Thursday, 31 October 2013

Hannah Setahun 4 bulan~

Assalammualaikum

Dah lama tak cite perkembangan Hannah kan..Hannah dah setahun 4 bulan..bulan depan 20hb..eh esok lah bulan depannye..kahkah..20hb nanti genap lah Hannah setahun 5 bulan..

Hannah dah pandai ape ek?perkataan tu ade lah sikit-sikit dah pandai sebut macam nak..nanak..pah(opah)-mil, nah,ma, pa, cat, nanah(nama die) haha..selebih tu bahasa jerman dia lah..lepas tu kalau balik rumah mak aku, die boleh panggil mak aku mak jugak..!!!dengggg..abah aku pulak..bah!!!!!ayoooo anak oiiii!!!kite bukan adik beradik tau!!!

Sekarang ni sibuk sangat cakap tepon..pantang dapat tepon mesti kecoh satu rumah..bising kemain..macam ade orang lak dalam tepon tu..kena jer gaya sembangnye..tepon tu die akan tekan button ape-ape bagi menyala lampu dulu..kalau tak nyala dah, die stop cakap dan tekan lagi bagi nyala..dan sambung balik cakap..kuat pulak tu!!!hahha

Yang paling terbaru sekali pandai menyorok!!!kadang tengah-tengah main tu tetiba hilang jer..aku tau dah port die..mesti belakang tempat sidai sejadah atau dekat tempat sangkut baju-baju kerja..die boleh statik diam jer kat situ tau..adoii lahhhh

Bila kitorang panggil die akan keluar dan sergah ha!!!!!eleh bajet kitorang nak terkujat???bahahahaha..

Erm apa lagi ekk, dari segi makan tu alhamdulillah, jalan pun dah laju..cuma cakap tula tak pandai lagi..kalau dah pandai cakap boleh dah buat potty train kan..jimat mak paknye takyah beli pampers dah..pastu bila mintak ambik sesuatu tu dia pandai dah..dah boleh ambik dan bagi pada kita..die paham cakap orang, cuma tak pandai nak cakap jer lagi.

Dah pandai tadah tangan kalau orang baca doa dan aminkan..manja bukan main sekarang..gitu lah kalau opah jaga, marah sikit mesti nangis..sensetip beno..tau lah dengan opah semua dapat..


diam jer situ..haihlahh..
 
iye-iye jer macam paham konon

die lah paling sibuk sekali..papa kena duk tepi sejadah..kahkah..abaikan tilam yang takde katil itu..dah lama tak pakai katil sejak Hannah dah pandai meniarap..

bawak ali jalan2..haha
 
Erm rasenye itu jer kot..sama jela perkembangannye macam budak-budak lain..cuma aku nak tulis kat sini buat kenangan esok2 besar boleh Hannah baca kisah dia..haha


Ok nanti sembang lagi ehh

Daa...




7 comments:

♥ ROS ♥ said...

Pandai hannah main cak cak,,, hehhee..
Doakan humaira tau hannah :)

adrianna syaz said...

Comey je baca buku tu..pastu bawak ali jln2..siap ada nama lagi tu.hehe

Cik Puan Mimi said...

Hahahha!! Hannah why u so cute!!

Pandainye dieee, rafif x reti pon tadah tgn bagai. Plus rafif pon same x ley cakap lg. Bahasa pingu je wei. Haha

Mimy Hamid said...

teringat hannah jerit panggil fayel hehe...mcm mak nenek tau ...nenek comel

DYatie said...

Hannah... kalau jumpa arissa cmner la agaknyer. Mst rancak borak bahasa jerman. Hahaha. Mak Arissa dh lama dh tak tulis perkembangan arissa.

Umi Qi said...

Dah pandai tadah tangan kalau orang baca doa dan aminkan.... - Hannah...sama lah gan Qi part nih...sebijik suka tadah tangan pastu aminnn...best yer...skrang diorang musim meniru apa kita buat anez...windu hannah

Allene said...

pandai hannah...