Monday, 17 June 2013

Kalut part 1 ;p

Assalammualaikum

Aduhhhh duhhh makin malas pulak aku nak update blog sekarang..ape kena nye taktau la..ni pun terkial-kial dah nak menaip..

Aku sekarang duk kalut prepare birthday Hannah..tengok kalut aku ni pun ade part-part..wakakakaka..untuk birthday party Hannah ni aku ade DIY, ade order jer...29hb tak lama jer lagi...waaaaaaa...tetiba stress..aku duk bertenang jer lagi..takpe lambat lagi...lambat tak lambat lah hari ni dah 17hb..bape hari saje lagi..dah la minggu ni nak ke KL..kenduri kawen sepupu aku..takde weekend dah lepas ni terus birthday party Hannah..adoiii..tu lah degil cakap laki..papa Hannah duk lah tiap hari tanya bile mama nak DIY bagai tu..sempat ke lagi..tapi buat dekkk jer..ha sekarang rasakan...!!!!

Majlis nye takde lah gah sangat, tapi haruss la cuak jugak..nak pastikan semua berjalan dengan lancar kelam kabut omaknye macam nak buat kenduri kawen pulakkk..wakakakkakakaa..

Aku ni bukanlah antara orang yang kretip..tapi usaha jugak lah buat untuk anakanda tercinta..cehhh..konon..ini pun berpinar bijik mata aku mengadap adobe photoshop..nasib baik pernah belajar sikit2 benda alah ni..kalau tak kim salam lah aku nak pandai guna..wakakakakaka...


kome jangan gelak pulak..design simple2 ni jer mampu... ;)


Bile dah cuak mula lah kerah anak ngn laki..wakakakakaka...goodies bag dah settle diisi..cuma nak deco-deco sket lagi tuh..


mama garang kerah 2 orang tentera ni isi goodies bag..wahahaha


ha jimat pakai bungkus kaya ball jer..kikikiki...

Sabtu ahad baru ni gigih aku buat tutu ni..nampak senang tapiiiiiiii..memang bercinta nak potong keping-keping tu..dah la nak sama..kang tak sama, jadi macam baju hantu kak limah pulak..

Bergaduh-gaduh dengan Hannah sebab buat tutu ni..papa Hannah g kebun..jadi si kecik tu lah gigih 'membantu' mama nye..huhuhu...itu pun tak siap lagi..baru 80%..waaaaaaaaaaaaaaaa..

Bile pikir-pikir balik banyaknye tak siap lagi...oh pengsan mak jemah ni ha...


harap okey lah tutu ni Hannah pakai nanti.. ;p


Ok lah..nanti sembang lagi ye..

Da...........

14 comments:

Ina Haireina said...

amboi meriah nye,, takpe buat sendiri simple janji nampak cantik, puas hati. hehehhe,,

Atiqah Wadiah said...

blh x nk tanya?tutu tu hapeee?haha

amal said...

rajin sungguh! hehe caiyokkk

SweetLikeWhat said...

ina : aah kann..

atiqah : tutu tu macam skirt adik maniss..cuba google untuk lebih detail ;)

amal : hahahaha..tq amal ;)

LisaLisut said...

gigihnya mama hannah ni.. bagus.. mama hannah sorg lg ni xberapa nk gigih. huhu

SweetLikeWhat said...

lisa : hahaha..takdelah gigih mane lisa..buat mana yang mampu saje..hihi..

Fifi Nadhrah said...

xpe.. kalau tak same panjang sikit2 tu tak perasan pon.. macam fifi buat tutu ufairah.. sehari da siap.. belagak tak? hahaha.. urgent nak pakai g dinner..

PinKy MoMMa said...

comel pulak klip di bag tu..untung nyer dapat mak kreatip ni hehehe

Fifi Nadhrah said...

sibuknye mama hannah sampai tak sempat up entry.. hihi.. semoge semuenye berjalan dengan lancar..

diba's chan said...

salam :)
meh try meh.bole hilangkan resdung 7 hari.

contact diba 012 700 9100

http://www.awananeonight.blogspot.com/2013/06/membanteras-masalah-resdung-dengan-cepat.html

With Julia said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh meriahhhh...mama hannah nk DIY mcm2...seronok yer...itu lah bila nk buat besday anak cm nk bg anak kahwin pengsan mak2 tau heheheh...nanti kalu ada baby girl nk tempah tut gan anez...cantikkk buat hehehe....pasti hannah ngan papa happy mama rajinnn weeeeeeee

Mimy Hamid said...

kalau la perak tu macam ke shah alam..mmg terjah

Mimy Hamid said...

kalau la perak tu macam ke shah alam..mmg terjah

AnneRaini said...

amboi sakan ni cik adik kecik punye besday nnti..mama die dah beria2 dah tu..hehe