Wednesday, 10 July 2013

Ramadhan Pertama..

Assalammualaikum...

Awas : entri ni ade gambar makanan..sila jangan terliur..wehuuuu..

Selamat berpuasa semua..emm terasa meriah pulak ramadhan tahun ni coz ade si kecik Hannah tuh..die dah setahun kan..macam budak besar sangat dah..bulan puasa dulu Hannah baru sebulan lebih..pagi tadi bangun sahur, die pun ikut bangun sama..sedar pulak tu mama takde kat sebelah..tengok-tengok dah sampai ke dapur dah budak tecik tu cari mama..

Kitorang makan Hannah pun join makan sekali..asyik cakap nak..nak..nak...mintak papa suap..die taktau kot jam kul5 pagi.. (-__-")




Pagi tadi aku bangun panas kan lauk jer..malam tu aku dah siap2 masak dah..sempat aku buat agar-agar milo lagi..hehehe..teringin nak bukak puasa agar-agar hari ni..kalau petang kang confirm tak sempat..sampai rumah pun dekat kul6..sempat masak nasi dengan lauk jer kot..




First sahur jer..sahur seterusnya kita panaskan saje lauk berbuka nanti ye bang...ekekekek..alhamdulillah papa Hannah makan tak cerewet..semua pun makan..



agar-agar milo siap masuk peti ais.. ;)


Emm ok lah..nanti sembang lagi..nak pikir nak masak ape pulak berbuka kang..eh?!!!hahhaa..

Daaa...


13 comments:

Cik Mun said...

hehehe..hannah pon nak puasa jgak..

e k i n ♥ y u s r i said...

waaaa...
hannah pon bersahur jugak

Haslinda Sadiken said...

semangat ye hannah bangun sahur..SB juga yg elok tido x sedar mama & papa sahur..hehe

MimahAjil said...

nasib anak bujangku tk bangun sahur...kalau tk haru nk tdokn dia semula..hehe..menggoda sungguh agar2 milomu itu...slurp~~~eh??;P

Aeen said...

hannah pun nak merasa bangun sahur gak ek..hehehe...

adrianna syaz said...

Rajinnya pepg buat agar2..hehe..sedap tu..

hannah ingat dah brekfes tu..hehe

With Julia said...

YA Allahhhhh rajin lah hai mama hannah nih...tang mana dpt masa begitu byk nk masak? Umi qi nih dok bergelut gan Qi tau nk memasak hahahha walid jaga pun leh keluar dari landasan nak kaco umi QI kt dapur....perghhhhhhhh kan dah kecurrrrr....nsb x batai poser kekekke

Aty_Fared said...

qaleef pon ikut aty bangun sahur jugak kol 4.30 pagi tadi..siap makan nasik lemak lagi..huhu

Aty_Fared said...

qaleef pon ikut aty bangun sahur jugak kol 4.30 pagi tadi..siap makan nasik lemak lagi..huhu

Cik Puan Rara said...

anez.nk resipi agar2 milo tu.hehehe

Fifi Nadhrah said...

cumil je hannah.. nak pulak die duduk dalam high chair.. kalau ufairah naye je.. die panjat nak keluar..

AnneRaini said...

byk lauk tu...meriah berbuka dgn sahur..hehe

Wawa said...

banyakkknyeee lauk! jeles org yg boleh masak bagai ni...sobs!