Monday, 28 October 2013

Apa Dapat Kat Ikea~

Assalammualaikum

Hai korang..salam isnin..sejuk pagi ni..kat perak hujan lebat..tido syok ni..jom sembang pasal aku g ikea jumaat lepas..lepas balik kerja terus pergi KL..memang cadang nak g ikea nak cuci mata..nak ambik idea nak buat laundry area dengan dapur..cadang nak extend dapur bulan 12 ni..insyaAllah kalau ade rezeki kami anak beranak..

Papa Hannah kata bawak bersabar dulu..tunggu bonus bulan 12 nih kite shopping betul-betul..haha..so pergi ikea 4 barang jer la ku rembat..lagipun kelam kabut pergi KL kali ni..esoknye nak join gathering geng gojes kan..lepas tu terus nak balik ipoh sebab papa Hannah nak tunggu pokok sawit sampai..aku tak paham minggu ni jugak pokok sawit tu nak sampai ye..haishhh

So petang jumaat tu aku dari Teluk Intan ni dalam kul6..sampai ikea dah pukul 915 malam..memang berambat kejar masa..nasib dapat parking cepat..tak ramai sangat orang..kalau datang sebelum ni dekat sejam cari parking saje..wuwuwuwu..

Jom usha ape aku beli kecoh sangat tuh!!



patung omputih, tupperware, pokok palsu, pasu bunga..
Pasu dengan pokok palsu tu memang terpengaruh dengan erin, kak mimy ngn kak diya hahaha dasar sangat kan..ampun!!!! memang terpengaruh tengok korang memasing beli pokok nih..comel sangat..pergi ikea memang semata-mata nak cari jugak pokok dengan pasu ni walau ape pun terjadi..wakakkakaaa...


Terima kasih kat korang bagi idea deco yang sangat comel dan ohsem..terpikat jiwa raga ku..eh ni bukan dengki tau ni sumber inspirasi..mmuaah kat korang!!!

Patung Hannah rm39.90..tupperware ikea tu rm4.90 jer 3 pcs, pokok palsu rm13.90 tak silap, pasu pulak rm9.90..tupperware tu ku dah guna bawak bento Hannah harini..letak begedil daging..


ape beli pokok tipu ni mama.. ;p


sempat ku tangkap gambo lack ni ha..berkenan aku nak letak kat laundry area nanti..harapan~kehkehkeh


Hannah sayang sangat anak patung omputih tu...aku pun beli lah..kesian sangat rupanye..anak negro pun ado..wakakkaa

bukan main drama Hannah suh mama beli

Hannah tak pernah suke toys macam tu sekali..ni first time aku tengok..die ingat tu orang betul ke ape..siap geletek-geletek perut anak patung tuh..

Nak tau aku letak kat mana pokok dan pasu itu?????aku letak dalam bilik mandi master badroom..!!!dengan harapan nampak kehijaun dan kesegaran dalam bilik mandi..nampak lebih berseri gituuuu...sekarang ni masuk toilet asyik tengok pokok jer..kakakakakakaaka..tenang pikiran aku melihat kehijauan dalam toilet..

Jom tengok..zasssss


comel tak!!!!segar jer nampak kan!

tu box tu pun ku beli kat ikea..tapi lama dah..aku letak stok berus gigi, sabun segala dalam tu


close up sket!!!haha

Last sekali tepek gambo meatball..nyummmssss sangat..puas hati ku dapat pasu dengan pokok tu..kahkahkahkah

Oklah nanti sembang lagi..

Daaa.....





23 comments:

Haslinda Sadiken said...

cissss..meatballl!!!!

MimahAjil said...

amboi Hannah peluk patung macam peluk adik je...eh??hehe~mama jangan marah ye...:)

DYatie said...

Terus meronta jiwKu nak pegi jugak woi. Haha.

Hana Soffelia said...

comel kak tonnsss.. hahaha

ok, nanti iolls g cari dekat ikea jugak noks.

erin said...

wehhh aku suka klu org tu ckp dia terinspirasi dari aku..kahkah..dasar gile glamer sgt aku ni kan..hahahah, cantik weh pokok pelsumu itu..lambat la mandi cenggini, asik tengok pokok je dlu.

PinKy MoMMa said...

erin pun nak lantik diri sendiri mcm micha jg ni hahahaha..umah anez cantikkk oii..bila nak pi ni hukhukhuk..

pssttt alor homey sgt anak dara peluk2 anak patung tu..ciri2 kakak dah ada dah tu ngeeee

ctmah said...

Sharing is sexy kan anez..hehehe

e.t.t.y said...

cantik nye toilet. dah macam toilet hotel tauuu....

hannah nk adik laaaa

~ NANA ~ said...

omey omeyyy

cikpingu said...

ahhh...jeles tgk umah korg cantek2 deco ngn brg ikea...hahahah

♥ ROS ♥ said...

Pokok terpengaruhhhh.. Ros punrembat ari tu.. Bukan 1 bukan 2 tapi tiga terus..wakakk kak :0

Mimy Hamid said...

ala nak bunga ni jugak laaaaaaa...hari tu daun menjalar....bilik air anez kemas nya..tolong buka isi dalam kotak tu hehehe..kemas la pulak..tingggggggg dapat idea

veesakura said...

Ehhhh,lawanye toilet! Tibe2 rasa macam Mau tiru

mrs kayrul said...

la mati2 ingat pokok betul...nampaknya harus g ikea nak rembat pokok palsu jugak...hehehe

Aty_Fared said...

Kemain hannah ngan anak patung omputeh tu..heheh... ade negro gak kan...

Seri Selaseh said...

menarik sgt. Nak cari gak la sepasu.. dah lama plan nak letak pokok dlm bilik air.. memula pikir nak letak yg idup tapi cam susah plak nak maintain.

nurul izayani said...

Meleleh tgok meatball!

Umi Qi said...

Meatball tuh kemain terliur teman nengoknya...anezzzzzzzzzzz!!!!!

Wawa Yusoff said...

hoiii...pekenan sangat dengan semua deco yg kamu snap tu!

ameris said...

akak polo anez yer... dok berfb dlm group gojes tp x polo pon...

anak patung ni la yg yaya berkenan ritu, harus gi cari ni. leh wat alasan nk gi ikea letew..

aTieYusof Family said...

Comel hannah peluk anak patung tu..mcm tak mau lepas dah..ha'ah lah cantik bunga tu...comel letak dlm bilik air...
Meatball juga jd pilihan kan...:)

Fifi Nadhrah said...

comel sangat hannah dengan patung tu anis..

bestnye ade rumah sendiri.. tak sabar pulak..

Ibu Lala said...

Cantik deco tu. X de nm lain ke. Awat bg nm ank payung omputeh. Kelakar la