Tuesday, 24 May 2011

Paper Art


Assalammualaikum..

Td aku bukak peti email aku…ade seorang teman anta email nie kat aku…so saje nak share pd kwn2 yg tak penah tgk lagi…sgt kreatif la dorg nie..terpegun aku..hehe…sila lah layan gambo kat bwh.. ;)


















 note : best sgt kalo de bakat yg wat org terpegun..hehe... 

Indahnye Pemandangan...


Assalammualaikum…

Errm lame aku tak update kat entry aku nie…sgt bz..hehe…mgu lepas cuti wesak day aku ngn hubby bawak mak ayah mertua aku g kolam air panas kat sungkai tu…pg utk kali ke2…entri yg g memula tu leh tgk SINI ekk..ritu aku bwk mak ayh aku..so kene adil dan saksama lah…nnt korg kawen tau lah…bile dah kawen nie kene ler sentiasa adil..haha..pe ler aku merepek nie an…kalu korg nk tau org air panas nie mmg elok tuk org2 tua yg sakit lutut..air panas yg kite msk tu tak same kat kolam air panas..coz kolam air panas nie semula jadi dan ade belerang…tp kene rajin p lah…;) pehtu belerang yg dlm kolam air panas tu elok untuk muka..tak pasti keberkesanannye..tp mse aku g tu mmg ramai la yg amik belerang tu letak kat muka…kalo nk cube,try la g sane ekk…otw nk balik tu aku lalu la kwasan sawah padi..mse tu hujan…tak pasti area mne..tp sgt cantek dan mngusik hati..haha…tgk gmbo sempat aku amik….


tak bape nak jelas coz pkai camera hp je...

kalu serabut tgk la sawah padi,mesti hati jd senang..hehe

mesin padi ngh jalankan tugasnye.. ;)








note : teringin wat umah tepi sawah padi..hehe..

Thursday, 19 May 2011

Sahut Cabaran


Assalamualaikum

Jom minum nestle bliss dan sahut cabarannya selama 14 hari…okey nestle bliss nie minuman yogurt yang mengandungi inulin dan rendah lemak..Dibuat dengan jus buah asli dan tiada pewarna tiruan..untuk pengetahuan korang rsenye sgtla sedap..tak masam ye kawan2 dan ade 11 perisa semuanya..perisa yang paling aku suka perisa mango..tak cukup ler minum sebotol..kene minum berbotol2 baru cukup kot..hehe..

Sahut cabaran nie dan rase lah perbezaan pada system pencernaan korang..
Selamat Mencuba !!! Untuk info lanjut mengenai cabaran tu boleh klik SINI…


Promosi Di Yun Nam Haircare


Assalammualaikum…


Ade masalah rambut..?Yun Nam Haircare boleh selesai kan masalah korg…kalo korg pergi sekarang, Yun Nam Haircare nie akan bagi satu rawatan HERBAL dengan hanye PERCUMA..!!!...sila pergi laju2 ke Yun Nam Haircare hari ini jugak yekk..hehe..okey untuk keterangan lanjut boleh klik SINI…..




Wednesday, 18 May 2011

Kalau Singgah Ipoh...


Assalammualaikum…

Ni baru nak update..sibuk sket minggu nie..hehe..sabtu lepas aku ngn hubby g servis keta…punye la lame…kul9 sampai kul2 ktorg kat pusat servis tu..huhu..lame tak…adoi abis semua majalah kat situ abis ktorg baca…hehehe..yg lame tu sebab ktorg wat balancing..pehtu betulkan bracket bumper depan yg patah ritu…haih mcm2…dah siap tu ktorg terus p cari makan..mmg perut dah tak tahan mintak di isi..hehe..cari restoran yg terdekat…last2 makan kat restoran simpang tiga…restoran nie makanan dye sume masakan dari Indonesia yekk..sedap tau..kalo singgah ipoh try la mkn kat sini…jom tgk makanan yg ktorg makan ritu..hehe…

ha nie lah restorannye..tu hubby aku yg sudah kelaparan..hehe...

suasane dlm restoran..nie bhagian luar..kalo nk econ leh msuk dlm ekk.. ;)

nie aku punye..nmpak sedap tak...hehe

nie hubby punye..dye nk diet so mkn kuetaw jer...


sempat tangkap gambo makanan jer..ktorgnye gambo tak sempat nk amik coz dah lapar sgt..takut korg terkejut tgk muka kelaparan ktorg..hehe..okey tu jer nk kongsi..moge hidup korg ceria selalu ekk !!!



note : western food pun ade kat sini..tp aku tak penah try ag..tktau sodap ke tak...tp nasi padang dye sodap lah.. ;)

Wednesday, 11 May 2011

Mentor Mentee...


Assalammualaikum


Tak lame lagi Hari Guru..so kat sekolah aku skrg ngah sibuk wat aktiviti mentor mentee..ape  bndenye mentor mentee ni..?mentor mentee ni mcm game gak la..contohnye kat sekolah aku nie, satu sekolah mesti terlibat..so dari pekerja rendah awam, staf sokongan dan guru besar atau guru kecik mesti join bnde nie..sebelum tu korg kene cabut dulu nama..okey nama yg korg dpt tu lah mentor korg dan mentee tu adalah korg..dah cabut nama tu, kire start la game nie sehinggalah hari guru nanti..okey lepas tu terpulang lah ape kite nak bg pada mentor kite..yg penting rahsia..tak boleh sape tau kite nie mentee kpd mentor kite tu..mcm kat skolah aku nie ade satu tempat khas untuk nak letak barang yg kite nk bg pada mentor kite tu..so pagi2 kite g lah check kot ade mentee kite bg pape pd kite..mse hari guru nanti barula kite tau sape mentee kite…mksudnye tau la sape yg selame nie bg kite hadiah ke,gula2 ke,surat ke,bunga ke pape jelah yg mentee kite tu nak bg..hehehe..mmg best men bnde nie tau..setiap ari de jer surprise dari mentee kite tu…hehehee ;) nak tau pe aku bagi mentor aku hari nie..?hari nie aku bg mentor aku gula2 choclairs..supaya dye bekerja hari nie dgn senyuman yg manis..hahaha..aku isi lah gula2 tu dalam beg kertas yg aku wat sendiri…nak tau cmne..?meh2 tgk bwh..hehe…

Langkah 1 : Ambil sehelai kertas yg tak tebal sgt coz kalo tebal nanti susah nk lipat

Langkah 2 : Lipat kertas jadi macam dlm gambo ye..sebelah kiri tu bese sket coz nanti nak gam

Langkah 3 : Gam kan lipatan tadi

Langkah 4 : Lipat kertas yg belah bawah tu ke dalam..

pandangan sisi

Langkah 5 : Lipat atas dan bawah tadi ke dalam..

Langkah 6 : Gam supaya barang2 yang kite nk letak tak bocor kat bawah..hehe

Untuk kelihatan lebih menarik hias la sket beg kertas tersebut yekk..

Pandangan belakang....okey siap...


okey dah siap!! hrp korg faham pe yg aku tunjuk tu..hehe..pagi2 smpai jer skolah aku terus wat bnde nie..haha..buat pun dlm keadaan nk cepat..so tak bpe cntek sgt..huhu..okey moge kalian ceria selalu!!!



















Tuesday, 10 May 2011

comel ke...???


Assalammualaikum…

Saje nak tnye korg, comel tak anak buah aku nie..hehe..budak2 mmg comel kan..nie la wallpaper laptop aku…suke sgt tgk dye..ade lesung pipit lak tu..haishhhh geram…korg ade anak buah…?mesti comel2 belaka kan…hehe..okeyla moge hidup kalian ceria selalu..!!!

comel kan... ;)





Sunday, 8 May 2011

Sehari Di Taiping...


Assalammualaikum…


Semalam aku g taiping..bawak dua org adik aku berjalan…adik aku yg no 2 tu ngh cuti sem n yg last tu pulak baru abis spm, so tgk dorg tu cam borink jer duk umh, aku bawak la sekali...tujuan sebenar sbb nak anta kain kat tailor tuk baju melayu hubby…(untuk raye nnti) ;) hubby dah bese anta baju kat sne..so tiap2 tahun mmg g sne lah..hehe..dah anta tu ktorg g la lepak2 sekitar pekan taiping tu…erm taiping nie byk gak perubahan…tesco dah ade, taiping central pun ade…syok gak la org kat sni..ade la tmpt nk shopping.. ;) pehtu otw nak balik, ktorg singgah la restoran mee udang yg sgt sedap kat sne..tempatnye dekat jer ngn tol changkat jering…aku cadangkan sape2 yg singgah taiping nanti, jgn lupe singgah mkn mee udang tau…mmg sedappppppp sgt !!!! ;) okey layan gmbo kat bawah ;)


Adik-Adik aku… ;)

Same tak ktorang… ;0

Adik aku yg kecik sekali

Ni lak adik aku yg no. 2

Nasi Pelita…

Taiping Central

;)




Okey moge kalian ceria selalu !!!

Friday, 6 May 2011

Kawan Aku Kawin


Assalammualaikum

Nie cite ahad lepas..tp baru nak tulis kat sni..baru teringat…kawan aku kawen minggu lepas..Selamat Pengantin Baru Joe dan Shida aku ucapkan..moga berbhagia ke anak cucu…mmg smart la korg  pakai biru tu..hehe..Shida kamoo mmg cantik sgt k.. ;) harap korg suke la hadiah yg ktorg share2 beli tu..hehe..senang korang  nak masak sme2  nanti kan..okey tu jelah…moge hidup kalian ceria selalu !!!

Tahniah joe dan shida !!

Geng2 ft hilir perak ;)

Nie kenduri len ekk..kwn hubby kawen.. ;)

kena pakse tgk camera..hehe

Tkde pe nk ckp… ;p

Senyum aje.. ;0