Monday, 31 December 2012

Hannah dan Makanannyeeee

Assalammualaikum...

Okey aku sedar aku memang dah lame gileee tak update blog..bukan sengaja tapi masa tidak mengizinkan..ade jugak sikit perasaan malas..hahaha..

Mmm jom cite pasal hannah lah..hannah dah 6 bulan 11 hari..dah pandai menerap, berguling-guling, kuat jerit dan dah macam-macam ragam..hannah pun dah start  makan dah..

Mula-mula mama try bubur nasi kosong..tanpa campur apa2..bubur nasi tu mama blend sampai betul2 halus..huh sangat berselera hannah makan..mama tak ikut pun 4 day rules tu..tak sabo nak bagi hannah rasa macam2 makanan..haha

Hari kedua mama dah campur bubur nasi dia dengan epal..bukan main suka lagi dia..tak menyempat2 nak lagi..marah beno mama suap dia lambat..

Alhamdulillah setakat ni hannah makan sume makanan yang mama masak jer..belum lagi nak bagi nestum..rasanye takkan bagi kot..biarla die membesar dengan makanan air tangan mama ni..hehe

bubur nasi + epal..yummeh....
budak comot happy dapat makan ;p



Hari2 mama gigih bangun kul5 pagi buat bekal untuk hannah bawak rumah opah..tiap2 hari habis hannah abiskan bekal yang mama buat..alhamdulillah anak mama ni selera makan..macam papa..haha ;p

Hari ni mama bekal nasi + epal + brokoli hijau...ubah selera lak.. 
harap2 hannah suka..

rindu kat ini budak comot..haihh..


Okeylah nanti kite cecite lagi..

daaaaaaaa

No comments: