Thursday, 21 February 2013

Baru Nak Story

Assalammualaikum

Al-kisahnye pergi kenduri kawen 3 orang teman sekali gus pada raya cina hari tuh..baru sempat nak update..pengantinnye pun dah selamat berhoneymoon..mihmihmih..sopan plak gelak hari ni ye..

Takpelah lambat update pun yang penting diabadikan jugak dalam ini blog..kate blog peribadi, haruslah semua benda nak simpan jadi kenangan di hari tua..insyaAllah kalau umurnye panjang dong..

Eh dahla..panjang beno mukadimah..jadi di sini aku nak ucapkan tahniah pada kak tun dan suami juga kepada intan dan ijad..moga berbahagia hingga jannah..mereka bertiga teman sekelas aku time belaja dulu..intan dan ijad bercinta dalam kelas time lecturer mengajor..wakakakaka..eh silap..mihmihmih.. ;p

Dorang ni pilih hari yang same plak nak buat kenduri..jadi terkejar-kejar la aku untuk menghadiri dua-dua belah kenduri ni..sampai rumah k.tun dah pukul 2.30 petang..hoiii lambat betul k..nasib pengantin masih maintain cantik dapatlah aku bergambo dan berposing..

Hannah pulak dah menunjukkan taring..hish budak tu kan puteri salju..mane gemor pergi kenduri kawen panaihhh2 ni..amboihhhh berlagak ye ko nak..nasib rumah k.tun dekat dengan kawasan laut jadi makan nasi minyak sambil ditiup angin sepoi-sepoi bahasa gitewww..


ijad dan intan..tangkap dari jauh jer coz hannah dah start buat perangai dah..heww

             kawan kelas jugak..bile pulak korang punye nasi minyak ;p
Hannah aku bagi die biskut sebab sibuk jugak die nak makan makanan kitorang..tu aku tak boleh nak duduk dah..die dah start meragam..budak tecik ni memang stress sikit bile tengok orang makan padahal die dah makan dah pun..haihhhh..layankan jelah..nanti anak-anak ni dah besar takde rase lagi semua tuh ye tak..


k.tun kamoo cantik sangat yek..
Gambo atas kenduri rumah k.tun..lawa kan k.tun..tengok hannah aku bagi wet tissu plak nak bagi die diam..dia memang tak boleh panaihhh2 ni..aku plak heran..orang bertudung litup idak plak panas die dah basah kepala berpeluh..puteri salju sungguh la haihh

Balik kenduri k.tun terus menggedik ke tesco manjung plak..almaklum ler mak pak hannah ni mane reti duk diam..siap bawak baju tukar lagi...mihmihmih sambil tutup mulut tanda tersipu malu..---pang sekali..hahaha



Ajak papa pergi mandi laut, papa kata okey tapi sadis sekali keluar tesco hujan lebat..jadi terkubur lah niat nak berkubang dalam air..lame woo dah tak mandi laut..sebelum pregnant lagi..huhu..takpe next time plak..

Okeylah tu jer kisah orang kawen..moga kalian berdua cepat join aku jadi mak-mak ye..hihi..

Daaa..

7 comments:

UMIE SUE said...

comel la ank awak...headband tu sweetnyeee

SweetLikeWhat said...

Tq umie sue sudi singgah sini ;)
headband tu mummy hannah hadiah kan hihi

Cik Puan Rara said...

sonoknya tgk org kawen.heee

Hana Soffelia said...

Tgk majlis orang, terkenang majlis sendiri. hehe

SweetLikeWhat said...

Cik pn rara : kan.. :)

Hana : feeling nak romantik dengan husband macam baru2 kawen kan.hihi

Fifi Nadhrah said...

kalau g kenduri best.. dapat jumpe kawan2 yang da lame tak jumpe..

SweetLikeWhat said...

fifi : betul tu fifi..bile masing-masing dah kawen susah dah nak jumpe..time kawan-kawan kawen baru lah dpt jumpe blk..