Tuesday, 22 October 2013

Resepi : Pasta Daging Cheese + Baked Potato Cheese

Assalammualaikum

Salam selasa korang..nak share resepi lagi ha..kak mimi request resepi ade la idea ku nak up entri..miahahhaa..resepi pasta ni ku tengok kat blog saya hot sila terjah!!macam-macam resepi ade kat blog akak ni..terbaikkk dan ku olah ikut citarasa sendiri..eh ni hannah yang nak makan ke omaknye nak makan ni..selalu gitu lah..makanan anak pun sedap masak banyak sket, melantak la sekali..jimat masa dan tenaga..haha dasar sangat!!!


Pasta Daging Cheese


Bahan


-3 ulas bawang putih cincang

-1/2 bawang holland cincang
-sedikit unsalted butter untuk menumis
-mix herbs/lada hitam/daun parsli (takde pun takpe)
-5 sudu susu fresh milk
-sekeping cheese
-daging potong halus (rebus dulu supaya lembut)
-carrot parut/potong dadu
-pasta rebus dulu

Cara - cara


-panaskan butter tumis bawang putih+bawang holland

-dah naik bau masukkan daging + carrot
-masukkan fresh milk + cheese + mix herbs
-dah sebati cheese masukkan pasta
-gaul sebati dan siap untuk di ngap

Baked Potato Cheese


bahan


-kentang

-unsalted butter

 cara-cara


-gaul kentang dengan butter

-bakar 
-dah nak masak kentang tu letak plak cheese sambung bakar balik..kejap jer nak bagi cair cheese
-bagus guna aluminium foil..bungkuskan kentang dalam tuh..
-ikut oven ku sentengah jam masak lah api 150darjah


Ok selamat mencuba..haha sorii ar kalau carca merba resepi nye..ku hentam je ikut selera ku..bahahhaha


k bai!!




bento hannah harini..pasta daging cheese+baked potato cheese+grape+vitagen..mama bangun lambat tak sempat masak nasi..

11 comments:

Mommy_Cha said...

hamboih kemahen.
omputeh sgt hannah dan omaknye ni.
ok pasni boleh ragut title masterchep dari nana.
hahahaha.
#hashtag lawak takde arini
:)

MimahAjil said...

ni kalau buat ni bukan hasif makan.mak hasif melantak sensorang sbb sedap.ank den tekak melayu sgt hoooii....untung Hannah mama dia rajin..:)

DYatie said...

Mama si hannah ni rajin bebeno. Haish! Kalau arissa tengok nih, mau nyer dia tnya knp mak x buat? Sobs!

Zuraidah Butang said...

besnyeeeee....terliur tgk...kene try buat jgk niii..hehe

Mimy Hamid said...

tq anis..senang je pun

Mimy Hamid said...

tq anis..senang je pun..hehehe fayel ada pasta cosway tu

Wawa Yusoff said...

rajin siap update resepi. daku malas. boh gambar je udah! haha :D

mynameismy said...

ala anez ni.. resipi lame xterkejar lg da ade resipi baru.. :P

Cik Puan Rara said...

ok.mlm kang ku nk buat!

Umi Qi said...

Sejak dua menjak nih mama hannah giat buat ala2 western kan...hebat betul kawan aku sorang nih...haishhh byk sgt copy resepi tp satu pun x terbuat hahahahahha

Fifi Nadhrah said...

nampak sedap.. mak budak pon terliur..