Monday, 15 April 2013

Weekend Yang Pendek..

Assalammualaikum..

Erm hari ni isnin..hari kemalasan sedunia..rase taknak bangun..hari sejuk-sejuk rase nak tarik selimut nak mengulit anak jer..haih bilakah masanya aku dapat menjadi surirumah yang berjaya..haha..lol..merepek merapu pulak pepagi isnin nih..

Sabtu ahad semalam aku duduk-duduk, lepak-lepak di rumah saje..layan Hannah, golek-golek dengan Hannah, gomol-gomol Hannah, gomol papa..eh??haha lalalala..pagi sabtu tu bangun buat kan bekpes Hannah..aku buat mashed potato jer tuk Hannah..Hannah suka sangat...hari minggu jela pun nak masak beria-beria sikit untuk tuan puteri tu..dah bagi Hannah bekpes, kitorang lak g bekpes kat mamak..haha..malas lak nak masak pagi tuh..layan mee goreng mamak jelah..lupe nak snap gambar..sedap gile.. ;p

Balik makan buat housekeeping..papa vacuum rumah/mop lantai..aku lak basuh kain sidai kain...basuh segala tok nenek bebear Hannah..bersidai jer kain kat pagar..dah rupa anak suploh plak aku menjemur kain..haih...tengahari tak masak..makan luar jer..buat makanan Hannah jer..kata penat buat housekeeping..lalala..

bekpes, lunch, kudap-kudap Hannah

Pagi ahad plak papa Hannah g kebun tengok sawit die..petang lak datang rajin nak buat puding roti..mintak papa Hannah belikan bahan-bahan...elok pulak dah siap masak datang kawan Hannah..hihi..Hannah dah ade kawan wooo..nama dia aimy zafirah..sebaya Hannah..tapi dah setahun bulan 3 hari tu..Hannah lak bulan 6 nanti baru setahun..

Uihhh Hannah bukan main happy kawan datang rumah..sebelum tu memerap jer..takleh tinggal lansung..aku masak kat dapur, papa dukung jer dia..takleh letak..letak mula la nangis..haih makin manja itu budak..ade kawan hilang lak meragam tadi..haha..ni nak kena ada adik ni..lalala..


bekpes Hannah pagi ahad..lempeng kurma..yang hitam tu bukan hangus..maknye ni gatai pi buh chocolate chip... ;p

puding roti dengan penuh kasih sayang..lalallala ;p

pandai aimy suap Hannah..kitorang bagi die biskut, die makan sket, tengok Hannah takde biskut terus suap Hannah..hahaha..bijak-bijak..


alhamdulillah dah pandai Hannah minum pakai straw..gud Hannah..mama bangga dengan kamu.. ^_______^


tengok tuh..geram mama..kalau kite kata, Hannah no!!! mula lah buat muka macam tu tanda protes..haih la anak..

Okeylah..itu jer kisah weekend kitorang yang super sempoi..nanti sembang lagi...

Daa...

10 comments:

With Julia said...

Hannah sgt2 bijak...pandai dia buat muka comel heheh...

zulaikha megat said...

memang betul...kena bagi hannah adik baru dia tak meragam...

jadi surirumah pun kdang2 boring jgk...tak der duit sendiri plk tuh..

MimahAjil said...

syesyomelnye Hannah wat muka camtu...rase nk gigit2...hehe

~ NANA ~ said...

i love weekend! hehe

eh lempeng kurma hannah tu nmpk mcm best la

izyan al-za'im said...

untung hannah mak dia rajin masak mcm2 utk dia :D

Hana Soffelia said...

Nampak sedaplah lempeng kurma tu. Nanti hana nak cuba untuk Naurah jugaklah. Sukakan anis bila tgk anak berkawan like dah besar dah anak aku nak berkawan bagai. ehehe

MaMa Rey said...

salam kenal..
comel betul Hannah buat muka mcm tu..:)

Fifi Nadhrah said...

tak tau la fifi da approve anis ke belum..

comel sangat muke hannah protes.. kene cakap no selalu la macam tu:)

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

CikNaa said...

haha.. kan kan kan..
afiq plak kalau tak bagi, otomatik dia tunduk, sujud then nangis! hoho.. majuk plak dia..