Monday, 11 March 2013

Hari Keluarga, Maxis & Digi Center, Aeon

Assalammualaikum



Hari ni punya entri banyak tajuk..kiki..entri kisah berjalan jer..Sabtu baru ni aku balik Ipoh..sebelum balik Ipoh kitorang singgah Hari Keluarga kat Kampung Gajah..Haruss lah nak tahu ape yang ade kat Hari Keluarga tersebut...seorang blogger harus lah ambik tau keadaan sekeliling supaya tak ketinggalan zaman..wahaha..penyibuk atau ambil tahu adakah membawa maksud yang sama..??haha..layan kan jelah..


Pukul 7.30 pagi aku dah gerakkan tuan puteri tu dan mandikan dia..Hannah layankan aje mama nye semangat nak berjalan..sebelum tu aku buat oat untuk Hannah..buat bekal berjalan kang takut lapar..dah siap-siap semua, sudahnya pukul 9 baru nak keluar..maklumlah ada anak kecik kalau boleh semua benda nak angkut bawak berjalan..wahaha..


5 minit jer dari rumah sampai lah kat sini..ramai woo orang..ramai yang masuk, ramai yang keluar..hahaha..macam-macam aktiviti ade..pertandingan futsal, nasyid, kawad kaki..macam-macam sukan keluarga lah..ade gerai makan-makan percuma..setiap kampung kat kawasan tu buat juadah masing-masing dan jamu orang ramai..macam-macam gerai makanan ade..best..sepakat betul orang kampung sini..ade persembahan artis lagi..tak silap aku ramlah ram dengan awie..lagi aku tak ingat..upin ipin pun ade..

ade lah dalam 15 minit kitorang merayau-rayau kat sini..beli Hannah balloon upin-ipin..tengok-tengok ape yang ade pastu cau..haha..



mama kerah bangun pagi.. ;p
ramai woo orang

futsal

mama yang lebih..Hannah buat dek jer dengan ballon tuh ;p

macam tu jer 5 ringgit..haihh..haha..kede mama nih..

sembang dengan kawan baru
Terus gerak ke Digi dengan Maxis Center Ipoh..ramai betul orang...Hannah ni bukan reti duk diam dah sekarang..takmau duduk dah..macam nak turun merangkak ke bawah..haha boleh???semua orang kat situ nak ditegur nye..tengok budak-budak kat situ lagi ler terjerit-jerit nak turun..bersilat ler aku dengan Hannah sementara tunggu papa settle..haihh..

Settle jer dekat Maxis dengan Digi Center, kitorang pun berambatlah cari kedai makan..kitorang makan kat Restoran Vanggey..ni restoran mamak..femes woo restoran ni..ramai sangat orang..dekat sini beratur lagi nak makan..haihh..hari yang kena menunggu jer pun..lapar tahap ape jer dah..gambo pun tak sempat nak snap..


budak takmau duk diam..

tengok tu menyibuk tegur-tegur orang..haih.. -_______-

Dah settle pergi pulak Aeon nak shopping..memang gile berjalan betul..sorii ar kawan-kawan entri ni banyak gambo..layan jelah ekk..

Hannah dah borink tengok mama shopping.. last-last main kasut ;p
kepenatan..haha
Asyik berjalan jer harusslah lapar balik..pergi pulak Big Apple makan donut..wahaaha..Hannah suke sangatlah donut ni..meronta-ronta mintak kitorang..terpaksala bagi sikit..kesian woo anak mintak-mintak tapi kite tetap dengan pendirian taknak bagi sebab ade gula, garam segala..aku sekarang taknaklah terlalu taksub bab-bab semua benda tak boleh..biarlah Hannah start rase sikit-sikit dah makanan..ini semua jer tak boleh susah woo..


dapnyaaa..haha

meronta-ronta nak bangun kalau lambat kasi..haihhh..

Okey tu jelah kisah weekend kitorang..

Daa..........

Korang pulak jenjalan ke mana..???




7 comments:

Ibu Lala said...

Wiken td akk x ke mana pun. Dok
Umah je. Rasa bestnye dapat dok umah. Fikiran pun tenang dan boleh buat apa yg kita suka kan. Bila time keje ni pagi2 dah stresskan nak adap jem.

aTieYusof Family said...

Seronok nya jenjalan..
kami weekend baru ni kat rumah je..
layan hero sorang tu..:)

SweetLikeWhat said...

ibu lala : kalau takde hal pun anis lebih suke duk rumah..macam-macam keje boleh buat kat rumah kan kak..hihi

atie : duk rumah pun best..golek-golek dengan anak sorga tuh..hihi

Hana Soffelia said...

Wah, seronoknya Hannah dpt jln2 kan. Btw, Anis, ari tu hana ada belikan belon minnie mouse kat naurah then tali tu hana ikat botol losyen kecik tau sebab peniaga tu ikat guna besi bulat, naurah suka masukkan dlm mulut, tkt tertelan lak. so, bla ikat dgn botol losyen, tetaplah dia suka gigit botol. bukan main belon. one day, hana msk while naurah golek2 depan tv. hana tgk dia diam je, rupa2nya dia main belon and tali belon terbelit kat leher dia. nasib baik hana ternmpak. Nauzubillah. Lepas pada tu, memang tak bagi dh belon tu.

SweetLikeWhat said...

hana : astagfirullah..yeke hana..bahaya la kan..takmau bagi lagi dah lah..dah besar sok, dah pandai main baru bagi main balik..

tulah kite ni excited sangat kan bab anak2 ni..tengok bebudak lain beli kite pun nak belikan untuk anak kite..padahal tak sesuai dengan usia lagi..thanks hana coz ingatkan..

Fifi Nadhrah said...

waaa.. banyaknye aktiviti.. weekend lepas saye ke jande baik!~

Fifi Nadhrah said...

ufairah kalau nampak belon tu.. oandang sampai tertoleh kebelakang sambil tangan tunjuk tuuu.. tuu.. nak.. lepas tu orang sekeliling perasan la perangai ufairah.. tengok pelik sebab mak pak kede taknak belikan.. terpakse la belikan sebab malu.. padehal.. belon tu da banyak kali beli.. asal keluar je beli..