hindustan ni boleh buat orang menangis-nangis menontonnya..


ihsan google
Kesimpulannya novel dan movie hindustan memang banyak bagi kesan pada orang yang membaca dan menontonnya..jadi ambil lah mana yang boleh di jadikan pengajaran..


Sekian...


note : baru habis baca satu novel tajuk "usah menangis sayang"...ape pun boleh :)



17 comments:

Ezad Skytech said...

dulu minat la tengok hindustan ni...tapi sekarang da tak tengok..hee..
mmg banyak yang tak logik..haha..tapi tetap tengok jugak..

SweetLikeWhat said...

ezad skytech : suke tengok cite yang banyak aksi

Golden Rose said...

suke dua2 gak....tapi movie hindustan tu tgk gayala....kalau yg over2 tu mmg tak pandang pun

L said...

hohoho... dah lamer xlyn kottt..

derhaka pada ibu bapa??=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-jahanam-3.html

aimie amalina said...

hehehehe
yg due ni lah mnjadi kegilaan org terutama pompuan kan kak
hehehe
sy suke due2
novel+industan
hehehe

anismelon said...

hurmmm..hindustan anis kurang..novel..mmg suke la kan..huuu

SweetLikeWhat said...

golden rose : tulah kan.. :)

L : :)

amie amalina : best kan...berangan jer tengok hindustan..hehe

anismelon : oooo :)

Ezad Skytech said...

citer hindustan skrg ni tak macam dulu la..tak best..hee~

fadh leyanie said...

saya pn suka novel ngn movie..best..hindustan kengkadang tak logika ,,hero kna tembak 5 kali tak mati lagi..hi3.:P

Hana Soffelia said...

hahaha btl2. Hana pun suka gak layan hindustan tiap ari sbtu. Novel xlyn dh skrang.

MissViVio said...

ahaa..tau xpa. mang sya x ska bca novel pon. huhu...sbb penceritaan dia mang lari dri realiti sbnar. :)

SweetLikeWhat said...

ezad skytech : zaman shahrukh khan memang best.. :)

fadh leyanie : haha setuju tuh

hana soffelia : terbalik kita..hehe

miss vivio : yup betul tuh

Run Away said...

kalau nak bandingkan dengan cete melayu...cete hindi lagi best woo...Sy penag tgk cete 'mann'berbelas kali...hek...;d

Ini Kisah Tia said...

kak , kita serupa . miss bollywood dah mai ni .. heheh .. tang novel , dulu suka tapi disebabkan permainan jiwa yang terlalu tragis sehingga meleleh airmata .. dah lemas nak baca novel kak oi ..

SweetLikeWhat said...

run away : sangat betul tuh dear..cite nye memang menusuk jiwa

tia : yeke..akak memang minat gila hindustan..hehe

NuReLLe said...

haha..ingt lagi dulu mse nk g klas..atas katil..smpt lagi baca novel bicara hati..tym tu baca part Alia kena "rogol" ngn suami dia..boleh lak i nanges xhenti2..adek2 dorm glakkan je..haihhhhh :D

SweetLikeWhat said...

nurelle : hehe..yeke...memang novel nie berkesan buat pembaca pelbagai rasa..