Thursday, 14 March 2013

Icepack Baru~

Assalammualaikum

Aku masih membuat rutin mengepam kat tempat kerja..walau hanya dapat 6 oz sehari..aku tetap gigih..aku tetap nak Hannah minum susu aku walau setitik pun sehari..supaya ikatan antara aku dan Hannah tetap kuat..giteww..sekarang ni paling banyak pun 10 0z jer sehari aku boleh dapat..tu pun aku dah syukur alhamdulillah..dah bermacam usaha dah aku buat, mungkin itu jer rezeki Hannah..siapa kita nak tentukan rezeki kita kan..???

Sejak Hannah dah ber 'solid food' ni, dia kurang minum susu..mungkin kenyang kot..bila dah makan nasi dia lebih suka minum air masak..jadi 'production' susu pun macam mengikut kehendak Hannah..aku ade bekal kan Hannah susu FM..tak luak lansung..dia memang tak suka FM..ape jenis FM pun taknak..dah bermacam FM aku try..semua masuk sinki..bila dah habis stock aku bekal tu dia sanggup tunggu aku balik kerja baru minum susu direct aku..

Bila malam memang Hannah BF jer..aku tak bagi dia makan dah..coz siang dah puas makan..kalau makan pun aku sua dia yogurt..bagi senang yak..hihi..berbalik pada kissah icepack yang baru aku beli..haha suka melalut banyak sangat sampai lupa tajuk utama..sebelum ni aku pakai icepack autumz tu..aku letak 3 pack dalam cooler bag aku tuh..lepas satu-satu pecah..tak pernah jatuh pun..aku ni jenis guna barang sangat berhati-hati tau..takde la ganas..tapi pecah jugak..agaknya memang tak tahan..tiga-tiga icepack tu pecah dalam masa 5 bulan jer aku pakai..kejap jer kan..erm berbaloi dengan harga agaknye..

Jadi aku pergi tesco jumpe icepack brand coleman ni..harganya rm19.90 untuk besar ni (350ml)..ade lagi kecik dan lagi besar..aku ambik yang sederhana besar ni..muat-muatlah kalau letak dua dalam cooler bag aku tu..aku beli satu dulu nak tengok camne..setakat ni ok jer..aku nak beli saiz ni lagi satu..

Ada banyak bentuk..ada jugak yang lekuk-lekuk..tapi besar..takut tak muat bag aku tuh..yang ni lagi comel dan penting tak berat sangat..hihi..

comel kan ^___________^

kukuh kan..wahaha

Kalau pecah lagi tak tahu lah aku..haha..kalau yang ni pun pecah nampak sangat aku ni pengguna yang ganas..wakakakaka..sebelum beli icepack yang ni aku guna plastic untuk storage susu tuh..aku isi air dan beku kan..okey jugak..tapi nak kena bawak banyak..sebab cepat cair..



macam ni..cool tak..hihihi
Sampai hari ni aku masih gendong 2 bag pergi koje..satu handbag satu cooler bag..2 botol air masak 1 litter..sekali pandang dah rupa pokok christmas dah aku..wakakaka..

segala mak nenek pump/storage botol aku letak dalam cooler bag tuh..senang..


Hannah dengan adik aku..auntie wani nye..
Last sekali tepek gambar Hannah tu wajib..kerana rindu mama padamu tak pernah berakhir..cewaaahh..
Okey ar tu jela..nanti sembang lagi..

Daa.................


9 comments:

AnneRaini said...

akak sempat 4 bulan jer. lepas tu susu takde. tapi akak ok jer. no stress stress..hehe

e.t.t.y said...

samalah beg kita...sephhhh...

hari tu beli kt daiso tahan gak sampai petang.

diari said...

bolh jugak mencuba ice tu one day nnti...

Fifi Nadhrah said...

fifi pon baru beli ice pack baru.. tapi fifi beli autumnz.. sebelum ni pakai JJ n stylo mama.. JJ da pecah tapi stylo mama masih bertahan.. setahun la jugak pakai.. nape tak letak je gel ice pack yang pecah tu dalam storage bag?

SweetLikeWhat said...

k.anne : mane yang termampu jer kak..rezeki tu bukan hak kite nak tetapkan..betul tak..

etty : yeke..hihi..macam-macam boleh sumbat itu bag..

yus : try nanti ye..

fifi : alamak fifi..tak teringat nak buat macam tuh..huhu..

Fifi Nadhrah said...

lepas ni buat la.. ke da buang yang pecah tu? tu la.. kekadang kite tak perasankan.. fifi pon tak terfikir.. kalau bocor fifi salotep je.. lepas tgk air yang dibekukan dalam storage milk bag.. baru fifi terfikir.. hihi..

Fifi Nadhrah said...

datang lagi petang ni.. :)

MimahAjil said...

fuh..fuh..mudah2an kite dapat la berdegree fully BF anak ye dik.....ahkak pun susu terkais2 jugak...tapi tu tetap rezeki buat si anak....Amin...

Cik Iman said...

Belum beli lagi ice pack sebab jarang keluar sebab tengah siapkan final projek kat rumah. Boleh pertimbangkan bila dah graduate nanti :D