Wednesday, 9 October 2013

Pesta Buku dan Restoran Aroma Hijrah, Shah Alam~

Assalammualaikum

Baru sempat nak update blog..minggu ni bz sket..sekolah aku nak buat sukan minggu ni..haish macam2 la kena buat..ayoyoyo kalawiley<-------maksud lebih kurang ape pun tak boleh..bahahhahaha

Sambung hari terakhir kat melaka tu, pagi tu kitorang check out dalam kul10 gitu..sebab aku rancang nak jumpe lin kat simpang ampat..dah check out tu terus g taman buaya..tapi kitorang tak masuk pun..pergi situ nak beli cincalok dekat deretan gerai kat depan taman buaya tu je..dah borong bagai lelaju masuk tol ayer keroh nak jumpe lin..aku msg lin nak jumpe, tapi takde rezeki lagi nak ketemu..lin tengah bz nak balik seremban dan kemas barang2 suami die nak berangkat ke mekah..takpe lin insyaAllah satu hari nanti pasti kite ketemu!!!


sebelum check out..Hannah tido masa ni..jadi mak pak gedik bergambo..apsal dua2 gemok sangat dalam gambo ni ha..haishhh

dah bangun itu budak..banyak sangat tepek bedak..lain beno rupa aku..bahahahhaha..macam opera cina plak...

kami lagi..lalallalala

mem besar tunggu papa check out ;p

Dalam kul12 gitu kitorang sampai shah alam..erin kata ade pesta buku kat bukit jelutong..singgah la cari buku Hannah..memang murah lah..3 buah buku dapat rm15 saje..berbaloi-baloi..

Perut pun dah berbunyi dekat kul2 jugak kat situ..cari foodcourt kat atas banyak gerai tak bukak lagi..ade bukak pun makanan banyak dah habis..space u8 ni pasaraya baru kan..tak banyak lagi lot2 kedai..sudahnya papa Hannah kata jom cari makan kat luar lah..jumpalah restoran makanan arab..restoran ni macam hadramout la kan..kat perak ade hadramout jer..sedap gakk..hehe..restoran aroma hijrah ni kat TTDI Jaya Shah Alam..betul ke?aku bukan tau sangat area shah alam ni..orang jati perak la katakan..lalalala..

teruja dapat buku..harap sampai besar la ye jadi ulat buku tau Hannah!!!

Kitorang ambik tempat duduk bersila ni ha..ade carpet lagi..bantal pun ade..senang sket nak kawal hannah..kalau duk kerusi alamatnye satu kedai la dengar hannah menjerit nak turun..die bukan nak duduk atas baby chair dah..selesa sangat lah duduk bersila..hannah pun seronok duk gerak sana sini siap intai orang sebelah lagi..eh bukan intai siap duduk lagi dengan anak orang sebelah..ayooyoyoyo ramah betul anak aku ni..tapi Hannah ramah kalau ade budak jer..kalau orang tua die takut..nasib baik!!!risau jugak kalau semua orang die nak kan..huhu


romantik ha berlangsir bagai..


ini die budak takmau duk diam..gambar pun kabur sebab terlalu aktif..bahahhaa


Kitorang ambik set kat bawah ni..aku lupa la nape ape..satu set rm17.50 tak silap..nasi leh pilih nak nasi ape..kitorang ambik la satu set sebab takut tak habis..selalu makan kat hadramout satu set tu bapak banyak..sekali yang ni sket plak..tak cukup hoi sebab sedakkk gileeessssss...ayam bakar die perghhhhhh menjilat jari wa cakap lu..haha..hannah pun ku suap sekali..bukan main suke lagi..asyik cakap nak nak nak..

Makan2 dah tak cukup..order lagi satu set..alhamdulillah baru kenyang..patut lah budak ambik order tu buat muka heran cukup ke dorang ni makan satu set jer..bahahhahaha..mesti dalam hati die kata, ha tau pun tak cukup..wakakakakkaka..


terbayekkkk 


3 layer tea aku punya dan teh o ais papa Hannah punya..Hannah air masak saje..lalallaa..


haruslah tangkap gambo kedainyeee..


Dah kenyang semua kitorang pun gerak balik perak..alhamdulillah selamat sampai rumah dan tamatlah percutian singkat tapi best..haha

Okeylah kengkawan nanti sembang lagi..aku nak sambung balut hadiah ni ha..

Daaa..



11 comments:

erin said...

dey yennadey, apahal dtg jelutong x bgtau, rumahku dgn space u8 bagaikan kangkang kera saja..kalawiley laaa..hahaha

Shasha Azmar said...

alololo..gambo pes tu kemain lagi..hihihi..kami laki bini dh lama takde gambo peluk2..hhhuuwwwaaaa....

MimahAjil said...

Yang..gemok itu tanda bahagia..eh yeke??lalala~~akak nak ketemu kamu dan cik Hannah comel lagi jugaks....

♥ ROS ♥ said...

Sweetnyer asben dia... Klu asben kita mau xmqu bgmbr gitu..hahhaha

Umi Qi said...

Umi Qi sangat tabik mama hannah nih tau...orang KL mcm Umi Qi pun x holiday sakan dlm KL....tp anez dah selongkar sampai pi mcm2 tempat...sedap yer tgk makanan di aroma hijrah...nak piiiiiii....

p/s gambar dua orang asben and wife tampak sgt sweet! Suka!

adrianna syaz said...

Ah ah betui..bahagia tu tembam2..hehe..

LisaLisut said...

i dh try dh tmpt ni aritu. mmg nice.

D Yatie said...

Best2! Td br lps mkn nasi beriyani ayam bakar. Kenyang gilos. Apa kena mengena tah? Hahahaha.

Cik Puan Mimi said...

Amboiii. Romantiknyaaaa.

Fifi Nadhrah said...

nape la tak singgah kajang.. makan satay ke.. jangan lupe contact fifi tau!~

Cik Puan Rara said...

anez.lawa lah.ok je.nmpk lain muka!