Tuesday, 22 October 2013

Dekat Tol Pun Bolehhhhh :P

Assalammualaikum

Ini kisah masa hari raya haji hari tu..baru nak update ha..kelupaan aku..eh ade ke perkataan gitu???hentam sajalah..haha..

Alkisahnye aku order kuih kapit..eh kuih kapit ke kuih sepit??aku panggil kuih sepit..hahaha layan jela lagipun masaknye memang pakai pengepit kan..aku order dengan ika..lepas tu aku lupa nak bank in duit nye...

Sampai lah hari sabtu sebelum raya haji tu kan, ika wassap aku ade kat mana..aku cakap ade kat kg gajah tapi nak gerak g ipoh dah..ika kata die kat slim river nak hantar kuih kapit..dengggg!!!aku baru teringat kuih kapit!!!..ya Allah tahap kelupaan ape yang aku alami taktau lah..soriii ika...

Ika terima kasih sangat sebab sudi singgah kat tol simpang pulai tu demi untuk aku makan kuih kapit di raya haji itu..terharu sangat..dah la jauh lagi perjalanan nak ke kedah kan..eh ke perlis..lupa lagi..!!!!ayiooooo...

Dan kuih kapit tu sangat sedap..ika nak tau hari tu jugak tinggal separuh balang kitorang melantak anak beranak..tentu lah si kecik Hannah pun makan jugak..nak..nak..nak..asyik mintak jer..bahahaha..sama macam omaknye kuat makan..adoiiii..

Sembang-sembang kejap dengan ika..oh hubby memasing pun sempat menyembang jugakkk..last2 laki ku kata jomlah..dorang jauh lagi perjalanan nih..haha..lepas tu ape lagi haruss lah bergambo..ku mintak papa Hannah tangkap kan..sekali hubby si ika keluarkan DSLR beliau..kalahlah aku...bahhahahahaa..

Ika lagi satu mu ni kurus betul lah..jeles sangat..malu tangkap gambo sebelah orang kurus..nasib teknik ambik gambo tu mengaburi kegemukan ku..bahahaha

LAST sekali jom tengok gambar plak...zassss



jenuh ha mak2 mintak anak2 bagi kerjasama sket..wahai anak2 korang perlu tau betapa penting nye gambo untuk seorang anak blogger..miahhahahahahaa..blogger la sangat ;p



Hannah bukan main masam lagi ha..baru bangun tido tu yang muncung jer tu..tak sporting tau Hannah..


Ammar sangat comel..pandai lak tu cakap..ape tah die tunjuk2 nye kat mama iye..geram auntie tau...dah bergambo kitorang pun beransur lah memasing..ade rezeki kite jumpe lagi ye ika..

Oklah tu jelah kisah perjumpaan singkat yang sangat bermakna..

Nanti sembang lagi..

Daa....



12 comments:

MimahAjil said...

amboi2...kalau dh name blogger dimana2 pun berjumpe harus bergambar ye....kat tol pun voleh...:)

JunAina said...

Akak panggil kuih sepit jugak...tapi skrg banyak yg jenis gulung2 tu.

Shasha Azmar said...

anez, ika ni gigih kan igt order kita..yg sha punya pun gigih tau ika anta kat rumah..hehehe..tp memang sedap ahh..nak order lg..

~ NANA ~ said...

Dlm toilet pon boleh jugak anez..kehkeh..thn dpn dtg ganu tauuuu

Hana Soffelia said...

datang pahang plzzz... ekeke

Umi Qi said...

Dasat yer korang...kt tol pun leh gathering hehhehe...apesal mata ku tgk anez makin kecik...hohhhh xnak kawan hahhahah

♥ ROS ♥ said...

Ala kecik je orgnyer anez ni..kikiki.. Malu la nak jumpa...
Sedap lak nmpak kuih kapit tu :p

YanaUjang said...

jodoh namanya..kt tol pn boleh gathering kannn..hihi

Cik Puan Rara said...

heheheheh tol pon tol lah~ hehehe

Kakzakie said...

Dari cara ika tu kakak pasti satu hari dia boleh berjaya dgn businessnya kerana jenis tak berkita menyampaikan pesanan.

Salam kenal dari kakak..

Fifi Nadhrah said...

tak kesah lah... asal dapat kuih kapit..

Mimy Hamid said...

ok tak jeles sbb dua dua geng dah pernah jumpa ramas mesra hehe