Tuesday, 26 February 2013

The Circum Day~

Assalammualaikum

Amboi ber 'omputeh' ko ye mak jemah tajuk hari ni..wakakawaka..layankan jelah..nak kongsi pasal khitan kan hannah sabtu lepas..aku balik ipoh umah mak pak aku, dan ambik kesempatan nak sunatkan hannah..

Aku call pusat perubatan al-ridzuan, tanya macam mane proses bersunat, dorang suh datang jer tak payah temu janji bagai..sabtu pun boleh katanye..janji jangan masa tu doktor ganti, doktor ganti memang takde buat untuk sunat-sunat ni..



Dalam kul11.30 sampai al-ridzuan..aku kuar dari rumah kul 10 dah tapi tergendala pasal le tour de langkawi lalu plak depan taman umah mak aku ni..jadi setengah jam lebih ler menunggu kat depan traffic light..

Sampai terus daftar..tak lame pun daftarnye sebab aku pernah datang wat scan 4D masa pregnant kan hannah dulu..

hannah dah borink nunggu lama sangat..bagi benda yang ade tulisan baru lah reti diam

mari ler bergambo macam retiss dulu sementara tunggu doktor

usha orang tuh ade kakak..bising mulutnye tegur kakak-kakak tuh..haih kesian hannah takde kawan..statement tak boleh blah..wakakakakak

haa siap bergambo depan kaunter lagi..aptb ;p
Lame jugak menunggu jumpe doktor..sejam jugaklah..ramai orang..biasa lah hari sabtu..hari biasa orang kerja..ramai orang bawak baby nak cucuk, sunat, tak sihat..macam-macam hal lagi..nunggu giliran yang lama tapi proses sunat tu alahai 10minit jer..cepat gile..mak kau ni jer yang cuak lebih..takut darah banyak lah..takut hannah nangis lah..takut doktor terpotong byk lah..hahaha..meragui kerja doktor plak dah..tapi hannah cool jer..tak nangis lansung..siap gelak lagi..nurse pun tegur..eh tak nangis ini budak..nak tergelak pulak die..wakakaka..

Ade budak sebelum hannah die menangis..tu nurse pelik nape hannah tak nangis..agaknye bukan ape budak tadi nangis sebab takut..bukannye sakit..hihhi

tengah sapu ubat kebas..
Tengok die yang duk p tegur mak paknye..maknye ni dup dap risau...gambo atas tengah sapu ubat kebas, lepas sapu ubat kebas tunggu dalam 5 minit lepas tu baru doktor sunatkan hannah..

Gambo tengah sunat tak sempat nak ambik sebab aku pegang tangan hannah..nurse lak pegang kaki hannah..papa hannah plak tak keruan dah nak tangkap gambo..die riso anaknye melalak..hahaha..mak nye plak dalam hati tak berenti doa..'ya allah selamatkanlah anak aku'..hahaha bolehhh???

Takde darah lansung..doktor tunjuk daging tu kecik cenonet jer pun..aku boleh cakap kat doktor tuh..mana doktor???tak nampak pun..hahahah..Allah kecik bebenor...usah risau lah mak-mak yang nak sunatkan anak..lepas sunat siap boleh lompat-lompat dah bergelak ketawa lagi..lain ler kalau sunat budak lelaki..ha yelah seriau sebab berjahit bagaikan..

Jadi saranan aku sunatkan baby perempuan elok lah kecik-kecik..nak elak die takut atau tak mau duk diam masa sunatkan tu jer..aku lambat sunatkan hannah, sebab aku macam kesian nak bagi die sunat kecik-kecik..ahhh boleh dikatakan segala benda lah mak jemah ni risaukan..wakakakakaka..


last sekali tepek gambo mama gemukssss..waaaaaaaaaaaaaa


Okey lah tu jer cite pasal bersunat hannah..


Anak korang semua dah sunat???

9 comments:

Hana Soffelia said...

Hana pun tkt masa nak sunatkan Naurah. Tp kami bwk dia sunat masa hari ke-40 tak silap. Hana sanggup tak ikut sbb tkt. So, mak n makcik yg bawak naurah pi sunat. kejamkan mak naurah? negh2.

Ann Ishak said...

alhamdulillah...dah sunat ye

SweetLikeWhat said...

hana : hihi..lebih baik tak ikut dear sebab tak nampak ape jadi..buatnye tengok anak melalak tak pasal-pasal kite nangis kat situ sekali..haha..

SweetLikeWhat said...

Ann Ishak : aah alhamdulillah..settle satu perkara..hihi

CikNaa said...

thanks sbb nk join group tu.tp ciknaa xdpt cr akaun fb awk. add ciknaa dlu aleena naziera saif.. tQ :)

Umie Aisya said...

Safiyya sunat masa dlm pantang sbb mak bidan ckp lg senang.hehe

Fifi Nadhrah said...

ufairah pon sunat tak nangis.. tapi doktor tu tak bagi abah ufairah ikut.. doktor tu malu kot.. doktor tu kate ni hal perempuan.. hihi..

Fifi Nadhrah said...

datang lagi sekali boleh? nak tinggal jejak jugak..

SweetLikeWhat said...

Ciknaa : ok dear..anis cuba..

umie aisya : aah lagi senang tuh dear ;)

fifi : yeke..bagus2..anak2 kite anak yang kuat..rajin-rajin singgah sini ye..