Thursday, 18 April 2013

Update Di Hari Khamis.. ;)

Assalammualaikum..

Semalam aku dengan papa Hannah mc..perut tak berapa nak sihat..meragam pulak..tah ape kitorang makan..berehat lah aku di rumah di temani si kecik tuh..kalau aku ade kat rumah, memang tak sampai hati nak hantar jugak Hannah kat rumah opah walaupun tak sihat..



pic semalam..sedih mama tak layan die nak tido.. ;p

Esok seluruh negeri Perak cuti..yahooo..haha..happy kemain dapat cuti..jumaat, sabtu dan ahad aku ade kat penang..ikut company trip papa Hannah..memula malas betul aku nak pergi..yela naik bus kot..angkut budak kecik bagai..kan ke remeh tuh..kalo naik keta takpe...

Tapi papa Hannah nak jugak pergi..adoii kesian plak..sebab petang sabtu nanti kitorang akan naik cruise..tido semalam atas kapal besar tuh..tu yang papa Hannah duk teringin sangat..haihh...lagi katanya bukan satu branch pergi..bahagian kredit die jer pergi...jadi satu bus tu tak sampai 30 orang pun..pastu papa Hannah kata rugi kalau tak pergi sebab seorang dalam 700 ringgit company tanggung..emmm ikut jela..bila lagi nak berombongan cik kiah kan..haha lol...

Aku terpaksa lah duk angkut maxi coxi tu naik atas bus..takkan nak beriba pulak Hannah..kesian die nak tido bagai...sakit plak badan tido beriba jer..lagi satu sebab kan nak pergi rombongan ni aku siap beli rice cooker yang paling kecik nak angkut pergi sana..tapi rase macam tak bawak kot..papa Hannah kata macam tak sempat jer aku nak masak bagai..ikut rombongan tau lah..balik hotel pun mesti letih terbungkang..ermm terpaksa la nampak nye bagi Hannah cerelac jer..nak ke die tah..aku tak pernah bagi die cerelac lagi..die dah biasa makan nasi takut lapar pulak..

Korang biasa bawak anak travel???cer bagi idea sikit kat aku yang tengah pening kepala ni...semalam aku kemas beg..nak jugak bawak rice cooker tuh..try jugak sumbat tapi tak muat..haha..adoiii..baju jer dah banyak..itu pun aku pakai luggage yang besar jugak tuh..lom lagi cutting board??pisau??sayur??beras??ikan bilis??arggghhh sakit kepala aku pikir..

Okey lah..aku nak pi sambung pikir nak bawak rice cooker ke tak..haha lol..
KBYE!

5 comments:

as ♥ Leenda said...

ari tu masa kitorg pegi terengganu pun tak masak langsung utk asyraf..
semua makan kat kedai je..tp beli bubur ayam kosong je bagi dia mkan..kt terengganu senang la cari tp taktau lah kt penang mcm mana..
cous2 pun senang jugak..letak air panas, dah boleh makan dah..:)

e.t.t.y said...

utk budak yg dah biasa makan bubur macam umar raihan tu, memang tak kenyang. stress je tauu, kesian dia lapar. tp kalau tak kisah boleh je kot order bubur kosong kt kedai makan. tu pun kalau adalah.
tah, sebab hari tu pergi langkawi pun bawak cerelac je. tu pun, umar byk meragam sebab tak kenyang.

SweetLikeWhat said...

leenda : tulah..rasenye tak bawaklah rice cooker tu..jenuh pulak nak mengangkut naik bus kan..huhu..

etty : ti tu yang anis risau tuh..takut die lapar pulak tak makan nasi..adoiii susah ati omaknye ni..orang nak berjalan suke hati..haha..
emm rasenye kena request kat kedai bubur kosong jugaklah kot nampaknye..huhu..

Fifi Nadhrah said...

masak siap2 la anis.. frozenkan atau sejukkan.. bawak dalam cooler bag letak ice pack.. sampai sane letak dalam peti ais hotel.. bile nak makan ceduk sikit panaskan gune warmer.. kalau takde warmer.. buat pepekat sikit.. nak bagi makan tambah air panas.. harap membantu.. :)

Fifi Nadhrah said...

hari ni singgah sini lagi.. tengok balik muke hannah yang sebek tu.. rase nak siyum2 je.. cumil!~