Wednesday, 30 March 2011

Show your Love wiTh CorNetto !



Assalammualaikum...




Lafazkannya Dengan Stail Cornetto dalam Bahasa Malaysia! ha korg mesti nak tau ape bende nie..okey nie satu program dari cornetto kalo ade antara korang yang nak malafazkan cinta pada seseorang yg istimewa.. Untuk kali ini Akim dan Stacy akan membantu korang tuk menarik hati teman korang dengan sebuah lagu. Bidalah mereka dan korang mungkin mendapat layanan istimewa daripada Cornetto! Tempoh bidaan adalah dari 28 Mac – 7 April 2011. Nak tau lebih lanjut klik banner kat bwh atau kalo korang ade facebook leh klik kat sini...















note : suke sgt lagu 'Aku Stacy' =)


Tuesday, 29 March 2011

"1st Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin"


Assalammualaikum....

Hye2...minggu nie entri aku byk psl join contest aje kan..al maklum ler byk sgr blogger2 wat contest..so join la tuk mgisi mse lapang...hehe..mekasih la pada tuan punye blog yg sudi wat contest nie...okey sesape nak join contest kali nie klik banner kat bwh tu ekkk...adiah nye menarik kwn2..mne tau ade rezki... =)



k gmbo depan cermin yg aku ade...tgk bawah... =)



gmbo nie mse ktorg baru2 kawen ag..tgk masing2 kurus dan comel ag...
hehe(terlebih suda =p...)..mse nie g shopping suar hubby...utk pgetahuan korg, cermin tu cermin fitting room ye..hehe..suar yg dye pkai tula yg hubby berkenan..hehe...saje nk tgk okey ke tak, tu yg tgkp gmbo nie..hehe..
okey kwn2 doakan ktorg menang... =)



tag pada

1. intan yg manis
2. kudin yg kacak
3. sekamar rindu yg smart
4. cik amiera yg comel

Monday, 28 March 2011

Contest gambar kawen yang anda paling suka

Assalammulaikum....


Aku join contest nie plak..hehe...
Sesape nak join klik tajuk dan banner kat bwh tu..





Okey first sekali tahniah kepada pn. penganjur atas ulang tahun perkahwinan yang kedua pd 24 april nnti..moga berbhagia hga akhir hayat...dan terima kasih sbb wat contest nie... =)

okey gmbar kawen yg paling aku suke...tgk bawah..hehe




Cite sket nape suke gmbar nie...

okey gmbr nie mse kenduri kat umh aku (13.02.2010)...tema nye pink..coz aku mmg suke sgt colour pink...yg special nye baju nie aku beli kain dan tempah sendiri..abg angkat aku yg design kan baju nie...mmg aku mntk dye design simple2 jer..hihihi..k aku suke gmbr nie coz aku rse muke ktorg time nie sweet sgt dan yg specialnye ktorg tgkp gmbor nie kat kebun getah tepi taman umh aku tu..hehe..unik tak..?k tu jelah caption sal gmbor nie..kwn2 doakan aku menang..hehehe...                 


 aku tag pada


         2.Sekamar Rindu
      3.Kudin               

Friday, 25 March 2011

durian OH durian !

Assalammualaikum...





sodapnye......


Sape suke mkn durian..?kalo korg nk tau aku nie mmg hantu durian..sebiji durian tu aku leh abis kan sorg2..hebat tak..?hehehe...mngkin ade gak antara korg yg ag kuat mkn durian dri aku..hehe..tp tak sume suke mkn buah nie wlaupun buah nie agak mahal dari buah2 yg lain..al maklum ler..durian kan raja buah..so kne ler exclusive sket rege nye..heehe..ade sorg kwn aku nie tak suke durian sbb bau nye busuk..yeke busuk...?bagi aku yg suke durian nie amatla wangi bau durian tu..hehe..meh aku nak cite sket psl durian nie..semalam aku balik kerje ternmpk lah org jual durian tepi jalan..byk sgt buah durian berlonggok...sekarang dah byk kot pokok yg dah berbuah..tetibe aku teringat kisah sebulan dua yg lepas...mse tu g beli barang ngn ayh mertua kat pekan...ade la sorg brader nie jual durian...ktorg pun g lah tanye bape hrge nye...konon2 nye nak beli lah..mse tu mmg tak byk org jual..dkt pekan tu dye sorg jer ktorg jmpe...so dgn penuh semangat aku ajak la hubby ngn ayah mertua aku g tnye brader tu..


hubby : bpe nie bang...?


brader durian : sekilo rm15


hubby : ha..???


ayah mertua : kire kulit skali ker..?


hahaha..mse tu baru ler pasan ade timbang dekat situ...mentang2 lah mse tu durian tkde, dorg jual durian pkai timbang...ini ler first time aku jmpe...dlu2 time durian tkde pun idak ler smpai pkai timbang..cume mahal sket jela dari bese...haih mcm2 la skrg ye...time tu kalo ktorg nk beli durian mst nk kne tgk dlu ade timbang ke tak...haha..paling murah pun leh dpt sekilo rm8...tu pun lom tentu isinye sume leh mkn...kalo seulas jer leh mkn..?bygkan..seulas hrge nye rm8...tu kalo sekilo..?kalo durian tu 3kilo beratnye..sebiji rm24..hahaha..erm ngh tgu durian ayah mertua berbuah..ayah ckp ade sepuluh batang cmtu..kalo berbuah sume, kenduri durian ler jwbnye...hehe..tp yg sedih nye ayah aku ckp idak ler nmpak gaye pokok tu nk berbuah..huhu..sedih...balik keje karang nk singgah lah jap beli durian tepi jalan tu....ermmmm tak sabor dah nk menikmatinye....durian oh durian...hohoho.. ;p







p/s : kalo nak beli buah durian kne tul gaye nye..kalo tersilap langkah menangis ler jwbnye...hehe..



Thursday, 24 March 2011

CABUTAN BERTUAH SEMPENA PEMBUKAAN BLOG

Assalammualaikum...


Nak mkn coklat sedap..?jom join cabutan bertuah..kalo nak join klik SINI...
mmm nyum2...terliur lak tgk coklat tu... =)

Chocolate Give Away For Lucky Sweet Couple


....ASSLAMMUALAIKUM....




Wat pertama kalinye aku join give away..sesape yg nak join leh 
klik kat gmbar kat atas atau 
klik Chocolate Give Away For Lucky Sweet Couple ye...jom tgk bwh 
gmbar yg aku nk pertaruhkan..haha..

mempersembahkan..haha..*pe kne ler ngn aku ni*

syarat2nye nak gambo sweet dan unik...rse2 nye ini ler unik skali kot gmbo yg aku ade..haha..mse ni adik ipar ngn hubby punye hal ler smpai leh tgkp gmbo cmni..huhu..malu der..

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim...



Okey nk cite sket cmne ktorg leh knl..pertama skali ktorg jumpe kat PLKN DUSUN RESORT KUALA NERANG, KEDAH..erm kat sni pun leh cari jodoh ye..hehe..time aku g PLKN nie aku lah batch pertama..aku tau aku kne g pun dari jiran sebelah..dye tgk nme aku kuar kat surat khabar..punye ler gile2 terkejutnye nme aku tersenarai..mse mak abah aku anta naek bus pun mmg menangis2..adoyai..mmg truk gile mse tu..mse tu igt ag..sepupu aku beria nk g tp tak dpt..yg tknk lak dpt..dye siap anta aku skali naek bus dan beri kata2 semangat..sempat ag bergurau, "mne tau dpt calon kat sne.." pe da..aku mmg tak terpikir lnsg psl nk cari calon nie..gpun mse tu muda belia ag..yg aku pkr mse tu mmg benci nk g PLKN..huhu..(tp bile dah g mmg best sgt2 dpt g PLKN nie..byk sgt ilmu leh dpt..=) dah tkdir kan..kalo aku tak g PLKN ni, idak ler aku jumpe my luvly hubby bunny aku..huhu...


k nak cite cmne bermulanye bibit perkenalan tu...haha...aku ngn hubby aku nie dtakdir kan lah satu group...haish kebetulan ye..dlu aku nie jenis pendiam sket...mse tu aku nie idak ler suke sgt mnegur org...melainkan org tegur aku dlu..haha..tu dlu la..tp skrg huish..terlebih kecoh lak..hahaha..asalnye aku leh knl ngn hubby aku nie, dye ngn kwan tu mmg suke ler kaco aku..tktau ler nape..deme nie mmg skt ati sgt ngn aku...mula2 ckp aku nie ketinggian tak ckup..pastu ngate lak kasut yg aku pakai kne tempah...pe ke pelik beno..itu pun leh jd isu kan..haish mcm2 lah ktorg gaduh kan..aku mmg sgt tak suke kat hubby aku mse tu...mmg meluat tahap pe aku pun takleh nk ckp..pehtu ade org nk lantik lak dye jd ketua kumpulan..lagi meningkat ketidaksukaan aku..dah la gaye mcm berlagak...huish kalo ckp kat dpn mcm hebat bebeno..heran aku org lain leh suke dye jd ketua...mmg aku sgtla pelik...ape yg dorg tgk kat dye aku pun tktau...


semakin hari pergaduhan ktorg semakin sengit...mmg tiap kali kne duk dlm kumpulan ade jer bnde nk dgaduhkan..smpai la satu tahap ktorg siap baling2 batu ag...hish mcm dah cite hindustan lak..dan batu yg hubby aku baling terkena ler kat aku...pe ag aku nngis ler...hish2 mmg cam budak2..yela mse tu umur baru 17thn..bru pas abis spm...dye pun rse bersalah dgn pantas mintak maaf kat aku...huh tah ape tah..konon2 nk pujuk aku,dye belanje ler aku mkn aiskrim...sejak tu la ktorg baek...


pas abis PLKN ktorg msh berhubung sebagai kawan...sehingga lah dtakdirkan jumpe lik kat PUO..mse tu lah ktorg mula rapat....mcm2 dugaan dan cabaran lah yg ktorg lalui..yela ktorg start knl dri budak2 ag kan...sblm ktorg kwen dekat 6 thn ktorg berkwn...so mmg mcm2 lah..hehe..dan cinta kami akhirnye berakhir dengan sebuah perkahwinan...pada tarikh keramat nye 02.01.2010..so dah setahunlah ktorg kawen...alhamdulillah sedang berbhgia dan msih suke gaduh2 syg mcm dlu2..heheehee...


k tu je lah sket psl ktorg..satu kenangan yg bese2 jer tp penuh keindahan dalam setiap kenangan tu....to my luvly hubby sorii ade termengate sket dlm nie...hehe...yg penting Awanis bt Zamri amatla menyintai dan menyayangi Mohd Asri B Ibrahim sepenuh ati hga akhir hayat...aminn..doakan kami berbhagia hga ke syurga..InsyaAllah...


mekasih kepada tuan punye blog yg sudi wat give away nie..tak menang pun tkpe..saje2 jer nk test nie coz first time join give away..ade gak idea aku rini nk menulis kat blog..sekian...


saya tag pada kawan2 saya yg cantik ag manis..


1. Amiera
2. Intan
3. Nazirah




Wednesday, 23 March 2011

sesape yg pakar tu...cer ajar aku...



Assalammualaikum ....

Kepada sume pembaca sekalian alam...penah dgr ke 
Churp Churp..?ha tgk bwh..burung comey biru ni ler yg aku mksud kan...korg penah tgk ke...



aku baru jumpe bnde nie..tu pun kawan yg gtau..huhu..al maklum ler..teman nie idak ler pndai sgt IT nie...budak baru belajo..hehe..bnde nie  leh wat duit rupe2nye..aku try ler register tadi...rupe2nye dye nie ade kne mgena ngn nuffnang..dorg nie adik beradik ke sepupu..idak ler aku tau..tp yg iye nye, mmg nmpak ade kne mgena..siap leh link2 ag..ape yg aku pham, kalo ag ramai kawan2 kite ajak register bnde nie, byk ler duit kite dpt...kalo korg nak tau lebih lanjut ce tgk kat SINI...nk register lak leh pg kat SINI..aku tak bpe pham sgt..sesape yg dah join + pakar kat luar sane tu ce ajar aku...plsss...







Tuesday, 22 March 2011

Felda Residence Hot Springs ~ Sungkai, Perak

Assalammualaikum...


ha aku nak cite sket aktiviti aku hjg mgu baru2 nie..tak plan pun nk g nie..adik aku yg kecik skali tu ngah tgu result spm..so tgk dye pun borink je duk umh..aku pun ajak la adik aku ngn mak aku nie pg jejak kaki ke hot springs kat sungkai tu...ayah aku memula nk ikut..tp dye skt prt lak..last2 tak jd g..so kami berempat aje yg pg..pagi2 ag dah bangun coz excited nk g tgk tmpat yg kwn aku kata best tu..mak aku pun bwk la bekal tuk mkn kat sne..bwk la telur dlm 10 biji nk rebus kat kolam air panas tu nnt..dlm kul930 ktorg naek highway simpang pulai..kuar tol sungkai dalam kul1020..tak smpai sejam la dari ipoh...sampai2 jer trs beli tiket..


- dewasa RM10
- budak 12 thn ke bawah RM8
- warga emas 59 thn ke atas RM7


dah beli tiket tu, kami bawak la msuk keta park kat dalam...rupe2 nye tak boleh bwk makanan dari luar..tak pasan ade tulis kat tmpt jual tiket td..bwk telur pun tak boleh..dorg ckp kat dlm pun ade jual..huhu..ktorg pun ape lagi,dengan pantas menyorok kan sume mknn td dalam beg baju..huhu..


sblm masuk -


guard : ade bawak makanan tak..?
aku    : takde
guard : betul ke takde..kat sni takleh bwk makanan masuk.kat dalam ade jual..
aku    : betul tkde..bekas nk rebus telur ade ler..takleh bwk msuk gakk ke..
guard : okey2 boleh msuk...


hahaha..fuh lega...bkn nye aku nie nk langgar peraturan..mslhnye kesian mak aku bgn pagi2 masak mee goreng..kang tak bwk msk basi macam tu jer..sayangla kan..ala gpun sebenarnye dorg nk suh kite beli mknn yg dorang jual..tu jer..yela mgkin dorg takut kalo sume bwk bekal tak laku ler mknn dorg jual tu..tp ktorg nie bwk bekal pun ttp beli gak mknn dlm tu..ee tkt sgt tak laku..hahaha


masuk jer kat dalam ktorg trus g kat area kolam air panas dlu..nk mkn dlu..coz tak bekpes pun kat umh td..kat situ byk la dorg letak pondok2 tuk kite duk n mkn..rupenye ramai gakk yg seludup mknn mcm kami..hahaha..


ktorg pun start la g rebus telur..mmg panas sgt2 airnye...tak smpai seminit dah jadi telur separuh masak..kalo nk telur yg tul2 masak dalam 5 hga 6 minit ajer..punca air yg leh rebus telur nie kecik jer tmpatnye..so mcm rebut2 sket la..tp okey jer coz telur tu skejap jer dah masak..jom tgk gambo2 kat bawah nie..


jalan masuk ke hot springs


melalui perkampungan orang melayu (bersih jer)





InsyaAllah tak sesat..ade byk signboard




haih..dpt tangkap separuh aje..driver laju beno..tak sbr sgt dah nk mandi kot... =p



ha nie sekitar kolam air panas..kat sni sume kolam panas + de gak suam2...

nmpk tu telur yg sedang drebus.....

mmg best yer..kalo mak atau ayh korg skt kaki leh rendam kaki kat sni ye...mak aku kata okey =)

lagi....



kat sni jer kolam yg air nye sejuk...kalo bwk bdk2 mmg seronok..

Kesimpulannye aku syor kan korang pg lah dan rasa nye sendiri..mmg sesuai bwk mak ayah n anak2...relax jer kat sni...nak tido pun boleh..dorg ade sediakan villa dlm tmpt nie...harge pun berpatutan aku tgk..okey tu jer lah kot sedikit info psl tmpt nie...mmg bestla pada aku...nnt aku pun nk g kali kedua..nk bwk mak ayah mertua lak...lagi sekali pg nk bwk telur sepapan..baru puas..hahaha..sekian...

Friday, 18 March 2011

Masalah Facebook Lembab


Okey tips nie untuk pengguna facebook yang rasa facebook nye 2,3 hari nie sgt lembab..Sebab pe lembab..?Ini adalah dsebabkan kejadian tsunami dan gempa bumi yg berlaku baru2 nie..Kejadian tsunami tersebut menyebabkan masalah load yang mengambil masa sedikit  lama berbanding kebiasaannya. Ini berlaku sebab salah satu pelayan Facebook kat Hong Kong sana mengalami masalah sukar diakses yg disebabkan oleh masalah kabel.

hope dgn tips nie mgurangkan stress korang melayari fb... =)
Walaubagaimanapun, untuk sementara waktu ini, para pengguna boleh mengatasi perkara ini dengan menukarkannya kepada pelayan tempatan, dan menikmati semula kelajuan Facebook seperti sebelumnya (malah lebih pantas lagi).
Pengguna Windows 7 yang menghadapi masalah, pastikan anda membuat perkara berikut terlebih dahulu:
  • Start –> Control Panel –> User Accounts
  • Klik pada Change User Account Control Settings
  • Set kepada “Never Notify”.
  • Save Settings dan Restart PC semula. Anda boleh mengubah fail seperti biasa mengikut langkah-langkah diatas selepas itu.
Bagi pengguna Windows, anda boleh mengubahnya dengan berbuat:
  • Pergi ke direktori C:\Windows\System32\drivers\etc\
  • Buka fail HOSTS menggunakan aplikasi Notepad.
  • Tambah perkara berikut pada penghujung fail tersebut : 203.106.85.66 www.facebook.com
  • Klik “Save” dan layari laman Facebook dengan kelajuan yang lebih pantas berbanding sebelumnya.
Korang boleh membandingkan kelajuan sebelum dan selepas pengubahan server dengan melakukan ujian ping ringkas melalui command-prompt anda.
Bagi yang menghadapi masalah untuk “Save”, boleh memuat-turun fail berikut, dan mengantikannya dengan fail asal di folder tersebut. Pastikan anda membuat salinan fail tersebut terlebih dahulu untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.
Muat-Turun Fail Hosts (Right-Klik Save As)
okey selamat mencuba =)

 moge2 fb korg sepantas mcm pakcik yg bwk beskal nie =)


.
.
.
Kredit : HeheHunter

Filem ape nak tgk ye..??

Assalammualaikum..


Hye2..saya menulis ag arini..erm arini ari jumaat..sok dah cuti..yeay..! ape jer nk wat hjg mgu nie ye..pe lak aktiviti korg mgu nie..?tgk wayang pun best jgk ye..hehe..cmne lak aku rse nk tgk wyg mgu nie..?al-kisahnye mlm td lah..tgk the making of RATU THE MOVIE...mcm best aje..tp tktau la..nk kne tgk dlu bru tau best ke tak kan..filem yg dah pun berada di pawagam semalam...filem nie arahan Prof. Madya A. Razak Mohaideen..filem nie kisah mengenai ape ye..?jom tgk sinopsis kat bawah nie..








Filem yang dibintangi oleh Fauziah Gous, Yasmin Hani dan ramai lagi mengisahkan sebuah program realiti yang diberi nama ‘Pesona Ratu’. Mencari gadis-gadis berkelayakan untuk diiktiraf sebagai ratu, akhirnya seramai 10 peserta berlatar belakangkan profesion yang berlainan dipilih untuk keperingkat akhir. Mereka akan dibawa belayar ke satu tempat untuk penilaian seterusnya.

Filem Ratu The Movie memaparkan sebuah program realiti yang diberi nama ‘Pesona Ratu’.

Dua peserta terkeluar awal kerana gagal tiba ke lokasi perjumpaan seperti yang telah ditetapkan. Berlayarlah 8 peserta bersama tenaga kerja ‘PesonaRatu’ ke lokasi rahsia. Setiap seorang peserta mempunyai misi masing-masing dalam merebut takhta ratu yang ditawarkan. Walau bagaimanapun, kapal mereka tersadai di sebuah pulau terpencil. Ini memaksa mereka tinggal sementara di pulau tersebut sementara menanti kapal mereka diperbaiki.
Bermulalah detik hitam yang melanda peserta-peserta yang memburu gelaran ratu ini. Kesukaran mengharungi hidup di pulau itu dengan ribut yang melanda, bekalan makanan yang semakin kehabisan dan kemunculan makhluk yang tidak diundang mula menampakkan sikap sebenar setiap seorang daripada mereka. Seorang demi seorang mula hilang dan mereka semakin cemas mencari jalan keluar.
Hanya yang bertahan mampu meneruskan hidup mereka di pulau itu. Seramai 10 pelakon baru (Bkay Nair, NurEina, Elya, Miera, Farah, Farahin, Sue, Shazlin, Jazzy, Tasha) diperkenalkan menerusi Ratu The Movie. Mereka ini dicungkil bakatnya menerusi ujibakat yang telah dilakukan oleh Line Clear Motion Pictures sebelum penggambaran filem ini dibuat.
Nampak sinopsis cerita ini agak menarik dan paling penting menampilkan bakat-bakat baru dalam industri perfileman tanah air.
Apa pendapat korang? Adakah Ratu The Movie mampu mencecah angka keramat RM10 juta?hehe..

Jom kite tgk ramai2.. =)



Thursday, 17 March 2011

belajar...

Assalammualaikum..erm pagi2 lagi dah tgk blog..huhu..excited coz first time..hahaha..emm byk tul bnde nk kne bljar yekk..mula2 tu terkial2 jgk lah cmne nk letak gadget kat blog..huhu...smlm sehari suntuk search kat google cmne nk cantik kan ag blog aku nie..hehe..ade gak la dpt info dari blog2 lain..mekasih byk ler coz bg tutorial tu ek...huhu..byk lagi nk kne belajar nie..okey cau dlu..da..


Wednesday, 16 March 2011

tetibe jer...

salam..hye sume..haha..(ade ke tah org bace blog sy nie)..hehe..tgk tajuk kat ats tu..tetibe jer..huhu..tetibe jer nk wat blog..ape nk tulis ye..pertama kali sy wat blog nie..sblm nie bace blog kwn2 aje..hehe..rini sy lak wat..sila beri tunjuk ajar pada sy..tu jela kot..nnt sy merepek ag..da... =)