Wednesday, 27 February 2013

UTC

Assalammualaikum




Ni cerita weekend baru ni lagi..lepas jer balik dari sunatkan hannah, wajiblah mak pak hannah menggedik pulak nak berjimba-jimba kat ipoh ni..papa hannah ajak pergi UTC (Pusat Transformasi Bandar) Ipoh..nak tengok ape ade kat utc tu yang digembar-gembur banyak pihak tuh..

Sebelum ke utc kami pergi makan kfc..dah lapar menunggu doktor tu tadi, hannah pun sempatlah tido kat kfc sampai la mak paknye dah siap makan baru die bangun..alhamdulillah..kalau tak die stress sikit tengok orang makan..haha..


Hahaha..tido terngaga..letih sangat kena sunat tadi.. ;p Dah siap makan kitorang berambat lah pergi utc tuh..Sebelum masuk haruslah tangkap gambo bebanyak budjet retiss popular..aptb ;)

Gambar bapak budak dengan budak jer..

dua-dua tengok ke lain..haihhh..

Untuk pengetahuan korang dulu tempat ni pasaraya terbesar kat perak..tapi dah tutup..kecik-kecik dulu ade ler merasa pergi pasaraya ni beli kasut sekolah..hihi

Apa ada dalam UTC ni?

Segala macam benda ada ye..macam trademark astro tu..'macam-macam ada'..hihi..kire nye semua jabatan kerajaan/bukan kerajaan/swasta ade kat sini..
Nak pejabat pos?nak bayar bil air?bil api?nak pergi klinik?nak cabut gigi?nak simpan duit?nak tm point?nak bayor ptptn?perpustakaan?gym?semua ada..jabatan pendaftaran dan imegresen pun ade woo..ish punyala banyak kalau nak cite satu-satu esok pun tak habis entri ni..wakakakka



Memang memudahkan orang ramai lah utc ni..tak payah nak terkejar-kejar keluar waktu kerja nak settle kan segala hal..pergi jer waktu lepas kerja atau sabtu ahad..memang senang dan berbaloi..pergi satu tempat, macam-macam jabatan ada dalam tuh..tak bazir masa, jimat tenaga, jimat minyak..haha..



Kemudahan pun banyak dalam ni, ade surau, foodcourt, toilet..nak main futsal pun boleh...Sampai hannah pun dah borink mak pak nye semua tempat nak masuk pun..hihi

Singgah kedai buku, beli kan buku untuk hannah barulah budak tecik tu happy sikit..

kedai buku 1 Malaysia


Hannah memang minat betul dengan buku atau segala benda yang ade tulisan..die boleh belek dan main bende tu sampai sejam..kalau bagi mainan die, 5 minit die dah campak..haih..jadi aku beli la buku yang keras kulitnye tuh..jadi bile masuk mulut takde ler terkoyak buku tuh..al-maklum lah hannah ni semua benda nak masuk mulut..nak test dulu sedap ke tak bende tuh..wakkakaa..

masam jer muka dah borink..hihi..sian anak mama..
time hannah dah start melalak dah nak tido..

Lepas solat zohor kat situ kitorang pun balik lah..
Dah lenguh berjalan baru reti nak balik..wakakaka..

Okey itu cite jer pasal UTC..
Harap dapat sedikit info..

Daaa...................

5 comments:

Fifi Nadhrah said...

bagus jugak utc ni.. senang nak berurusan.. kalau tak merate nak kene singgah..

SweetLikeWhat said...

fifi : kann..hihi

AnneRaini said...

Teringin nak pergi UTC kat pudu ni tp ntah bila tahun agaknya..hehe

Fifi Nadhrah said...

haa.. senang macam ni...takde la terkejar2 buang mase atas jalan..

SweetLikeWhat said...

k.anne : try pergi k.ann..best..hihi

fifi : tu la kan.. ;)