Thursday, 14 February 2013

First Sippy Cup Hannah

Assalammualaikum

Weekend hari tu pergi tesco cari buah-buah untuk hannah terjumpe pulak sippy cup comei tommee tippee ni..hannah kan hari tu susah nak membuang so aku nak try bagi hannah minum air masak dalam sippy cup pulak..sebab bila mama or sape2 minum dalam cawan mesti die pun sibuk gak mintak nak minum pakai cawan kite tuh..haihh

Jadi mane tau kot kalo guna sippy cup ni die lagi suke la minum air masak...lalu mama pun terpengaruh dan terbeli..haha..harganye dalam rm30+++ ..lebih kurang lah..lepas-lepas beranak ni cepat beno lupe nye...


Yang lebih menarik lagi sippy cup ni die punya muncung tu adalah lembut macam puting ye..cume ianya lebar dan sippy cup ni punya ciri-ciri keselamatan yang sangat praktikal..haha..kalau baby tak hisap air takkan keluar..

Aku dah try tonggeng-tonggeng dan goncang-goncang kan memang air tak keluar..jadi takyah risau baby tersedak ke ape..boleh diberi pada baby yang berumur 4 bulan ke atas..

Aku tengok ritu ade dua colour jer..lagi satu colour biru..lagi satu aku suke sangat sippy cup ni sebab bontot nye macam bontot bee..hahaha..aptb.. ^___^



ha sama kan..

Okeis nanti sembang lagi..

Daaa.....

6 comments:

Fifi Nadhrah said...

ufairah ade sati botol tommee tippie.. tapi susah nak hisap.. botol straw.. kene sedut kuat baru keluar air.. last2 beli botol biase.. agak die nak main air.. bg botol TT.. hihi.. jd tak lencun la ufairah..

SweetLikeWhat said...

oo..hehe..setakat ni yg ni ok lah hannah isap.. ;)

Norizan J said...

hahah bagus2.. tak da lair air meleleh merata2 kan..

Rhana said...

pandainye 7 months da minum sippy cup :)..Iman dok gigit2 putin tu...

SweetLikeWhat said...

norian j : hehe..senang mama

rhana : bolehla..hehe

Fifi Nadhrah said...

nanti bile da pandai pakai straw boleh la pakai straw..