Friday, 1 November 2013

Idea : Tempayan Untuk Hiasan Dalaman~

Assalammualaikum

Salam jumaat semua..harini jom sembang pasal tempayan..pepandai jer nak bagi idea bagai ha..haha..mana la tahu idea aku yang tak seberapa ni berkenan kat mata korang..kalau tak berkenan pejamkan saje mata itu..kehkehkeh..

Dekat rumah aku ni ade 2 tempayan..satu besar satu kecik..semua kitorang ambik dari belakang rumah MIL..dah tak pakai dah..orang sekarang mana pakai dah..aku jer duk kecoh nak tempayan nih..MIL pelik tengok orang letak tempayan kat luar kitorang bantai masuk dalam..kahkahkah..asalnye idea ni dari mummy dan daddy Hannah..dorang ni kenalan lama dah..macam adik beradik dah..sebelum kahwin lagi kenal dorang ni..

Dorang punya idea lah ni letak tempayan bagai dalam rumah..nampak unik jugak walau macam orang tua..haha..aku kan taste orang tua sket..kehkehkeh..

EH jom la tengok tempayan yang kecoh sangat tuh..

TARAAAAAA..haha siap capslock lagi ha




Aku suka tempayan ni sebab colour die tuh..aku takde ubah pape pun kat tempayan tuh..memang asli die gitu..aku basuh dan kering kan letak atas meja ikea tuh..korang jangan tengok bekas balang ikan tu..takde dah ikan dalam tu..asyik mati jer ikannye..sudahnye terbengkalai balang tu gitu jer..hahahha..

Lagi satu aku letak kat ruang tengah antara meja makan..sebenarnye ruang ni nak buang ruang keluarga, tapi bajet takde, kami letak lah meja solek set kawen kat situ jadi meja laptop..kitorang tak pakai meja solek..kitorang tempah cabinet cermin pasang kat dinding..jimat ruang..ha idea tu nanti ku tunjuk pulak haha..




Tempayan yang ni besar sikit..nana kata letak bunga pun lawa..nanti ku nak cari bunya tinggi-tinggi tu sumbat dalam tuh..haha..tempayan tu pun ku tak ubah pape..memang itu rupa asalnya..kerusi tu kerusi ikea lah ape ke lagi..haha..meja solek aku ni memang takde kerusi..

Oh lagi satu tempayan ni lah Hannah suke buang barang dalam tuh..kalau ade pape barang hilang cari je dalam tempayan tu kompom ade..kahkahkah..

Sekarang kan semua panas tengah nak masuk rumah dan deco rumah ni..ha ni ku bagi idea yang tak seberapa ni..kikikiki..

Okeylah..nanti sembang lagi...

Daa.....


18 comments:

achiek anis said...

umah mak anis kat kampung ada la tempayan besar n kecik ni...mak wat hiasan gak letak bunga2...ngeee

Hana Soffelia said...

kt kg pun ada tempayan besar gini tp tak kuasa ku nak angkut oii.. betul kata nana tu, kalo letak bunga or something kat tempayan tu, makin naik serinya. betul jugak tindakan hannah buang brg dlm tu, dh mamanya tak isi apa-apa dia ingtkan tong sampahkan. bijak! HAHAHA

aznor ibrahim said...

jangan hannah nyorok dalam tu sudahhh..hehe

Umi Qi said...

Unik lah konsep tempayan dalam umah...cantik tau...ada yg bela ikan dalam tempayan pastu letak pokok kiambang dalam tuh...so sweet sejuk je rasa....idea mama hannah nih sgt mengkagumkan...

e k i n ♥ y u s r i said...

umah mak ekin pon gne hiasan tempayan nie
ekin letak ranting2 kayu
nmpk rare giler
hehehehe

Allene said...

cari buloh... masuk dalam tempayan beso tu.. marbeles...

~ NANA ~ said...

Unik..yg kosong tu u bubuh la buluh atau ranting kayu..mesti lagi cun..xpon letak bunga hidup..hihi

ameris said...

kalu akak cat putih tempayan tu. match dgn meja kosi ikea tu..

Mimy Hamid said...

tempayan ni kalau letak daun bunga kayu tu lawa sgr

mrs kayrul said...

antiknya tempayan tue....susah nak cari sekarang nie

cikpingu said...

tmpayan tu.. buh bunge2 ngn batang2 kayu.. mesti menarik..

Fifi Nadhrah said...

mane nak cari tempayan zaman sekarang? kalau dapat kilatkan.. mesti lagi cantik anis..

Cik Puan Mimi said...

Amboii. Letak dalam rumah uolls. Org dlu2 letak tepi tangga buat basuh kaki. Ko skrg buat perhiasan je. Kerlasss

Cik Puan Rara said...

hhha betul lh kata mimi.org letak lua umh bsuh kaki.tp ko letak atas meja.kurrlassss.hehe.tp lawa nez.wahhh bijk hnnah mengemas.simpn je dlm tu eh.zaaaaZ

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, bagus jugak...kreatif...kalu dulu2 tempayan orang hanya buat takung air ada jugak buat isi peram ikan pekasam jer..

♥ ROS ♥ said...

Nmpk classic :)

CikNaa said...

pewiiiittt..lawo umah dia!

aneezjaafar said...

salam singgah dan follow... nice blog nice entry.. :)