Thursday, 10 October 2013

Aktiviti Hari Minggu

Assalammualaikum


Sukan sekolah aku mula pukul 2 petang jap lagi..tak memasal jadi photographer tak bertauliah pulak aku petang kang..emmm hitam lah aku duk tengah padang..ayoyoyoyo kalawiley..bahaha

Eh jom sambung kisah hari minggu kitorang baru ni..jumaat malam lepas aku balik rumah mak aku kat ipoh..sabtu tu pulak mak aku pepagi dah gerak ke johor adik aku no2 tu konvo..aku nak pergi, tapi papa Hannah ade dinner lak malam tuh..emm tak dapat aku berjalan ke johor..huhu

Sabtu tu aktiviti kitorang pergi aeon ipoh..bawak hannah beli buku..tambah koleksi..pepagi keluar terus g food court makan nasi ayam..bekpes nasi ayam wooo..mana la tak gemuk ini dua orang laki bini..haha..

Dah kenyang perut g popular tengok buku Hannah..lepas tu shopping baju Hannah..ala mak-mak ni kalau lah dasarnye pergi mall mesti nak beli jugak baju anak sehelai dua..baju sendiri tarakk..tak penting..haha

Kejap jer kat aeon ipoh, pergi plak aeon station 18..sebab aeon ipoh takde daiso..bukan main teruja lagi aku dapat pergi daiso rase nak lompat bintang..kuang kuang kuang..tapi malangnye daiso ipoh ni tak banyak pun tools untuk bento..aku dapat 4 benda jer kat situ..nanti aku nak tengok kat MR DIY kat tesco plak minggu ni..dah kenapa tiap minggu, aktiviti aku cari tools bento jer..muahahaha..alhamdulillah dapat suami yang baik hati nak jer ikut kerenah binik die nih..kuikuikuikui..

Dekat daiso Hannah jadi super aktif..takmau berdukung..dahla tak bawak stroller plak hari tu..menangis2 nak turun nak kecahkan daiso..haha..aku pun dah tak lalu nak lama2 kat situ, laju2 bayar dan keluar..pergi plak sebelah daiso ade kidszoona..bagi Hannah main kat situ..

Ade lah dekat sejam kat kidszoona tu, keluar pergi makan aiskrem BR plak..papa Hannah dah janji nak belanja, jadi dengan penuh nikmat lak aku menikmati aiskrem tersebut..kikikiki

Dah sudah makan aiskrim, barulah kami anak beranak reti nak balik..tu pun sebab aku nak iron baju papa Hannah nak g dinner pulak..kejam tau public bank dinner sorang2 jer..patutnye bawak lah anak binik sekali..ape daaa...

Sorii lah aku punye entri carca merba harini..haha..layankan jela..ok jom layan gambo..zasssssssss



papa tido lagi..die kaco papa tido..



tugas anak ngn binik duk kat sebelah gedik bergambo..



kemahen jumpe buku..


janji dengan mama tau Hannah..dah besar mesti rajin macam ni jugak tau!!!!

tengok jer orang naik..die penakut nak naik kuda2 tu..haishh heran mama..ikut sapa la penakut nih..

nyummmsssssssss ;p

hasil tangkapan ;p


iye2 je bawak keta..lepas tu jawab tepon..konon!!!

petang ahad, lari2 atas rumput..


Pagi ahad tu aku balik la rumah aku balik..mak aku isnin tu baru balik dari johor..petang ahad bagi hannah main lari2 atas rumput..rumput carpet yang hidup segan mati tak mau...hahahaha..nak kena buh baja tu kot baru lah gebu sket..ni botak jer..

K lah nanti sembang merapu lagi..

Daaa....


12 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

lunch box strawberry tue cantik
nnti nak beli jugak
huhuhu

♥ ROS ♥ said...

Bestnyerrrr... Ros skrg ujung mggu sebuk g tgk umah jer.. Haishh lambat nak bermesradgn anak2 plak :)

mommy.aisy.hana said...

Musti hannah pn macam kita. Excited lupa duni bila jmpa daiso...

Wawa Yusoff said...

amboi... betingkek2 baju hannah :)

adrianna syaz said...

Saya pun suka g daiso..wlupun tak beli apa2..tp seronok pusing2..kt aeon mlaka besar..

Umi Qi said...

Comel giler baju hannah tema pelangi tuh...hehehhe oh daiso sana kurang tools bento eh...beli la kt wawa...kot dia juai leh bertambah tools daiso hannah weeeee

Mimy Hamid said...

yummy BR...kak mi kalau gi mid mesti pekena BR ..ahh tapi tak best bukan somi banje...nak somi banje hehe

Fifi Nadhrah said...

ufairah ade bento strawberry tu. tapi warne merah.. kemain lagi usha bento orang.. hahaha.. fifi pon baru rancang nak ke mines cari bento baru ufairah..

Cik Mun said...

sedapnya eskrem tuuuu

Cik Puan Rara said...

anez.pakai bedak pixy eh.nmpk lain muka.berseri.ce pakai lipstik sket.mst lg berseri.ehehehe

diari said...

hannah bulu mata cantik sgt melentik2...

~ NANA ~ said...

lawanya baju hannah! nak ada anak girl jugak *tetibaaaa*

syok kn bila dpt outing satu family