Thursday, 30 May 2013

Besday Party Airiell ;)

Assalammualaikum

Fuh..fuh..punya berhabuk blog gua..lama gilesss tak update..huhu..cuti lama katakan..jumaat sampai semalam aku cuti..hari ni dah start keje..tak puas rasenye bersama Hannah walaupun dah cuti 6 hari..huhu..

Okeylah nak cite pasal kitorang pergi meraikan besday party Airiell anak blogger Ros Anis ni..tak plan pun nak pergi..cuti lama tapi taktau nak pergi mana..cadang kitorang nak bercuti g langkawi..tapi tak jadi papa kata lain kali lah..sebab cuti sekolah ramai orang kan..

So kitorang decide pergi cari barang untuk besday party Hannah lah..sekurang-kurangnya dapat jugak settle kan sikit-sikit untuk besday party Hannah..besday party nye 29.06 nanti..tapi mama gigih..yela elok lah prepare awal2 kan..takdelah kelamsss nanti..kikiki..jadi pepagi ahad kitorang pun gerak ke KL..

Dekat kul12 kot kitorang sampai terus pergi paradigm mall sebab memang target nak ke kaison..tapi tak dapat banyak benda pun kat situ..huhu..rupa2nye mama aireill kata kaison kat KL Festival City lagi banyak barang untuk besday party..huhu..emm takpelah..nak suh mama DIY jelah tuh..konon kretip sangatla oiii..haha..



sampai2 terus bergambar..dasarrrrrrrrrr sangat..hahaha

Kejap jer kat kaison, masuk pulak popular..papa belikan buku kat Hannah..lepas tu lelaju g H&M..nak carikan hadiah untuk Airiell..belikan kemeja untuk Airiell..harap Airiell suka ye nak..auntie tak sempat nak prepare cari hadiah Airiell..huhu..Hannah pulak dapat lagi 2 helai baju kat H&M tu..emm..untung kamuu ye nak..



hello geng...comel tak kitewww.. ;p kembang2 hidung pakai spek mata hitam..hahahaha..


Settle kat H&M kuar dari paradigm mall cari kedai makan..lapo dahhh..papa suh makan lu..kang sesat cari rumah Airiell kebulur lak dalam keta..hahaha..dah kenyang terus lah gerak ke rumah Airiell..






ini budak banyak aktif sekarang woo..nak berdiri jer keje.. ;p

Pukul 3 kitorang gerak..kul4.30 petang baru sampai..nyaris kitorang tak tido genting hari tu..dah sesat barat..hahhahahaha..kitorang pakai waze..tapi waze nye tak detect alamat..adoiii..last2, takleh jadi ni kata papa Hannah..call ros anis tanye ape2 yang besar kat kawasan rumah..Anis kata cari greenwood dulu..ok waze detect greenwood..sampai greenwood call lagi, husband Anis bagi direction pada papa Hannah..cari terus jumpe..alhamdulillah..lega..akhirnya ada rezeki jugak nak jumpe mommy gojes semua..

Kami jauh..ingatkan lepas jumpe kat aeon setiawangsa ritu taktau bila jumpe lagi..tapi alhamdulillah..ade rezeki lagi jumpe sahabat-sahabat semua..seronok sangat jumpe korang..enjoy!!!

Sampai jer rumah ros anis, kak leenda pun sampai..beriringanlah Hannah ngn Asyraf..salam2 ngn Anis jumpe lak ngn mummy2 lain yang dah sampai..ira, shasha, lagi sorang lupalah..ampunnn..lupa nama..tapi muka ingat..adoiiii..teruk mama Hannah punya pelupa..huhu..lepas tuh menyusul, wawa, kak mimy ngn kak zura...seronok jumpe korang..best sesangat..........

Ju, mama qi pun ade..dorang datang awal..tak dapat jumpe lagii..waaaaaa..ade rezeki pasti jumpe nanti kan...



Hannah makan bihun..dapp kata Hannah.. ;)


sebelum balik bergambo lagii.. ;)


comel sangat gambar ni..pinjam gambar dari blog anis.. ;)


;)


Candid

Dalam pukul 6.30 dah benti hujan memasing gerak balik..alhamdulillah seronok jumpe korang...panjang umur murah rezeki jumpe lagi ekk..kitorang memang tido KL malam tuh..lepas buat solat jamak dekat masjid berdekatan, gerak pulak g ikea..alang-alang dah jalan..jalan betul2 ye dakk..hihi..


Hannah kat ikea..


Okey sambung sembang nanti...

Daaa............


p/s : sekarang musim anak-anak tak sihat...Ya Allah sembuhkanlah anak-anak kami..lindungilah mereka Ya Allah..aminnn...


9 comments:

With Julia said...

Sambil lap air mata...sbb tgk hannah senyum kt umi Qi tgk gambar nih...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :( tetiba sedih lah mama anez...hmmm nanti soon mai KL...kasi tau..nk plok hannah xmo lepas...hehhe

CikNaa said...

mmg terang2 la xdpt jumpe hannah sbb ciknaa smpai umah anis pn area kul8 lebih.. amboi2 anak dara ngetop! :D

e k i n ♥ y u s r i said...

nnti dtglah besday zara jugak
huhuhuhu

Ros Anis Rusli said...

mekasih hannah dtg besday airiell..bg baju lawa lak tuh..mumy kiter kata simpan pakai raya jek..hehe

e.t.t.y said...

menjeles betul....

SweetLikeWhat said...

ju : aunti namo sedih2 ye..nanti hannah datang KL lagi, kite roger2 tau..cadangnye 24.06 turun lagi coz kenduri sepupu kawen..kite jumpee ekk nanti..

ciknaa : tula..kalau tak dapat jumpe afiq..huhu

ekin : insyaAllah ye ekin..hihi..

ros : sesame..sorii hadiah tak seberapa..

etty : hihi..bila la hannah dapat jumpe umar raihan ni..

Fifi Nadhrah said...

malu la nak join ibu gojes ni sebab fifi tak gojes.. tapi jeles tengok gambar.. tetambah gambar anis dengan azie.. mesti anis jumpe baby dhea kan? azie n hubby tu skolmate fifi!~

~ NANA ~ said...

bestnyaaaaaaa! jom la pakat pindah kemaman ramai2, boleh gather2...hahaha

SweetLikeWhat said...

fifi : la yeke fifi..kecik tul donia..hihi..ala ape nak segan..join jer..anis pun gojess mane pun..hahahaha..

nana : hahahaha..anis pun orang perak..ekekekeke..