Monday, 3 October 2011

Petua Kulit Cantik

Assalammualaikum...


Selamat pagi semua..pagi isnin yang sungguh malas..haha..tak pernah nye tak malas melainkan isnin tu cuti..haaa sudah tentu rajin..he


Jadi dengan kesejukan pagi ni jom aku nak kongsi petua kulit cantik..dari mana aku dapat?dari seorang kawan yang berbangsa cina pada suatu ketika dulu masa aku belajar..taktau mana dia sekarang..sudah lost contact..


Satu hari beliau menegur aku...


Kawan aku : anis haaa..kenapa u bawak botol air kecil saje..itu pun i tengok u punya air tak habis..
Aku : minum banyak kang asyik nak g toilet jer...malas la aku..
Kawan aku : tak boleh lah itu macam..macam mane kulit mau cantik..u kena minum banyak air macam i..baru toksid dalam badan semua keluar..
Aku : macam tu ke..?
Kawan aku : yelah baru kulit kita gebu dan lembut..tak kering dan kusam...


Oh itu lah tujuan dia bawak botol air 2 liter tiap hari pergi kelas..sekejap-sekejap dia minum..jap lagi break dia pi toilet..haha..tak lalu aku minum banyak macam tuh..


Tapi aku ade idea untuk korang boleh minum air yang begitu banyak macam tuh..faktor utamanya botol air itu sendiri perlu lebih menarik.. 


Kalau botol air macam nih, confirm tak lalu minum walaupun 500ml jer..hehehe


ihsan google
Ha tengok yang nih..mesti korang sangat suka nak minum.. :)


comel kan...suka tak.. :) -ihsan google
ha ni kalau bagi anak buah aku ni mesti selang dua minit dia minum air..haha :) -ihsan google
ha yang ni mudah sikit nak minum kan.. -ihsan google :)


Dan yang selebihnya dengan kesungguhan hati kita untuk minum air yang banyak setiap hari..Oleh itu jom minum banyak air kosong untuk kulit cantik dan berseri..


Sekian Untuk Kempen Cantik Untuk Hari Ini.. :)



23 comments:

Golden Rose said...

dulu mase keje elken rajinla minum air berbotol-botol but sekarang mcm malas plak...

SweetLikeWhat said...

golden rose : yeke..kena praktik balik nih..hehe :)

anismelon said...

memang air baik tok kecantikan kulit..muke berjerawat sebab tiksin dlm badan..haaaa..anis pon mls minum air gak

Hana Soffelia said...

Dah beli botol air jenama tupperwear yg reganya hampir seratus hengget tp xjln jgak. Xde pun minum air bnyk2, sudhnya botol yg cntk siap ada sarung tu tergantung kt dinding dapur. Haha

SweetLikeWhat said...

anismelon : same ler kite..hehe

hana soffelia : haha..tulah..pape pun pada hati kita kan.. :)

mizzkechique said...

MK byk minum air..n byk g toilet... hahaha

SweetLikeWhat said...

mizzkechique : hehe..okeylah tuh.. :)

アヌム ちゃん said...

nak gk minum byk tapi asek x smpai je target.huhuu

Myra Jay said...

ye betul tu, minum air sehari sekurang-kurangnya 8 gelas :)

fa-in said...

kalu kte guris kulit kte guna kuku, nnt ada kesan putih tu makna nya kulit kering kurang air kan.. :)

Mamachia said...

kata orng kulit jadi gebu..tapi punyalah malas masuk tekak..nak juga yg ada rasa.
last2 ulang alik masuk tandas...hehheee

hamzah ian said...

minum banyak2.. tu betull

SweetLikeWhat said...

frometoyou : same lah kite

myra jay : kann :)

fa-in : aah betul dear

mamachia : tulah..air manis jugak yang ditelan..

hamzah ian : :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

betapa pentingnye air dlm tubuh kita..minumlah sekurang2nye 8 gelas sehari.. ^_^

iedaurora said...

dulu mase kerja tempat cina terpengaruh dengan diorang asik nak minum air je, now pulak lain asik oder teh tarik hu..hu..

aimie amalina said...

weeee
betol kak
bawa botol bebso
isi itu air O2 penuhbaek utk bdn =]

SweetLikeWhat said...

lily : sangat-sangat penting :)

iedaurora : kadang2 persekitaran boleh mempengaruhi kita..kena praktikkan balik tuh :)

aimie amalina : kann :)

cik mun said...

ooo..mun pun nak start minum air bnyak lah..hehehe

SweetLikeWhat said...

cik mun : bagus-bagus :)

Golden Rose said...

dlm proses tapi maybe cos rase air elken lain tu yg membuatkan kita nak minum sentiasa kot....air mineral kat office tak sedapla plak

SweetLikeWhat said...

golden rose : mungkin kot kak :)

Run Away said...

Sy memang banyak minum air....;d.../...santik botol air..dah..mcm botol perfume dah..hek...;d

SweetLikeWhat said...

run away : aah punyalah pembuat botol air nak kan kita minum air..macam-macam jenis dorang reka kan.. :)