Thursday, 7 March 2013

Melasak~

Assalammualaikum



Hannah kuat betul melasaknye sekarang ni..die dah pandai merangkak sejak minggu lepas..tapi nampak gaya macam die malas nak merangkak..4,5 langkah merangkak terus menyulur jer...laju katanyeee..

Gambar kat atas mama dapat tangkap tengah menjalankan misi memunggah handbag mama..handbag tu atas sofa asalnye..dapat di tarik turun ke bawah..

Sekarang ni ruang tamu aku dah lapang dah..kitorang pindah kan set sofa ni ke ruang tengah..sebab sekarang ni Hannah suke buat aksi supaya mama menjerit macam tarzan..harharhar...

Sekarang ni dah pandai berdiri dan berpaut lepas tu lepaskan dua-dua tangan..malam tadi dah terlentang..ape lagi..menjerit+menangis sekuat hatilah..adoiiilah..

Sebelum ni ade jugak die buat macam tuh sempatlah aku tarik Hannah sebelum terlentang..aku perasan die akan lepas kan satu tangan dan tengok muka aku..ceaa nak bagitau dah boleh berdiri sendiri la konon..lepas tuh die senyum kat aku, lepas pulak tangan lagi satu..amboihhhh seronok kamu ye nak..bukan main lagi buli mama ye..


tengok tu..sibuk nak berdiri dah sekarang ni

Kitorang pun dah tak tido atas katil dah..bentang jer toto kat bawah..sejak hannah dah boleh meniarap kitorang dah say byebye to katil..katil pun dah bukak..tu pun tinggal tilam jer..still tinggi jugak lagi..risau hannah jatuh tergolek pulak..huhu..


dia sedaya upaya nak naik jugak atas tilam tu..haihhh
Sekarang dah pandai nak minum pakai cawan..kalau nampak kitorang minum bising mulutnya nak jugak minum..tengok gambo bawah tu macam orang dah beso beno rupe nye..

minum sambil mata tengok tv
Sekarang pakai baju dengan pampers bukan main susah lagi..menjerit-jerit taknak..bersilat ler aku tiap kali nak pakaikan baju..budak tecik ni tau nak main jer..kena upah benda-benda yang menarik baru reti diam..


gambar pagi semalam..bangun-bangun terus tepuk tangan suruh mama nyanyi..haih
Erm okeylah..

Nanti ceciter lagi..

Daaa........

12 comments:

Hana Soffelia said...

tgh nak melasak tu. biar je dia explore sekeliling. Hana pun clearkan bahagian ruang tamu. mana2 wayar tersirat, ikat betul2. suka sgt naurah tu main wayar.

SweetLikeWhat said...

tulah hana..sekarang anis kena bentang toto la kat tempat yang die suke panjat..kalau tak terlentang lagi ler jawabnye..

Aeen said...

wah..tengah melasak ek dy...habis lah 1 rumah dy mengemas ek..hehe

Fifi Nadhrah said...

boleh geng dengan ufairah.. tapi ufairah lagi la hebat.. berdiri lepas due tangan.. kalau atas katil hempas badan kebelakang bagi jatuh.. bile kite tepuk tangan.. sengih manjang macam kite puji.. hahaha.. cumil.. pernah jugak ufairah terbuat atas simen..selamat tak kuat.. kalau tak melalak kuat la..

~Leyyatasha~ said...

hi, salam kenal kamu..
sama lah ngan Hudamani, bile tgk org tuang air je, die dah telan air liur dlu.

AnneRaini said...

tunggu dah pandai jalan lagi sesak nafas tgk die tau.. anak akak lelaki siap panjat grill tuuu..hadoilah.

aTieYusof Family said...

Comel nya Hannah.. budak2 umur Hannah mmg akan mula aktif..
salam kenal, follow sini #328 :)

zulaikha megat said...

pantang leka skit habis beg duit mama dia kerjakan...anak kak zu dedulu pun sama jgk..

zulaikha megat said...
This comment has been removed by the author.
Fifi Nadhrah said...

hannah.. hannah da buat aksi pagi ni? hihi..

Umie Aisya said...

comel la hannah ni nk minum guna cawan.hehe.safiyya nnt cmne la lasaknya.kadang2 rasa x sabar nk tggu saat tu.konfem x cukup napas.haha

Ibu Lala said...

Rumah kat sana mesti murah kan. Mmg la bdk2 besar tu. ddk x diam.