Monday, 22 April 2013

Hannah Nur Zahraa' 10 Bulan Sudah..Alhamdulillah..

Assalammualaikum..

Malas sungguh nak pergi koje rini..pening-pening lalat lagi balik rombongan..haha..macam terasa-rasa masih di atas laut yang luas terbentang..lalalala..tapi nak jugak update blog walaupun kepala masih pusing...

Hari ni sembang pasal Hannah dah 10 bulan dulu lah..esok-esok kite sembang pasal trip yang best tu ye..sabtu baru ni genap Hannah 10 bulan..dah besar anak mama..lagi 2 bulan jer nak turn 1..pastu tak lama jer lagi nak sambut besday buat pertama kali..dah tu sambut menantu..eh???

Erm ape perkembangan Hannah 10 bulan ni..???jom aku buat list lah..senang baca ye tak..

1. dah mula faham ape orang cakap..contoh aku cakap..ok Hannah tinggal tau..Hannah tak ikut mama dengan papa k..dan-dan buat muka cebik lepas tu nak nangis..terjerit-jerit..kalau dia dalam maxi coxi usaha tu nak bangun..haha..lawak-lawak..

2. makin jelas dah sebutan mama dengan papa tuh..banyak lagi perkataan die dah leh sebut..bunyi dah ade..cuma tak jelas jer lagi..banyak mulut...pesen nangis sekarang bukan menangis jer..pakej sekali membebel pulak..bising mulut sambil menangis..

3. dah tau barang-barang milik dia..kalau orang usik barang die mula la terjerit-jerit macam suruh bagi balik..nampak gaya Hannah ni sayang barang..

4. masih merangkak..tapi nampaknya sedang berusaha nak berdiri imbang badan..menonggeng jer kejenye..

5. makin selera makan..ape orang makan sibuk nak jugak..tapi badan maintain slim..

6. sangat-sangat kenal orang dah..kalau orang lain ambik dia, buat muka cebik sambil tengok muka papa mama, bergenang-genang air mata macam kena pukul..

7. makin manja dengan aku..tak boleh la mama ni hilang dari pandangan..asyik nak mama jer..haih..

8. kuat jeles..tengok sepupu dia duduk atas papa menangis sekuat ati..even bebear mr bean tu duk atas mama bukan main jeles lagi..laju-laju datang kat mama sambil tarik mr bean tu..haha..amboi nakkk..jeles ikut sapa la tuh..lalala..

9. pandai berkawan..ade kawan otomatik boleh jadi behave...

10. boleh dah bawak berjalan jauh-jauh..tak meragam dah..alhamdulillah..bagus anak mama..

Doa mama semoga kamu terus membesar dengan sihat dan bijak serta sentiasa jadi anak yang solehah untuk mama dan papa ye sayang..amin...
mama papa sayang kamu banyak sangat..sampai bila pun itu tak pernah berubah di hati mama dan papa..

adoiii..alamak teremo plak..haih..sebak plak dah mama kamu ni..huhu..kata otai..lalalallala..


pic ni dah macam boyboy pulak kamu nak... ;p

Ok lah nanti sembang lagi..

Daaa....

nota : cakap dialog tomok pada Hannah.."biasa die ni..." bantainye die gelak..sikit pun tak takut..haih..

6 comments:

zulaikha megat said...

ha dah makin besar yer..tak lama lagi bolehlah bgi dia adik pulak yer mama mesti hilang dia punya jeles tuh..hihi

SweetLikeWhat said...

kak zu : hahaha..tunggu Hannah jalan dulu lah..kehkehkeh..

With Julia said...

hannahhhh....happy 10 month ye dear...pandai dah jeles2 ye...mommy letak bear mr bean pun leh jeles eh...sure dari kecik sampai besar syg ibu dan ayah....utg mama hannah :)

SweetLikeWhat said...

haha..harap sampai besar lah sayang mama ngn papa die ni ju.. ;)

Fifi Nadhrah said...

tak sabar la tu tunggu hannah setahun.. :)

SweetLikeWhat said...

fifi : mamanye ni tak sabar ank tunggu die berjalan..hihi