Monday, 8 April 2013

Mid Valley Baby Expo..Ape Dapat???

Assalammualaikum

Fuh rase nak cuti jer hari nih..letih betul berjalan..haha..salah sendiri bukan salah orang lain..nak bangun tido punya lah liat rasenye..huhu..weekend aku 2 hari ni penuh sangat aktiviti..kite sembang satu-satu lah ye..aku pun pening-pening lalat lagi ni..rase nak tido jer..haih..

Pagi-pagi sabtu aku bangun siap kan bekal Hannah..semangat gile kot mama nak berjalan..haha..pepagi buta siap pakai oven segala buat baked potato cheese untuk Hannah..lepas tu buat bubur nasi+ikan merah potong+carrot+brokoli+unsalted butter..pukul5 kot aku bangun pagi tuh..gigih tak???sila ucap tahniah kat aku..lalalallaa..

Dalam pukul9 rasenye kuar rumah..stop bekpes kat R&R ulu bernam..bagi Hannah makan bubur nasi sekali..kang takdelah lapar..dalam 1230 sampai lah kat mid valley..terus jer naik tingkat atas sekali pergi expo..dah itu tujuan asal ye dak..naik-naik atas terus cakap fuyooooooo..ramainya orang....hahaha..



ramai woo orang..

;)

Expo kali ni dorang bukak 1 hall jer..lagi sebelah india kawen..itu pun sangat ramai umat manusia..memang hari tu mid valley sangat penuh dengan mak pak dan bebudak..masuk jer terus daftar ambik goodies bag..takde pe sangat pun dalamnye..cerelac, liquid cleanser untuk botol susu  tu, lagi aku tak ingat..haha..pelupa betul aku...

Dah ambik goodies bag lelaju masuk..sempit gile laluan nye..berlaga-laga dengan orang..papa Hannah tak abis-abis cakap astagfirullahalazim..mak-mak budak duk terlanggar die jer..haha..lol..memang ramai gile..laluan tu dah la sempit, pastu dengan stroller-stroller mereka-mereka lagi..adoi sesak nafas..

Hannah lelama die borink pastu mula buat hal..rimas agaknye orang ramai..pergi susu kan Hannah dulu, tukar pampers sambung balik round..kat situ ade baby room bergerak tuh..reramai dalam tu susukan baby memasing..lepas susukan Hannah aku dengan papa Hannah lelaju jer shopping..malas dah lelama kat situ..

Ape yang aku beli kat expo tuh?ha tengok gambar kat bawah..hihi





Tujuan utama aku g expo ni nak cari buggy dengan CD untuk Hannah..buggy aku dapat dengan harga 100rgt..tapi tak puas hati lah..haha..dah beli baru tak puas hati..ape daa..takpe ler pakai jelah..dah beli kan..cloth diaper lak aku beli 3 jer..brand lunatots..itu pun 200rgt..aku beli extra 2 keping microfiber insert untuk belah dalam tuh..

Lagi fisher price tu harga nye 195..aku g usha kat toy r us..250 yek..takde diskaun..so lelaju naik atas balik g rembat..tinggal satu tu jer pun..memula belah bagi gak nak beli walker ke fp tu..bila pikir balik Hannah pun dah besar..akhirnye aku beli lah fp tu dengan harapan cepatlah die jalan haha..

Lagi yang pink tu swimwear 30rgt, sapu tangan/bip/kasut tu semua 24rgt setiap satu..untuk mama bra penyusuan 3helai 50rgt..murahhhh..haha..seluar pink love-love tu 12rgt..wood toy tu 50rgt harga asal..lepas tu ade diskaun lagi 20%..

Haa kira lah bape mama Hannah dah terbang..HAHA..lol..sekali sekala ye tak..kakakaka alasan ler tew..dah settle habiskan duit kat expo pergi pulak tabur duit kat mothercare..aiyakkkkk..kopak lagi...alah sekali sekali..HAHA LOL..dekat mothercare Hannah dah meragam nak tido..takde sempat dah nak p cari baby room..tau lah mid valley besar mana..selamber badak jer aku duduk celah-celah baju kat situ menyusu kan Hannah..lagipun takde orang sangat..semua orang duk g expo kan..HAHA..papa tolong cover..lalalala..jadi mak-mak ni kena flexsible..betui dak..lalalala lagi sekali ;p

Kejap jer kat mothercare..pilih-pilih cau..papa Hannah nak kejar masa nak buat jamak..dah settle kat mothercare turun cari kepsi..itu je pun yang sempat..kat kepsi pun ramai gile orang..beratur lagi..haih..dahla masa tuh dah kul5..lapar gile lunch kul5..padan muka..tulah shopping tak ingat nak makan..




beberapa helai jer pun..tapi terbang beratus-ratus..haha lol..


Dah makan terus cau nak check in hotel..badan dah letih sangat rase..erm tu jela kot cerita pasal expo..nanti sambung sembang pasal hotel tempat kitorang lepak pulak ye..lenguh dah ni panjang sangat dah..



sempat lagi tunggang benda alah ni..haih



sampai-sampai rumah terus main..abaikan rumah yang bersepah iteww..



bergaya tak kite naik lion ni..kata Hannah ;p




Okey nanti ceciter lagi..

Daaa....

11 comments:

Aeen said...

amboii....shopping sakan..hehe..sekali sekala kan..nak2 time expo la brg murah2..:)

Hana Soffelia said...

Comel sangatlah lion Hannah tu. Rasanya kat Manjaku pun boleh tahan regenya. Not bad kat baby expo. Harap2 adalah benda tu kat baby expo kuantan nanti.

Ina Haireina said...

wah.. syoknye hannah shoping.. banyak nye.. hehhee...

Liyana said...

waa.. besnye.. kita x pegi pun... berbaloi x harga dia? :)

SweetLikeWhat said...

aeen : haha..tu lah..sekali sekala jer..

hana : nanti boleh beli kat naurah pulak..hihi

ina : hihi..sikit-sikit jer auntie ;)

SweetLikeWhat said...

liyana : bolehlah..ade yang murah..ade yang biasa jer harganye..hihi ;)

m@m@yAyA said...

anez...

akhirnya jmp gak blog awk~ala ada eh buggy aritu akk cr xjmpla..huhu

nape xpuas ati ngn buggy tue?brand apa anez?nti share eh skrg tgh cr buggyla sng nk kua jejln lau be2 jer pn leh hndle nk bwk Quinny lau kua ber2 ngn yaya masak jdnya..

Best dpt knl anez ngn hannah~

SweetLikeWhat said...

mama yaya : akak!sedih beli buggy tu..tak suke..waaaa...nanti anis review tau..

With Julia said...

Alaaa kann kalo x leh jumpa baby hannah yg comel cute sgt2 tuh..emuahhhhh...xper lain kali jumpa eh mama hannah....lv u hannah mmuahhh :*

SweetLikeWhat said...

julia : ok auntie julia..luv u too mmuahh..ade rezeki nanti dapat hannah jumpe qaiser tomei tuh.. ;)

Fifi Nadhrah said...

waaa.. banyaknye beli.. fifi sempat beli romper je.. hahaha.. ufairah tak sihat.. nak jalan lelebih pon tak syok.. padehal duduk situ dari pagi sampai malam.. sile lempang fifi laju2.. ak sempat nak up entry expo ni lagi..