Tuesday, 4 June 2013

Shabu Shabu

Assalammualaikum

Ni entri basi lagi..dah berapa minggu yang lepas..tapi nak cite jugak lah pasal restoran steamboat shabu shabu ni..nanti korang leh try pulak..masa memula pelik dengar nama..dah rupa nama dadah lak..wakakakaa..

Kebetulan, minggu tu kawan baik kami datang lepak tido rumah kami..suami isteri..dorang ni kitorang kenal sebelum kami kawen lagi..dah macam adik beradik..dah anggap dorang ni macam abang ngn akak sendiri jer..dorang duk ipoh jer..saje datang nak menenangkan fikiran datang kawasan kampung ni ha.. ^________^


ini lah restorannye.. ;)

So sabtu malam tu kitorang gerak ke manjung..dari kg gajah ke manjung dekat jer..dalam 45minit jer..kat ipoh pun ade restoran ni..sampai2 dah nak dekat pukul10..huhu..dah la kedai tutup pukul 11 malam..bayangkan betapa laju nye kami melantak..hahahahha..

Manjung ni dekat dengan laut..lumut,pangkor memang dekat lah...jadi seafood kat restoran ni semua fresh2..memang terbaik..ketam, udang, kepah, ikan dowry semua gemuk-gemuk dan manis...paling sedap kepah yang warnanye hijau..ya Allah manis, sedap betul..aku ulang-ulang benda tu jer..hahaha..ayam/daging bakar pun ade..tapi kitorang tak sentuh pun..melantak seafood lagi best..hihihi..

Memang best makan sampai senak..haha..lol..die punya tomyam..fuhhh terbaik wa cakap lu kawan..mesti cuba..seorang rm19 jer camtu..makan lah banyak mana korang nak tanpa sempadan..hahaha

Kalah johnny's tu..hahaha..dapat makan sikit jer tapi bayar dah puluh ringgit..dengar cite sekarang takde sijil halal kan johnny's tu..last makan sebelum peknen kan Hannah tak silap..shabu-shabu ni die buat style buffet jadi makan lah korang sampai kedai tutup..ekekekkee..shabu-shabu jangan risau..terpampang besar2 sijil halal die..

terbaikkk ;)


;)



hannah masam jer..baru bangkit tido.. 


ni lah sahabat kami dunia akhirat..insyaAllah ;)


kuah dorang bagi dua..satu sup, satu lagi tomyam...best sangat... 


tengok budak tecik tu taknak duk kat babychair...manja konon.. ;p


nak bagitau korang eskrem ni memang sedap gileeeee..sangat2 sedap...rase nak ambik masuk dalam tupperware...hahahahahahha lol

Bukan semata-mata seafood jer makanan kat sini..macam-macam ade..nasi goreng, mee goreng, bihun goreng, kek, sandwich, buah-buahan..

Aku nak pesan kat korang lepas makan seafood yang super duper banyak ni, harusss makan limau sunquick lepas makan tu ye..nak bagi natural balik asid dalam badan tu..

Malam tu kitorang customer last kat situ..deme dah siap2 nak tutup kedai baru kami reti nak balik...hahahahaha...

Okeylah..nanti sembang lagi..

Daaa.........







8 comments:

:: Cik Viva :: said...

Bestt...

Siti Haslinda Sadiken said...

wahh..lin mmg suka steam2 boat nie..tp jauh la pula nak ke manjung tu..hehhe

SweetLikeWhat said...

cik viva : hihi mmg best..

linda : rase nye kat KL pun ade restoran ni..hihi..

Fifi Nadhrah said...

jeles.. tak dapat buat entry makan kat flaming steamboat.. sebab tak ambil gambar.. makan da banyak kali.. sebab teruje tengok maknan.. amekkaw.. memang tak sempat la nak ambil gambar..


btw.. macam best je kedai ni.. kalau g ipoh boleh la singgah..

dr. Tubagus said...

Hmmm aku sangat tertarik dengan ais cream-nya. Salam kenal dari blogger Indon

Info Sehat said...

Melihat postinganmu, saya jadi lapar.. hahahahah. salam lawatan blogger

With Julia said...

Hannah....amboiii pi shabu2 x jemput Qi sekali ye hihi...Hannah sama gan QI...x suka dok dlm baby chair..nk gak suh mommy dukung sambil makan hahahhaha

SweetLikeWhat said...

ju : ala hannah lupa..nanti qi datang perak, hannah belanja qi makan steamboat ekk..