Wednesday, 13 March 2013

Sudah Bosan~

Assalammualaikum

Makin besar Hannah ni, makin die tak suke tengok camera pulak dah..tiap kali nak tangkap gambar jenuh nak bagi dia tengok camera..die pandang camera tuh dah bersyukur dah.. kalau nak harap die gelak tak dapat lah..satu gambar pun kena snap banyak kali sampai lah dia tengok camera..dia kan dah aktif sekarang..banyak benda dia nak explore..jadi mungkin tengok camera tuh macam buang masa dan menganggu aktiviti dia..haha..

Aku dengan papa Hannah dah beria lah duk agah, panggil nama die boo layan jer..kalau pandang pun kejap jer..memang tak sempat nak snap dia dah pandang lain..belum lagi kalau kes takmau duk diam..memang bergegar lah gambar..kena beli DSLR lah camni baru tak gegar gambar..haha..motip sangat nak DSLR..

Agaknya dah bosan mama nye ni asyik sua camera jer sejak lahir..mungkin dia dah muak tengok camera..haha..dah la mama suke sangat bergambar bagai..sekarang ni bergambar dengan Hannah perasan sorang-sorang jer..wakaka..sebelum ni papa Hannah pun tak suke sangat layan gambar+camera ni..tapi dapat bini yang suke sangat bergambar, secara automatik terjangkitlah jugak..hihi

Blogger dengan camera kan tak boleh dipisahkan..papa Hannah ni melayan jela bini die ni..kadang-kadang tak payah mintak tolong die dah tangkapkan coz tau dah bini dia ni mesti nak masuk gambar dalam blog..

Kadang-kadang lupa nak amik gambar cakap kat papa Hannah, "ala papa lupa lah nak ambik gambar tadi.." "papa dah ambik kan dah.." haha..tengok???betapa kuat nye pengaruh aku..wahaha..

Eh dah melalut jauh dah..aku nak cerita Hannah sekarang tak suke pandang camera jer..jom layan gambar lah pulak..



tengok tu buat dek jer papa panggil

bosan ar tengok camera jer mama..kata Hannah ;p

malas ar mama..kite banyak keja nak buat ni..ade banyak lagi kertas tak koyakkan lagi ;p

kite tengah cari kot ade kutu kat kepala papa ni..tak sempatlah nak tengok camera mama

mama berposing sorang-sorang..tah ape die sibuk tengok tuh..haihh

masa umur Hannah 4 bulan tak silap..tengok betapa excitednye tengok camera..

Erm okeylah..

Nanti sembang lagi..

Daaa....




7 comments:

Ibu Lala said...

Kalau akak pulak, akk sorang je la yg terhegeh hegeh nak ambik gambar. Husben wat dono je.

SweetLikeWhat said...

ibu lala : haha..besa la kak lelaki..papa hannah dulu pun kurang jugak..dah ade anak ni rajin plak..hihi

Fifi Nadhrah said...

boleh geng dengan ufairah!~ takmo tgk camera..

Hana Soffelia said...

Model memang r susah nak ambik gambar. kekdah mahal gitu gambarnya. hahaha

Fifi Nadhrah said...

aunty dtg lagi.. tak bosankan tgk aunty?

umie said...

ala tomeynye die senyum..geram pulak..:-)
salam perkenalan

SweetLikeWhat said...

fifi : yeke..hihi..

hana : haha..perasan Hannah ni ye..budget retiss popular plak dia..

fifi : tak bosan pun lah..rajin singgah sini lagi tau..bila la dapat jumpe ufairah ni..

umie : tq auntie..salam kenal kembali.. ;)