Tuesday, 23 April 2013

PBB Trip : Day 1

Assalammulakum...

Malam tadi kami anak beranak tido awal..kul8 malam dah tido..taktau lah letih balik rombongan tak habis lagi agaknye..boleh kami laki bini solat isyak kul5 pagi..ayarkkk...ni kes letih tahap kritikal ni..ish2..jangan tiru aksi itu di rumah..haha lol..

Okeylah..jom sambung pasal rombongan yang kecoh sangat tu..haha..hari jumaat tu dekat kul5 pagi kitorang dah keluar nak tunggu bas..kakak ipar aku hantar ke tempat tunggu bas tuh..Hannah kul4.30 pagi aku dah mandikan..mandi dengan air suam kang tanjat lak budak tecik tuh mandi air sejuk..haha..aku mandikan Hannah siap-siap kang malas dah nak mandikan die kat R&R..leceh kot..

Tunggu punya tunggu bus tak timbul-timbul..semua bebudak pbb dah panas hati dah duk tunggu bus lambat bebeno..kul5 tu semua dah ade..memang punctual ar kitorang..memang janji betul2 janji punye..tetiba bas lak buat spoil..choiiiii..kul6 baru bus terhegeh-hegeh sampai..haih bengang betul..nasiblah Hannah behave jer..agaknya tak habis pelik lagi nape pepagi buta mama dengan papa bawak pergi jalan ni..haha..

Kitorang solat subuh kat masjid tapah lepas tuh singgah bekpes kat gunung semanggol..sampai penang dalam kul1030..terus ke penang hill/bukit bendera..tak naik pun..sebab kitorang baru naik bulan12 tahun lepas..lepak lah kitorang kat kedai mamak..jauh gak jalan cari kedai mamak coz kawasan bawah bukit bendera tu memang takde kedai makan..ade pun kedai makan cina jer..

Settle kat bukit bendera, aku tak ingat pe nama tempat tu..adoiii..yang naik tangga lepas tu sepanjang naik tangga tuh ade orang meniaga..rasenye atas sekali tu ade temple..best woo beli belah kat situ..boleh tawar harga kaw kaw punye..kalau dorang letak harga tinggi korang mintak lah sampai paling rendah lagi..jangan terus terima jer harga dorang bagi tuh..kena pandai tawar menawar..kitorang laki binik memang terrer bab-bab mintak murah ni..haha lol..

Peniaga kat situ, dorang memang saja letak harga tinggi-tinggi..kalau mahal korang buat-buat nak blah terus harga jadi murah gile..satu langkah turun 5ringgit..LAST sekali, tak makan saman ini olang, siap tanya okey berapa u mau..sebut satu harga..haha lol..haha..

Memang kerja kuat ar deme meniaga..berlumba-lumba dengan kedai sebelah..dorang suh beli tuh siap tarik-tarik tangan lagi..gile saiko suh orang beli..haha..kat situ aku beli tshirt, bebear mr bean, fm dengan keychain jer.. dah settle beli belah tunggu bus nak pergi makan lak..tengahari tu kitorang makan kat kassim mustafa..boleh la..sedap gak..

Dah selamat mengenyangkan perut terus g check in hotel..kitorang stay kat flamingo hotel..best woo wa cakap luu..nanti ade rezeki teringin nak stay sana lagi..aku bagi 10/10 lah..tengok punya suka..haha..

Okeylah layan gambar lak..tak banyak sangat gambar first day ni..penat+pening2 lalat nak tangkap gambo haha coz seawal jam 4 pagi dah bangun..huhu



kat r&r gunung semanggol bekpes..

alhamdulillah Hannah behave sangat sepanjang dalam bus..bile nak tido aku susu kan die lepas tu letak dalam maxi coxi..lena die tido..

sembang dengan papa..papa kite nak pergi mana ni kata Hannah..



kat bukit bendera..belah bawah.. ;) spoil ar tudung ni..lembut sangat..tak cantik dah iolss..haha lol ;p


Okey lah esok sembang pasal hotel flamingo lak..

Daaa.........


8 comments:

zulaikha megat said...

pbb tu singkatan utk apa dik..

dah berbelas tahun tak naik bukit bendera..

SweetLikeWhat said...

public bank berhad kak zu...
bercuti kat penang pulak lepas ni k.zu..hihi

Ina Haireina said...

seronoknye hannah jalan2 ye..

coti2 malaysia.. hehehhe..

SweetLikeWhat said...

ina : alhamdulillah seronok..hihi ;)

Fifi Nadhrah said...

ingat ade gambar hotel.. tak sabar tunggu entry hotel.. seronok je muke hannah berjalan!~

Umie Aisya said...

Cheeky btul hannah dlm gmbr yg last tuh.hehe.best gak kan jln2 naik bus tp leceh sket nk bf kot.no?

SweetLikeWhat said...

fifi : aah hannah memang..bab berjalan bukan main lagi..haha

umie aisya : emm tak kot aisya..dah bf terus letak dia dalam carseat..hihi..sebab dalam bus besar tak terasa bergoyang-goyang sangat..

With Julia said...

Seronok tgk senyuman hannah...best dia nk pi hotel flamingo....wehuuuuuuu beruntung la jadi baby hannah...ibu ayah sgt2 sygkan dia...yeyy