Friday, 22 February 2013

BBTV

Assalammualaikum

Sejak-sejak hannah dah pandai fokus pada tv ni, aku mintak lah pada papa langgankan bbtv kat astro tu untuk hannah..

5 ringgit jer sebulan..harga mampu langgan..hahaa..aku tengok kartun-kartun nye sangat soft jer..kartunnye besar-besar, comel-comel dan penuh warna warni..

Semua story dalam babytv ni, mesti ade lagu sekali..lagu pun twinkle2 little star, baa ba black sheep dan banyak lagi..aku tak ingat dah ape lagi lagu-lagu nye..tapi memang sesuai untuk baby..takde lagu memekak kan telinga atau terjerit-jerit.. ^_________^

Aku taklah bagi hannah mengadap jer tv tu 24jam...kang rabun pulak mata si tecik tuh..hihi..dalam 15minit jer aku bagi die tengok tuk meransang otak die dengan warna-warna, lagu-lagu, pergerakan dalam tuh..lagipun budak tecik tu mane mau duk dalam rocker lame-lame..tersenget-senget die nak keluar dari rocker tuh..heh..

Jom layan gambo hannah tengok bbtv..

tengok bbtv sambil makan menan..'dapnyeeee menan ni' kata hannah.. ;p

tengok budak zaman sekarang..ade hp woo sambil tgk tv ;p
hannah pergi taman cahaya ;)


Okey ar nanti sembang lagi

Bye!!!

11 comments:

Ina Haireina said...

sama la hannah ngan maisarah.. suke tgk BBTV jugak.. kaler dia terang2.. maisarah kalau dpt tgk TV.. tak toleh kiri kanan dah.. senyap je dia.. hehhee..

SweetLikeWhat said...

ina : yeke..hehe..berbaloi langgan kan..;)

Fifi Nadhrah said...

ufairah tak suke.. ceit.. hahaha.. tp ufairah suke oasis..

SweetLikeWhat said...

fifi : yeke..baguslah suke oasis..moga ufairah jadi anak solehah nanti ;)

YanaUjang said...

kann bdk skrg..lg canggih dr mama papa dia..huhu tp zafirah xsuka lak tgk tv..dia cpt bosan..huhu

SweetLikeWhat said...

Yana : tula..hihi..zafirah ikut mama ni tak suke tgk tv ye..

Ima Salsuzaima said...

hihi.comel..;)
BBTV memang sesuai untuk budak2. kadang mak budak pun terikut jugak nengok.haha

Fifi Nadhrah said...

ufairah suke oasis sebab atuk die selalu zikir kat die.. agak da terbiase dri kecik..

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah lagi!~

Erina Asmawani said...

Aaa..comeynye Hannah tengok tv. Fokus terpaku je ha..budak2 zaman sekarang memang gadget lover :)

SweetLikeWhat said...

erina : tulah..bagi gadjet baru reti duk diam..fening maknye ni haa.. ;)