Monday, 21 October 2013

Simple Dimple, Simply Magical ~

Assalammualaikum

Salam isnin korang..harini nak cite pasal bekas makanan Hannah..aku pergi aeon hari tu cari bekas yang boleh pusing penutup nye..sebab aku pakai tupperware 4 segi tu tumpah la plak..selalu aku tengok dalam raga hannah mesti ade tumpah kuah sket..comot jer rupe kan..melengas lagi..sebelum ni ketat, lelama tak ketat dah..leh claim ke kalau leaking gitu dengan tupperware??huhu

Selalu yang leh pusing tu thermos la kan..tapi ku taknak thermos..macam berat jer..haha..lagipun mahal kan thermos dekat ratus..mari ler kite berjimat cermat..haha..jadi haritu bile tak ingat dah..jalan-jalan kat aeon bahagian baby, jumpe la bekas ni..dah la lawa gile color nye..shocking pink gitu..terus ku berkenan..harga baru rm12.90..yang penting BPA free..


siap ade pemegang lagi..comel kan..

oloh2 comel sangat kamu ni..haha

siap dapat sudu ha...

ni kelebihan die..yang penting tak tumpah..miahahaha..

Ku dah guna dah bekas ni..sangat berbaloi..ketat dan senang nak basuh..rase nak lompat bintang dapat benda berbaloi..haha

Lagi satu ku beli bekas yang kecik2 tu baru 7.90 untuk 4 biji..untuk bagi hannah makan snek..senang die pegang sendiri comel sangat..makan kismis ke..cococrunch ke..die pun lagi suke makan bile pegang sendiri..habis jer makanan ape pun ku letak..hehe



comel sangat warna warni..hehe




masuk peti ais pun selamat..letak puree..hehe


BPA free yang penting!

last sekali tepek gambo hannah kaco mama lipat kain..duduk nye atas kain mama lipat sebab mama marah die nak sepah kan kain yang mama dah lipat..haishh cubit tau la ni..


Ok lah nanti sembang lagi

Daa.....


14 comments:

MimahAjil said...

arghhh..meroyan tgk harga food container tu...murah.slalu tgk semua rege puluh2 jeww...tp mood ank nk mamam dh nan hado sgt..stress mak tgk gojes2 gigih berbento...

Shasha Azmar said...

ehhh...yang kecik2 tu comel la anez..ni membuatkan daku nak beli gak nih...hiihih

~ NANA ~ said...

comelnya warna warni! i dh lama x belikan bekas makanan utk ayish...haha

haipp hannah! siap duduk atas baju yg mama dh lipat tu...haha

Mommy_Cha said...

oi oi.
comelnyer.
pinjam jap nak isi soswj roll bawak p niaga boleh ke?
heeeeeee :)

Cik Puan Rara said...

lahaiiii comels nya.knp lah daku selalu x jumpa bekas2 ni.

aznor ibrahim said...

haih tak puas ati btol..dah lme mencari food container kecik2 comel ni..idak la jumpe..murah plak tuh..

Umie Aisya said...

Pernah tgk kt manjaku.lbh kurang rasanya price tp x beli sbb xtau nk letak apa.haha

erin said...

comelnye bekas makanan hannah..aku suka la, dahlah murah..berbaloi ni

LisaLisut said...

alamakkkk i xjumpa pn kat aeon OU ni.huhuhu.kene tgk balik la cmni. menarik la container tu.huhu

puansazusarin said...

Comel lah bekas kecik2 tu..kalerful..

DYatie said...

Eh!! Comel nyer anez. Bknn tp dok asing lagi. Bila ms nak pakai tah. Huuu.

adrianna syaz said...

Mesti gembira2 dpt bkas makanan pinky2 tu..hehe..tp mmg murah jgk eh bkas2 kecik tu..sya klu mnda comey2 ni mmg mnat jgk ni :)

Tia Fatihah said...

memang comel pun kak. harga pun boleh tahan. nampak macam berbaloi kan

♥ ROS ♥ said...

Murahnyer... Cute2 je bekas.. Sesuai la mama rajin bento skrg :)