Wednesday, 18 April 2012

Wordless Wednesday #10 | Lempeng Suka-Suka :)

Assalammualaikum

Terhitam sket..hehe



Tuesday, 10 April 2012

Yeay Dah Sampai...

Assalammualaikum..

Yeah apa kabar semua rakan blogger..sihat ke semua..?moga kalian semua dalam lindunganNya..baru sempat nak update blog..sangat-sangat bz dengan kerja-kerja yang tak pernah habis..


Wah panjang beno mukadimah nye ye...so nak cite sebelum ni aku ada order set breastpump dekat OneBabyWorld..aku survey2 kiranya package yang diorang bagi ni memang sangat berbaloi pada aku..dan barang yang aku order tu dah sampai pun minggu lepas..so minggu ni baru lah ada masa nak ceciter kat sini..hehe..


Jom tengok package yang diorang bagi tu..



Apa yang korang dapat bila beli package ni...aku copypaste malas nak taip satu2..



  • 1 unit of Medela Swing Breast Pump with 2 Phase Expression worth RM799.00
  • 1 Autumnz Cooler Bag (FREE Autumnz Air Dry Mesh Bag)** worth RM55.90
  • 3 packs of Autumnz Reusable Ice Pack worth RM23.00
  • 8 bottles of Autumnz PP Milk Storage Bottles (with FREE 2 bottles and 5 pcs Autumnz Double Ziplock Storage Bag) worth RM38.90
  • 1 pc of Autumnz Comfort Nursing Bra** worth RM39.90



  • Dapat free gift lagi..
    • 1 unit of BPA Free Deluxe Bottle Drying Rack worth RM39.90
    • 1 unit of Receiving blanket worth RM15.90
    • 4 pcs Washable Breastpad worth RM12.90
    • RM10 One Baby World voucher to be redeemed against your future purchases.
    Berbaloi kan...aku dapat semua kat atas tu dengan harga rm799.00 jer..kos penghantaran pulak free jer kalau harga barang yang kita beli tu lebih dari rm200..aku terjumpa package ni dalam majalah pa&ma keluaran bulan mac..dengan niat yang suci lagi murni nak fully bf khalifah kecil aku nanti...insyaAllah memang berazam nak bf khalifah kecil ni sampai 2 tahun...tu lah azam seorang bakal mama ni..hehe..


    ha ni lah dia punya part2..motornya sangat ringan mudah sangat nak pasang..


    Nanti ceciter lagi..


    Sekian...

    Tuesday, 3 April 2012

    Intai Barang Khalifah Kecil

    Assalammualaikum


    Pejam celik khalifah kecil dalam perut aku ni beberapa hari jer lagi nak masuk 31 minggu..alhamdulillah..setakat ni semua baik-baik belaka..hb aku pun ok..tekanan darah pun ok..berat pun okey lagi..masih dalam kawalan..hehe..alhamdulillah..kena control makan jugak kang tak pasai-pasai kena marah dengan nurse..hehe..


    Harap-harap okey jela semua sampai bersalin nanti..amin..cepat betul masa berlalu..lagi 5 minggu jer nak masuk 36 minggu..wah semakin nerves nih..intai-intai barang baby pun rasa macam dah cukup..cuma set bersalin mama dia nie jer tak beli-beli lagi..aku cadang nak pakai set bersalin alfiat jer..ramai member-member pakai set tu ok jer..


    Jom tengok barang khalifah kecil yang aku dah kumpul..haha..




    Aku kira-kira dah 23 pasang dah baju khalifah kecil..makaih banyak pulak aku rasa..comel-comel kan baju baby..kalau pergi kedai baby tak sah tak beli tau..geram jer tengok sebab comel sangat..cuba tengok warna-warna yang aku beli sesuai untuk mana-mana jantina..hehe..aku dah scan 3D dan dah tau jantina khalifah kecil dalam perut ni..tapi untuk keselamatan orang cakap..kadang-kadang 3D pun boleh menipu kita..hahaha


    mitten dan booties khalifah kecil
    blanket...2 helai cukup kot..comel tak kami..?hehe
    toiletries khalifah kecil..tengok ada mainan mandi lagi..papa dia punya kerjalah tuh

    Barut dengan sarung bantal tilam untuk khalifah kecil mak aku tengah under proses buatkan..hehe..takmau lah bila barut yang pelekat punya tuh..macam tak kuat jer..barut bertali pun ada jual tapi mak aku cakap talinya tak tahan..jadi mak aku dah nak buatkan tuh, aku pun suka hatilah..hehe


    okeylah nanti kita sambung checklist barang baby lagi yek..


    daaa....