Monday, 25 March 2013

Hari Minggu Yang Penuh Nikmat~

Assalammualaikum

Huh bosan ar cuti sekolah..lengang betul sekolah..sunyi pulak tuh..hari minggu baru ni aku tak pi mana pun..malam jumaat tu balik ipoh hantar mak aku..alhamdulillah Hannah pun dah sihat..tanpa rela hati hantar mak aku balik..HAHA..syok woo ade mak kat rumah..nikmat nye tuhan jer tahu..kihkihkih..



nak hantar opah balik ipoh..tengok tu suke sangat main purse opah..

Tapi terpaksa lah hantar jugak mak aku balik..abah aku masih bekerja..kesian pulak abah kena makan kat luar jer..abah aku tu dah ar dari dulu suke bawak bekal pergi koje..die tak suka makan benda-benda banyak ajinomoto ni..mak aku masak jugak die suke.. ^________^

Petang sabtu balik lah balik rumah aku..ahad papa Hannah kena pergi kebun..papa Hannah ade buat sawit sikit-sikit..kat sini semua orang buat sawit..kawasan kampung biasa lah kan..alhamdulillah tambah jugaklah pendapatan kitorang dengan sawit ni..hihi..untung woo buat sawit..try buat dulu baru tahu..haha lol promote orang buat sawit pulak dah...

Syok betul weekend..golek-golek dengan Hannah..terasa hidup aku sekarang ni menunggu weekend jer..HAHA..yela hari koje Hannah suke tido awal..mane lah puas nak main dengan die..weekend jela dapat lama-lama sikit layan die..
Pagi-pagi ahad buat housekeeping dulu..kemas-kemas rumah, basuh baju, sidai baju, masak-masak..huh nikmatnya berada di rumah..

Bestlah kan tak koje..cepatlah kaya papa Hannah..boleh ar mama lepak saja di rumah..HAHA lol..semalam aku melayan Hannah main jer..die pun happy jer aku kat rumah..ceria + gelak jer koje nye..jom layan gambo..letih dah nak menaip..haha dasar malas.. ;p



blue turtle kesayangan..habis di gerudinya..HAHA

time to study..banyak main ini budak..main tepuk-tepuk pulak dengan buku tuh..haih..takde cikgu camtu lah

bekpes Hannah semalam..mashed potato dengan gravy kurma..gravy recepi by hana..tq hana..sedap sangat..haha sape yang makan ni???

lunch semalam..simple gile..Hannah takmau diam..aku risau kan die jer..tak senang aku nak masak..dah lah malam tu dah terhantuk kepala kat pintu..haih..

dessert petang semalam..campak-campak jer siap..sedap masuk perut sudah..HAHA

Petang ni Hannah timbang berat kat KK..harap naik lah lagi beratnye..

Okey lah nanti sembang lagi..

Daaaa...



9 comments:

Mimy Hamid said...

tunggu weekend gak ...counting 5 days..hehehe.sawit mmg masyuk tau...sbb tu org felda kachinggg

Hana Soffelia said...

Faham sgt perasaan kalau mak kita dah duk lama dgn kita then nak blik kg. Huwaaa sedih. nsb ada anak, jadi kekuatan.

Perg! kayo nanti anis, ada ladang sawit..hikhik

aTieYusof Family said...

Hannah jalan2 balik Ipoh ye..seronok hantar Opah.. sedap je tgk makanan Hannah tu.. kita pun terliur..hehe:)

Golden Rose said...

eh anez ni cikgu ke?...best la dpt cuti lama2 kan...tapi takpela bleh release tension mengajar

shazrina said...

balik ipoh ye, hujung minggu ni kite plak nak balik batu gajah :) ..mashed potato dgn gravy kurma? ermm kongsi resepi lah, macam best je nak bg kat adriana ni :)

SweetLikeWhat said...

mimy hamid : kann..hihi

hana : mak memang segalanye kan hana..terbaik sangat..doakan ye hana..boleh belanja naurah kalau singgah perak nanti..hihi ;)

atie : hihi..simple jer mama hannah masak..tak kretip.. ;)

kak sha : taklah..anis kerja kat sekolah ;)

shazrina : orang batu gajah ekk???boleh ar jumpe..hihi

Umie Aisya said...

Same la kte tggu wiken je.dpt spend time ngn anak n laki rasa bahagia btul.hehe.bgsnye smpt masak.i ni kalo xde org tgkkn safiyya jgn harap nk masak.huhu

Fifi Nadhrah said...

weekend yang heaven.. syok kalau dapat golek2 peluk2 anak.. bile cium wangi je bau anak.. bau ketenangan..

Ibu Lala said...

Ho ho ho wiken mmg sgt heaven. Rs nk wiken je hari hari kan