Thursday, 28 March 2013

Kidzoona, Aeon Station 18


Assalammualaikum


Semalam aku dengan papa Hannah cuti..sehari jer..hari ni koje balik..papa Hannah susah cuti lelama..koje bank macam tu lah..niat nak bawak Hannah Kidzoona kat Aeon Station 18 tu dah lama dah..kalau hari minggu memang lagi ramai..pergi lah hari koje..tapi tu pun ramai sesangat bebudak..cuti sekolah kan..



hannah ber 'color blocking'..haha lol

Pepagi bangun semangat gile mama buat bekal untuk Hannah..malas buat bubur..buat kelainan sikit..oat+apple+yogurt dengan baked potato with cheese..semangat woo pepagi guna oven segala..haha..dah siap semua dekat kul12 baru nak keluar..haih..

Sampai ipoh dalam pukul 1 tengahari kot..memasing dah lapar gile..dah ar bekpes tak sempat nak buat..buat bekal Hannah, jemur kain siap-siap, kemas rumah sikit2 tak sempat nak bekpes pun. cari jer restoran terdekat..makanlah kitorang kat restoran nasi ayam periuk besar..sedap..femes lah nasi ayam tu area station 18..



bekal Hannah ;)



jenuh dah suruh tengok camera..tak hinginnye die..haih..

peel sekarang..suke buat tangan camtu kat orang..haih..memacam.. *__________*

Aku bagi Hannah makan siap-siap..kang senang takde mengamuk nak makan..hihi..sampai Aeon nak solat zuhur dulu..tersangkut pulak kat kedai my home tu..lame gile kat kedai tuh..my home tu jual benda-benda english style ni..aku memang minat gile nak deco rumah ala-ala inggeris nih..klasik gile kan..aku tengok cite omputih sebab suke tengok rumah dorang..lantai kayu..tapi tak larat kot nak jaga lantai kayu..kalau dapat macam aku asyik nak mop lantai jer..lelama reput lantai..itu jer koje nak tukar lantai..HAHA..eeee aku ni melalut jauh dah ni kan..ala sekali sekala nak tulis pepanjang sikit..boleh kan..

ni lah kedai nye.. ;p

hasil rembatan..fridge magnet eskrim tu lembut dan wangi..rase macam nak makan..2 bakul tuh rm8..

untuk Hannah..baby blanket rm39 jer..comel kan...

Tengok jam dah nak dekat pukul3..melampau betul duduk kat kedai tu lelama..berambat pergi solat dulu..lepas tu round-round jap dalam aeon tuh..belikan Hannah bola dolu-dolu tu..bola warna warni tuh..rm8 jer..asalnya kitorang nak belikan walker Hannah coz opah Hannah dah suh beli..risaukan sekarang ni dia asyik nak memanjat jer..tapi papa Hannah risau Hannah naik walker..takut anaknye tarik benda-benda yang bahaya..dah siap cuba masukkan Hannah dan dah siap pilih last-last papa Hannah kata tak payah pulak..die takut sangat anaknye naik walker..haih..ikut jelah..


tula bola nye..klasik kan..abaikan kesaratan stroller tersebut..HAHA..lol..

bosan mama asyik ambik gambo jer..last-last julur lidah..ish..

naik plak benda ni..papa lah tetibe hilang jer p beli token..
Sudahnye pukul 5 baru nak pergi kidzoona nye..haih..ni mak pak Hannah lah ni..banyak sangat tempat menyinggah..sampai-sampai terus g kat bebudak yang jaga tuh..anak akak dah boleh jalan ke..?aku cakap lah belum..pastu bebudak tu kata budak tak jalan lagi tak payah bayar..boleh main 20 minit..kalau lebih aku tak pasti kena bayar ke tak..sebab masa pun dah lewat..lelaju jer masuk bawak Hannah main semua benda..

Dah lumrah alam, benda-benda camni mak pak yang lebih sebenarnye..anak apah idak..rileks jer macam takde perasaan..HAHA lol...mak pak yang bising, eh jom main sana pulak! tak sampai seminit suruh Hannah main benda lain lak..HAHA lol ;p

Jom layan gambarlah..letih pulak den nak menaip lagi nih..


rileks jer Hannah

gigih papa tolak..HAHA

pon..pon...kata Hannah ;p

best woo kat sini..kata Hannah

Best sangat bawak anak kat sini..bebudak kat situ memang happy gile main kat situ..kalau boleh taknak balik agaknye..aku nak rendam Hannah dalan bebola banyak-banyak tuh..tapi banyak sangat budak..terlompat-lompat..risau terkena Hannah..


Serius memang rasa nak bawak Hannah lagi..dah boleh jalan lagi syok kan..
20minit berlalu kitorang pun cau..nak singgah rumah opah Hannah lagi sebelum balik ke rumah kitorang kat kg gajah..tapi sebelum keluar tu sempat singgah daiso..kekonon nak cari barang buat bento Hannah.. ;)
Taktau lah rajin ke tak..tengoklah nanti..haha..

comel tak ;)



Okeylah nanti ceciter lagi

KBYE!






5 comments:

Cik Mun said...

seronok die dapat main ye..

Fifi Nadhrah said...

waa.. syoknye.. ufairah kaau pergi tempat macam tu merangkak dekat tempat ramai orang.. nak berkawan.. berjiwe besar kekdahnye.. tak boleh jalan lagi tapi nak kawan dengan orang yang 4 5 tahun..

Ibu Lala said...

Wah seronoknye hannah ye.

Mimy Hamid said...

mzm kidszoona setaiwangsa je tau

MimahAjil said...

wah.....seronoknya tempat camni...entah bila nak bawak hasif tempat camni