Friday, 15 February 2013

Deco-Deco Bilik Hannah~

Assalammualaikum

Jom tengok bilik hannah nak..?haha bilik la sangat..padahal hannah duk tido bawah celah ketiak mak pak nye lagi..sebenarnye lebih kepada bilik tempat die main jer wat masa sekarang ni..hihihi..aptb..

Masa aku mengandungkan hannah lagi aku dah decide nak jadikan bilik n0. 2 ni bilik hannah..cea semangat beli sticker-sticker comel tu nak tampal kat bilik hannah ni..ha tengok gambo kat bawah..comeii tak..?tak comei pun layankan jelah..haha


Temanye katak naek beskal..kehkehkeh..haa cermin tu plak cermin meja solek aku masa wedding haritu saje..tak pakai pun coz aku pasang cermin pasang siap kat dinding..boleh nampak dari atas sampai bawah..haha..nak kabo kan jugek pada kome..kuikuikui..lagi 6 tahun agaknye hannah boleh tengok cermin tu..heh..buat masa ni mama dukung ler kamu kalo nak sikat rambut yang tak bape nak ade tu..hihi..


Nak tunjuk pulak almari cik hannah ni..baru beli jer tuh..sebelum ni baju-baju die aku letak dalam drawer yang ade 5 tingkat tuh..sekarang dah tak muat..banyak beno baju nye dah..tu lah mama asyik shopping jer pun..ngeh..ngeh..ngeh..sekali sekala saja dong..

hannah tu dah borink ler tu main ngn menan die tuh..haihhhh

Mat ABC tu beli kat AEON je ye..bape hengget tah..idak ler teman nak ingat lagi..al maklum ler cepat beno lupe sekarang ni..nak kena beli lagi tuh..aku cadang nak penuhkan satu bilik..hihi


Baby cot hannah yang dah berusia lebih 25 tahun..sepupu aku punya..mak sedara aku bagi pada hannah...masih elok lagi..buat ape nak beli kan..penggunaannye pun idaklah sampai terlalu memerlukan..kadang-kadang jer pun hannah nak duk dalam ni..die lebih suke duk main atas lantai..

"mama nape simpan menan hannah ni..hannah nak main lagi laaaa" --- jerit hannah di belakang raga..haha

Bakul untuk simpanan mainan hannah..beli kat IKEA saja..tak silap harga nye RM15.90..ha ni ingat siap sen lagi..kikiki..sebelah baby cot hannah tu aku letak katil single..boleh ler mama nak golek-golek kat situ sekali..hihi..

Haaa itu le pun deco dari mama yang tak berapa nak kretip sangat nih...

Korang ade deco bilik anak?jom ler kongsi...



8 comments:

LisaLisut said...

cntik bilik hannah. i terpaksa postpone deco2 ni sbb skrg adik laki n pmpuan i tgl skali.so semua bilik dh full. makanya dia main kt living room saja.haha.tgu rumah kedua siap br hannah bole ade bilik sndri.huhu.time tu dia dh sthn lbih kot haha

AnneRaini said...

comel je bilik tu. akak takde buat bilik lg sbb skrg husband study lg so bilik die buat bilik study die. lagpun kasyah tak suka tido sorg. Kalo biarkan die sorg mesti tgh2 mlm bgn menyelit kat mak pak die jugak..hahaha

Umie Aisya said...

nice!i pn baru beli mat ABC tu kt aeon.x sbr nk deco bilik safiyya nnt tp rumah siap lmbt lg.muahahaha

Fifi Nadhrah said...

ufairah takde bilik.. bilik share dengan ibu abah je la.. fifi duduk dengan parent.. memang satu jela bilik.. nanti da ade rumah sendiri boleh la mendeco..

Ina Haireina said...

cantiknye bilik hannah.. mcm2 ada.. hehehe..

SweetLikeWhat said...

lisa : wah dah ade 2 rumah..hebat2..hehe

kak anne : hehe..tula..hannah kalo bagi tido kat bilik die mau meraung tgh2 mlm..hehe

umie : nanti rumah dah siap boleh deco2 bilik safiyya lagi cantik ;)

fifi : takpe nanti boleh deco lagi best dari ni..hihi

ina : haha..cantik ke dear..bese jer.. ;)

Aty_Fared said...

Dear..lemari tu beli kat ner?? N berape harge...share kat aty since aty mmng nak beli almari bary tuk qaleef gak nih..:-)

SweetLikeWhat said...

aty : anis beli almari tu kat Td Furniture yang..harganye rm560 camtu..ade color white blue/yellow blue utk baby boy..puas hati lah coz almari nye besar..hihi