Tuesday, 19 February 2013

Budak Tecit Makan Durian~

Assalammualaikum..

Entry ni dah berkurun dalam draf..tapi baru nak post hari ni..boleh jugak kan..hihi..2 minggu lepas aku balik umah mak abah aku kat ipoh..kebetulan ade jiran bagi durian..ish2 bukan main suke la mak pak si hannah ni..ktorang memang hantu durian..sebiji sorang durian pun boleh habis..kikiki..

Masa jiran bagi ni, aku nak p mandikan hannah..boleh hold kejap sebab nak makan durian punye pasal..haha boleh?

Si budak kecik ni bising la mulut dengan tangan tangan-tangan sekali duk mintak durian kitorang makan tuh..siap tarik tangan papa dengan mulut dah siap nganga nak sumbat masuk dalam mulut die..

Budak ni pun dah berjangkit agaknye dah dengan mak paknye yang hantu durian ni..hihi..tengok ar gambo kat bawah ni, makan durian hanya dengan memakai pampers..al-maklumlah makan durian kan panas sikit so elok ler berangin jer badan tuh..haha..

"ehmmm dapnyeee durian ni papa" 
Cara-cara hannah menikmati durian haruslah membuat muka excited dan bulatkan mata sambil kaki disilangkan ye..aptb..ikut perangai sape la nih..kehkehkeh..

"ish susahla papa suap..bagi la kite pegang sendiri"

Papa pegang tangan sebab die beria-ria nak rampas dan nak makan sendiri..amboihhhh..budak dah besar la kata ko..hahaha..

Setakat ni hannah makan durian tu ok lahh..lepas makan tu aku bagi die minum air masak bebanyak..lagi pun aku bagi die rase-rase jer..bak kata makshu nye, bagilah hannah ni rase nikmat dunia sket..haha..

Okey tu jer kisah budah kecik makan durian..

Korang suke durian???

7 comments:

Fifi Nadhrah said...

suke gile kat durin.. penah makan 4 5 biji sekali makan.. heaven!~

Hana Soffelia said...

durian kan sdap. rata2 baby mesti suka durian. hehe comel je mkn durian tu.

AnneRaini said...

anak akak sgt suka durian. Die boleh makan 5-6 ulas sekaligus..haha

Aeen said...

sedapnye dia makan durian..aunty nk sikit leh?hehe

SweetLikeWhat said...

fifi : kite geng ;)

hana : aah..nikmatnye mkn durian kan

k.anne : bebudak memang suke durian rupe nye ye..

aeen : dah habis la aunty..nanti kite beli durian kite ajak aunty mkn ye..

Ina Haireina said...

heemm.. sedapnye dia makan durian.. hehehe..

Fifi Nadhrah said...

fifi dtg lagi.. kot ade durian lebih untuk fifi..