Wednesday, 27 April 2011

Dating Lepas Kerja...


Assalammualaikum…

Hye2...pe kabo korg semua..bpe ari dah aku tak menulis…sibuk sgt ngn kerja…huhu..yela kerja nie selagi tak pencen selagi tu lah tak penah abis..huhu..
Ape jer aktiviti korg smlm…?smlm aku ngn hubby tkde pe nak wat..balik awal pun bkn ade pe nak wat kat umh so ktorg g lah berdating….g mkn2…mcm zaman bercinta2 dlu..haha..fuh mmg kenyang sgt..alhamdulillah…hehe..
jom ler lyn gmbo ktorg kat bwh tu..









spaghetti meatball..sedapnyeeeeeeee
hubby bunny punye...spaghetti chicken...
nie ler rope bile dah kenyang... ;p


Friday, 22 April 2011

Sape Nak Pro Wat Cup Cake ?



Assalammualaikum…



Hye2…kali nie nak cite psl bnde sgt sedap…okey sesape yg minat nak wat cupcake/cake/cookies boleh lah join kelas nie okey…korg akan jadi pro hanya dalam mase yg singkat ! kelas nie amat sesuai pada korg yg nk wat bisnes sbb dorg akan ajar cmne nk hias cake jd sgt cantik dan org tertarik nk beli...dan bila dah beli, syg pulak nk mkn..hehe..teruja kan...



Berminat ?


Okey boleh

Tengok sendiri kat SINI

okey sila lah layan gambo2 kat bawah tu...cmtu la rope cupcake yg dorg akan ajar kat korg bile join kelas nie nanti...


sedapnye lah... klik gambo kalo nak lebih jelas


comel sgt...budak2 mesti suke


cantek...huhu..syg nak mkn nie...



cookies..nyummy...











Note : tetibe rse nak mkn cupcake lak.. ;p


Thursday, 21 April 2011

Mintak Pendapat !


Assalammualaikum....



hye2...kwn2 aku nk mintak pendapat...tgk blog aku..okey ker..?aku baru tukar template aku nie..nmpk macam serabut tak..?warne dye aku dah berkenan...tp mcm ruang tu makin sempit jer kan....huhu...tp kalo korg berminat nak tgk template2 yg lain...leh tgk kat SINI yekkk.... okey mintak tlg ekk bg pendapat..mekasih byk atas kerjasama yg anda berikan... haha..dah rupe tulis surat rasmi lak kan




ish2 nie budak tgk leh ngigau nie..haha

Aku Dah Beli !!!




Assalammualaikum….





Ape yg aku dah beli….aku dah beli baju raye la kwn2…

haha..korg dah beli ker..?aku terpakse beli awal coz tailor cina yg aku slalu tempah baju tu dah warning aku awl2..haha…3 bulan sebelum hali laye u mesti mau hantar ha…kalo tak laye u tkde bju…kuang3x…utk mengelak kan kejadian itu berlaku, ari selasa baru nie..( selasa cuti coz besday sultan perak )aku dgn pantas mengajak hubby bunny aku ngn adik ipar aku g la cari baju raye kmi tuk thn nie…nk tahu kale ape..? kale MERAH nyah.. hahaha....hrp2 dgn merah nye baju kmi, meriahla raye thn nie…. ;p so ape lak kale baju raye korg thn nie..?

jom layan gambo kat bawah...


sebelum bershoping kite bergmbo dlu.. ;p









haha...yg merah tu tuk baju melayu hubby aku....merah tak..? ;p









p/s : kepada kwn2...beli lah cepat..tkt tailor dah tknk amik tempah dah...hehe...kite start berpuasa pun awal bln 8...skrg dah nk msuk bln 5...ag bpe bulan jer...hehe...

Wednesday, 20 April 2011

IsTimeWa UnTUk KaMu !


Assalammualaikum...

hye2..nie entri2 saje2 untuk si dia yg dcintai...haha..tetibe dpt idea nk berjiwang2 jap...hahaha...harap2 tkde yg myampah...peace ! ;)

Untuk suamiku yang amat aku sayangi...
mencintaimu adalah hal terindah dalam hidupku...
mengenalmu adalah sebuah keajaiban yang tak dapat ku lukiskan dalam hatiku…
memilikimu adalah sesuatu yang membuat ku bahagia…
kau adalah anugrah terindah yang dititipkan tuhan untuk ku…
kau adalah belahan jiwa yang ku cari selama ini…
kau penuntun jalan ku…
penerang ku di saat aku merasa hampa…
pelita ku di saat ku merasa sepi…
kau matahari yang menyinari ku di siang hari…
dan kau purnama yang menemani tidur ku hingga aku terbuai dalam mimpi indah ku…



hanye untuk kamu..... ;)










note : buaian dalam gmbar tu dah lebih 40thn kot...buaian arwah atuk aku...huhu..

"Wedding Anniversary GiveAway"


Assalammualaikum...


hye2...tkde pe nak ckp..cume nk ajak kwn2 sume join GA yg amat simple nie...tuan punye blog wat GA nie sempena anniversary beliau kali yg ke 2..tahniah buat tuan punye blog dan hubby nye...moge hidup kalian berbahagia hingga ke akhirnye...amin...





Syaratnya :

* jadi followers kasihmommy (kalau sudi jadi followers blog mommy yang lain ok juga SELESAI 
buat entry macam biasa dan tag kawan-kawan. SELESAI
dah selesai, sila la letak link kat comment. SELESAI
* tarikh tutup : 5 May 2011 

Hadiah : 1 x hadiah misteri, 3 x hadiah saguhati (FM)


aku tag pada

intan
misz qaherah
azzah
haziem
adieba


note : mekasih pd tuan punye blog coz sudi wat GA nie... =)


Monday, 18 April 2011

Jom Join Give Away Aimi !


Assalammualaikum....


hye2..nak ajak korg sume join GA nie....simple sgt GA nye, korg ptt join gak...mekasih pada tuan punye blog sudi wat GA nie...nie first GA beliau...mari lah ramai2 meriahkannye..hehe..kalo nk tgk klik ajer banner kat bwh tu ye...kat side bar tu pun leh klik... ;)




aku tag pada


2. azzah



Friday, 15 April 2011

BiLa KeretA aKu sEnGaJa diLanGGar



Assalammualaikum...



hye2...hrp korg sume mood hapy jer slalu...tp mood aku arini mmg mood terkilan...terkilan dsebabkan smlm punye hal....mYvi aku sengaja dlanggar oleh sorg brother nie...huhuhu......smlm pas lik koje, aku ngn hubby aku g lah tgk umh mak mertua aku yg dlm proses ngh buat tu...otw nk balik tu ade la motor nie nak msuk simpang...kire dlm jln kg ag la kan...mse tu ktorg lom ag kuar simpang tu...dah nmpk la motor tu...yg pelik nye brother tu bwk moto tunduk ajer...pe la yg dye tgk dlm bakul motor dye pun aku tktau...boleh dye msuk simpang tak tgk depan...gile tul la...smpai dah nk dkt pun dye tak angkat ag kepala dye...ape ag, hubby aku pun hon la sekuatnye...malangnye dah tak sempat..bedegang la motor tu langgar keta aku yg dah siap berhenti nie...adoi tak pasal2 jer ktorg jd mangsa.....huhu mmg sedih la..bumper kat depan jatuh...ngn tersagat ag...mmg sadis...mmg sedih la tgk keta tu...tp pe nk wat..mgkin Allah nk bg ktorg sesuatu yg lebih ag...sabar jela..brother tu okeyla...tkde pape...tp motor dye mmg abisla...nasib bek la ktorg mmg dah benti..kalo ktorg pun ngh laju confirm brother tu dah tercampak kat mne tah...

nie ler rope nye ktorg xcident smlm..tak teringat nak amik gmbo...terlalu terkejut..



kadang2 dsebabkan kesalahan + kecuaian org lain kite yg jd mangse...so pada semua pengguna jalan raya tlg la hati2 sket..tak kire la bwk ape...bwk keta ke, moto ke, lori ke, beskal ke...pls la jgn cuai...jgn men hp...jgn berangan..bwk kenderaan mesti pandang depan bkn pandang bawah..sbb bende2 cmni la leh jd nye perkara2 yg tak diingini...nak repair kenderaan ag satu hal...yg paling penting ag nyawa..nyawa tkde boleh nk repair2 dah....k lah..sbg peringatan tuk korg ngn diri aku sendiri dmasa hadapan...huhu...wslm....




note : kalo lah keta aku mse tu leh terbang tibe2...tkde ler terlanggar...huhuhu..

Wednesday, 13 April 2011

Aku ke PeMenAnGNya....

Assalammualaikum

hye2...bertemu kembali...hehe..ni nak cite sket psl tajuk kat atas tu....aku menang ape ye...emm memula mcm tak caye jer aku menang GA..yela first time join, termenang la pulak..hehe..seronok lak rse..hehe...aku nak berterima kasih byk2 lah pada puan penganjur dan hubby dye coz sudi pilih aku sbg pemenangnye...mekasih sgt2...terharu..huhu...kalo korang nak tgk entri yg aku wat smpai leh menang GA nie, leh tgk kat SINI...idak ler seberape sgt...bese2 jer..tp dah rezki nk menang kot..haha..nak tgk keputusan pemenang tu klik jer gambo kat bawah tu... ;-)


haha..gmbo bertuah nie la yg menang ..;p

k tu jela...kang cite lebih2 org nyampah lak...okey cau dlu...moge hidup kalian ceria slalu...!!!












note : mekasih tidak terhingga pada pn. penganjur !!!



1st GA ZOELALISA


Assalammualaikum....

hye2...jom reramai kite join 1st GA ZOELALISA...simple sgt GA nye...kalo nk tgk klik jer banner kat bwh tu ye...




Tag pada

1. haziem
2. adiba
3. syed muzzamir





note : terima kasih pd intan coz wat GA nie...... =)

Monday, 11 April 2011

3 hArI keLuAr Dari KesEsAKkan

Assalammulaikum...


hye2...erm arini dah start kje lik...huhu..bermakne kne mgdap ag segala mcm mslh kerja..huhu..yela mkn gaji kan..terpakse ler terima sume...tp mgu lepas mmg syok..dpt tglkan jap kerja yg tak penah abis ni...sekali sekala syok gak g kursus nie..idak ler borink sgt mngadap bnde yg sme...leh gak release tension..lagi leh tmbah kwn baru...hehe..tu yg best...


ni ler suasana aku berkursus ritu...


pompuan 8 org jer...


gelagat sebelum bergmbo...

bila aksi bebas terjadi... ;p


perkara wajib hari terakhir berkursus... ;p


siap di edit...



okey tu jela nak cite...moge hidup kalian ceria selalu..wassalam...









Friday, 8 April 2011

4 Hari Tak Berblog....

Assalammualaikum...


hye2...lme dah tak menulis kat sni..agk dah bersawang kot blog nie..huhu...mmg tak smpt nk berblog coz mgu nie penuh dugaan..huhu...ahad ritu ayh mertua aku msuk hsptl..spnjg mgu nie mmg duk kat hsptl aje..bergilir ler kmi menjaga ayah..time nie jgk ler de kursus..nsb bek kursus dekat jer..huhu..alhmdlh ayh da bertmbah sihat..dah kuar hsptl pun smlm...berakhir la segala kerisauan kami sekeluarga memikir kan kesihatan ayah...syukur sangat2...Allah dah makbulkan doa kami skeluarga supaya ayah pulih mcm biasa..syukur yg tidak terhingga...



Friday, 1 April 2011

asleenda 1st GiveAway

Assalammualaikum...

hye2...jom join GA paling simple nie...nk tau sesimple mne..ce tgk SINI...







 okey kwn2....doakan aku menang....
aku tag pada

2. Mama Likha








p/s : terima kasih pada puan penganjur yg sudi wat GA nie...