Thursday, 28 February 2013

Waaaa.... *_______________*

Assalammualaikum...

Macam mane aku nak terangkan kat guru besaq aku yang benda itu adalah itu..aku tengah duk pening pale ni..adoyaiiii..

Pagi-pagi lagi guru besaq aku wat aku tergelak..die dapat satu CD dari PPD..lepas tuh ade satu file video tak boleh bukak..so aku convert kan lah file tu..mp4 file to wmv file untuk tengok ape kandungan video tu..

Tiba-tiba keluar penguin naik ais ketul..wakakakakkakakakaka..aku nak gelak besar..tapi tergelak dalam hati jelah... ;p

Aku tunjuk kat guru besaq aku file tuh..die boleh tak percayaaaaaa..what??????
Dia ingat aku saje-saje tukar video tu jadi macam tu agaknye...wakakakakakkaka..


Sila tengok video di bawah dengan perasaan yang suci..wakakakakakaka..





So die suh aku godek-godek benda alah tu sepeninggalan die nak g checkup kat spital..
Dia kata mungkin ade error masa convert kan file dan menyebabkan video tu bertukar jadi video lain...
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Ini telah mencabar krebiliti aku sebagai orang yang agak tahu dalam bidang teknikal nih.....................................wakakakaka..jangan salah faham..bukan riak di situ ye...kuikuikuikui

Macam mana nak terangkan kat dia nie.....waaaaaaaaaaaaaaaaaa...stress balik..........eeeeeeeeeeeeee tak pahamnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............

Okeylah nak sambung pikiaq balik

bye!!!!!


p/s : maaf ini entry luahan perasaan..
note : harap-harap gb aku tak tahu aku ade blog...wuaaggghhhhh ;p

Wednesday, 27 February 2013

UTC

Assalammualaikum




Ni cerita weekend baru ni lagi..lepas jer balik dari sunatkan hannah, wajiblah mak pak hannah menggedik pulak nak berjimba-jimba kat ipoh ni..papa hannah ajak pergi UTC (Pusat Transformasi Bandar) Ipoh..nak tengok ape ade kat utc tu yang digembar-gembur banyak pihak tuh..

Sebelum ke utc kami pergi makan kfc..dah lapar menunggu doktor tu tadi, hannah pun sempatlah tido kat kfc sampai la mak paknye dah siap makan baru die bangun..alhamdulillah..kalau tak die stress sikit tengok orang makan..haha..


Hahaha..tido terngaga..letih sangat kena sunat tadi.. ;p Dah siap makan kitorang berambat lah pergi utc tuh..Sebelum masuk haruslah tangkap gambo bebanyak budjet retiss popular..aptb ;)

Gambar bapak budak dengan budak jer..

dua-dua tengok ke lain..haihhh..

Untuk pengetahuan korang dulu tempat ni pasaraya terbesar kat perak..tapi dah tutup..kecik-kecik dulu ade ler merasa pergi pasaraya ni beli kasut sekolah..hihi

Apa ada dalam UTC ni?

Segala macam benda ada ye..macam trademark astro tu..'macam-macam ada'..hihi..kire nye semua jabatan kerajaan/bukan kerajaan/swasta ade kat sini..
Nak pejabat pos?nak bayar bil air?bil api?nak pergi klinik?nak cabut gigi?nak simpan duit?nak tm point?nak bayor ptptn?perpustakaan?gym?semua ada..jabatan pendaftaran dan imegresen pun ade woo..ish punyala banyak kalau nak cite satu-satu esok pun tak habis entri ni..wakakakka



Memang memudahkan orang ramai lah utc ni..tak payah nak terkejar-kejar keluar waktu kerja nak settle kan segala hal..pergi jer waktu lepas kerja atau sabtu ahad..memang senang dan berbaloi..pergi satu tempat, macam-macam jabatan ada dalam tuh..tak bazir masa, jimat tenaga, jimat minyak..haha..



Kemudahan pun banyak dalam ni, ade surau, foodcourt, toilet..nak main futsal pun boleh...Sampai hannah pun dah borink mak pak nye semua tempat nak masuk pun..hihi

Singgah kedai buku, beli kan buku untuk hannah barulah budak tecik tu happy sikit..

kedai buku 1 Malaysia


Hannah memang minat betul dengan buku atau segala benda yang ade tulisan..die boleh belek dan main bende tu sampai sejam..kalau bagi mainan die, 5 minit die dah campak..haih..jadi aku beli la buku yang keras kulitnye tuh..jadi bile masuk mulut takde ler terkoyak buku tuh..al-maklum lah hannah ni semua benda nak masuk mulut..nak test dulu sedap ke tak bende tuh..wakkakaa..

masam jer muka dah borink..hihi..sian anak mama..
time hannah dah start melalak dah nak tido..

Lepas solat zohor kat situ kitorang pun balik lah..
Dah lenguh berjalan baru reti nak balik..wakakaka..

Okey itu cite jer pasal UTC..
Harap dapat sedikit info..

Daaa...................

Wordless Wednesday #14 | Peminat Tegar Buku~

Assalammualaikum








Tuesday, 26 February 2013

The Circum Day~

Assalammualaikum

Amboi ber 'omputeh' ko ye mak jemah tajuk hari ni..wakakawaka..layankan jelah..nak kongsi pasal khitan kan hannah sabtu lepas..aku balik ipoh umah mak pak aku, dan ambik kesempatan nak sunatkan hannah..

Aku call pusat perubatan al-ridzuan, tanya macam mane proses bersunat, dorang suh datang jer tak payah temu janji bagai..sabtu pun boleh katanye..janji jangan masa tu doktor ganti, doktor ganti memang takde buat untuk sunat-sunat ni..



Dalam kul11.30 sampai al-ridzuan..aku kuar dari rumah kul 10 dah tapi tergendala pasal le tour de langkawi lalu plak depan taman umah mak aku ni..jadi setengah jam lebih ler menunggu kat depan traffic light..

Sampai terus daftar..tak lame pun daftarnye sebab aku pernah datang wat scan 4D masa pregnant kan hannah dulu..

hannah dah borink nunggu lama sangat..bagi benda yang ade tulisan baru lah reti diam

mari ler bergambo macam retiss dulu sementara tunggu doktor

usha orang tuh ade kakak..bising mulutnye tegur kakak-kakak tuh..haih kesian hannah takde kawan..statement tak boleh blah..wakakakakak

haa siap bergambo depan kaunter lagi..aptb ;p
Lame jugak menunggu jumpe doktor..sejam jugaklah..ramai orang..biasa lah hari sabtu..hari biasa orang kerja..ramai orang bawak baby nak cucuk, sunat, tak sihat..macam-macam hal lagi..nunggu giliran yang lama tapi proses sunat tu alahai 10minit jer..cepat gile..mak kau ni jer yang cuak lebih..takut darah banyak lah..takut hannah nangis lah..takut doktor terpotong byk lah..hahaha..meragui kerja doktor plak dah..tapi hannah cool jer..tak nangis lansung..siap gelak lagi..nurse pun tegur..eh tak nangis ini budak..nak tergelak pulak die..wakakaka..

Ade budak sebelum hannah die menangis..tu nurse pelik nape hannah tak nangis..agaknye bukan ape budak tadi nangis sebab takut..bukannye sakit..hihhi

tengah sapu ubat kebas..
Tengok die yang duk p tegur mak paknye..maknye ni dup dap risau...gambo atas tengah sapu ubat kebas, lepas sapu ubat kebas tunggu dalam 5 minit lepas tu baru doktor sunatkan hannah..

Gambo tengah sunat tak sempat nak ambik sebab aku pegang tangan hannah..nurse lak pegang kaki hannah..papa hannah plak tak keruan dah nak tangkap gambo..die riso anaknye melalak..hahaha..mak nye plak dalam hati tak berenti doa..'ya allah selamatkanlah anak aku'..hahaha bolehhh???

Takde darah lansung..doktor tunjuk daging tu kecik cenonet jer pun..aku boleh cakap kat doktor tuh..mana doktor???tak nampak pun..hahahah..Allah kecik bebenor...usah risau lah mak-mak yang nak sunatkan anak..lepas sunat siap boleh lompat-lompat dah bergelak ketawa lagi..lain ler kalau sunat budak lelaki..ha yelah seriau sebab berjahit bagaikan..

Jadi saranan aku sunatkan baby perempuan elok lah kecik-kecik..nak elak die takut atau tak mau duk diam masa sunatkan tu jer..aku lambat sunatkan hannah, sebab aku macam kesian nak bagi die sunat kecik-kecik..ahhh boleh dikatakan segala benda lah mak jemah ni risaukan..wakakakakaka..


last sekali tepek gambo mama gemukssss..waaaaaaaaaaaaaa


Okey lah tu jer cite pasal bersunat hannah..


Anak korang semua dah sunat???

Monday, 25 February 2013

Check Up 8 Bulan

Assalammualaikum



Aku baru balik dari klinik kesihatan bawak hannah checkup 8 bulan..dekat 3 jam aku kat klinik..waaaaa..orang ramai..hujan pulak tuh..huhuhu..

Sepatutnye kalau berat badan cantik, 7 dan 8 bulan tak payah datang, tapi sebab hannah beratnye naik sikit-sikit jer terpaksa ler melawat klinik kesihatan tiap-tiap bulan..

Berat hannah 8 bulan ni baru 6.3kg jer..tinggi takde pulak tu nurse ambik ukuran..agaknye ramai sangat orang terus lupa..nurse pun takde ler marah..selagi baby sihat, aktif, ok lah tuh..aku pun takde ler risau sangat..tengok hannah tu pun melasak jer sekarang ni..habis satu rumah nak round..bukannye mau duduk diam..

Tadi kat klinik pun sibuk die menegur budak-budak kat situ..hei..hei..bising betul mulutnye panggil budak-budak yang lari-lari kat situ..budak besar jer ye..bebudak kecik sebaya die tak mainlah..tak rock ar kawan dengan budak kecik..wakakaka..budak sebaya die duk sebelah die, die buat dek jer..pandai ye kamu hannah..

mama nak tangkap gambo jadi paparazi pun tak menyempat..adoii..melasak jer..erm 9 bulan nanti kena pergi lagi..kena ajak papa kamu la ikut sekali..susah dah mama nak handle sorang-sorang..haih..

budak takmau duk diam.. ^_________^

Okey nanti sembang lagi..

Daa............

Friday, 22 February 2013

BBTV

Assalammualaikum

Sejak-sejak hannah dah pandai fokus pada tv ni, aku mintak lah pada papa langgankan bbtv kat astro tu untuk hannah..

5 ringgit jer sebulan..harga mampu langgan..hahaa..aku tengok kartun-kartun nye sangat soft jer..kartunnye besar-besar, comel-comel dan penuh warna warni..

Semua story dalam babytv ni, mesti ade lagu sekali..lagu pun twinkle2 little star, baa ba black sheep dan banyak lagi..aku tak ingat dah ape lagi lagu-lagu nye..tapi memang sesuai untuk baby..takde lagu memekak kan telinga atau terjerit-jerit.. ^_________^

Aku taklah bagi hannah mengadap jer tv tu 24jam...kang rabun pulak mata si tecik tuh..hihi..dalam 15minit jer aku bagi die tengok tuk meransang otak die dengan warna-warna, lagu-lagu, pergerakan dalam tuh..lagipun budak tecik tu mane mau duk dalam rocker lame-lame..tersenget-senget die nak keluar dari rocker tuh..heh..

Jom layan gambo hannah tengok bbtv..

tengok bbtv sambil makan menan..'dapnyeeee menan ni' kata hannah.. ;p

tengok budak zaman sekarang..ade hp woo sambil tgk tv ;p
hannah pergi taman cahaya ;)


Okey ar nanti sembang lagi

Bye!!!

Thursday, 21 February 2013

Baru Nak Story

Assalammualaikum

Al-kisahnye pergi kenduri kawen 3 orang teman sekali gus pada raya cina hari tuh..baru sempat nak update..pengantinnye pun dah selamat berhoneymoon..mihmihmih..sopan plak gelak hari ni ye..

Takpelah lambat update pun yang penting diabadikan jugak dalam ini blog..kate blog peribadi, haruslah semua benda nak simpan jadi kenangan di hari tua..insyaAllah kalau umurnye panjang dong..

Eh dahla..panjang beno mukadimah..jadi di sini aku nak ucapkan tahniah pada kak tun dan suami juga kepada intan dan ijad..moga berbahagia hingga jannah..mereka bertiga teman sekelas aku time belaja dulu..intan dan ijad bercinta dalam kelas time lecturer mengajor..wakakakaka..eh silap..mihmihmih.. ;p

Dorang ni pilih hari yang same plak nak buat kenduri..jadi terkejar-kejar la aku untuk menghadiri dua-dua belah kenduri ni..sampai rumah k.tun dah pukul 2.30 petang..hoiii lambat betul k..nasib pengantin masih maintain cantik dapatlah aku bergambo dan berposing..

Hannah pulak dah menunjukkan taring..hish budak tu kan puteri salju..mane gemor pergi kenduri kawen panaihhh2 ni..amboihhhh berlagak ye ko nak..nasib rumah k.tun dekat dengan kawasan laut jadi makan nasi minyak sambil ditiup angin sepoi-sepoi bahasa gitewww..


ijad dan intan..tangkap dari jauh jer coz hannah dah start buat perangai dah..heww

             kawan kelas jugak..bile pulak korang punye nasi minyak ;p
Hannah aku bagi die biskut sebab sibuk jugak die nak makan makanan kitorang..tu aku tak boleh nak duduk dah..die dah start meragam..budak tecik ni memang stress sikit bile tengok orang makan padahal die dah makan dah pun..haihhhh..layankan jelah..nanti anak-anak ni dah besar takde rase lagi semua tuh ye tak..


k.tun kamoo cantik sangat yek..
Gambo atas kenduri rumah k.tun..lawa kan k.tun..tengok hannah aku bagi wet tissu plak nak bagi die diam..dia memang tak boleh panaihhh2 ni..aku plak heran..orang bertudung litup idak plak panas die dah basah kepala berpeluh..puteri salju sungguh la haihh

Balik kenduri k.tun terus menggedik ke tesco manjung plak..almaklum ler mak pak hannah ni mane reti duk diam..siap bawak baju tukar lagi...mihmihmih sambil tutup mulut tanda tersipu malu..---pang sekali..hahaha



Ajak papa pergi mandi laut, papa kata okey tapi sadis sekali keluar tesco hujan lebat..jadi terkubur lah niat nak berkubang dalam air..lame woo dah tak mandi laut..sebelum pregnant lagi..huhu..takpe next time plak..

Okeylah tu jer kisah orang kawen..moga kalian berdua cepat join aku jadi mak-mak ye..hihi..

Daaa..

Wednesday, 20 February 2013

Hannah Nur Zahraa' 8 Bulan~

Assalammualaikum




Pejam celik, bangun tido, pergi kerja balik kerja, tuan puteri kesayangan aku sudah pun 8 bulan genap hari ini..alhamdulillah membesar dengan sihatnya walaupun berat badan naik nye sikit-sikit jer pun. takpelah ape yang penting??die sihat dan aktif itu dah bermakna sangat pada aku..bersyukurlah dengan nikmat yang kite ade kerana ade yang tidak bernasib baik seperti kite.. *________*

Perkembangan hannah 8 bulan ni..erm buat senarai lah senang nak baca yer tak..

1. Masih meniarap dan menyulur dengan laju..tengah belajar angkat-angkat bontot..gaya nak duduk pun ade..aku suspek hannah ni penakut sikit..die macam takut nak balance badan die tu untuk duduk..takpelah nak..belajar pelan-pelan k..mama tetap sokong kamu sayang..

2. Dah tumbuh 2 batang gigi bawah dan 4 batang kat atas..

3. Kuat jerit dan suke membebel..

4. Kalau nangis tuh bukan nangis sopan dah, memang menangis sekuat hati dengan mulut dibuka luas-luas sambil air mata berjurai-jurai..drama queen sunggulah haihhh..

5. Kuat makan sampaikan makanan mak paknye pun sibuk jugak nak makan..

6. Makin manja dengan mama..tak boleh lah mama ni nak pergi tolilet kejap pun..nak berkepit jer..sian mama terkocoh-kocoh dalam bilik air..haha..

7. Bangun seawal jam 5 pagi untuk membantu mamanye masak kat dapur..terpaksa bawak rocker pergi dapur supaya die nampak mamanye ni dok buat ape.

8. Dah boleh panggil mama..haha..ini aku perasan bile die nangis die akan sebut "amma..amma..amma.." sampai lah nampak aku baru lah senyap..amma tu mama la tu kot..kikikikiki..ape daaa amma..boleh cakap tamil ape anak aku ni..lepas ni boleh panggil appa pulak ye sayangg..haha



Erm itu jelah kot..aku tengok hannah ni lambat sikit kot jalannye..mak aku bagitau yang aku dulu 10 bulan dah jalan..nampaknye hannah tak dapatlah nak pecah rekod mamanye ni..haha..

Tapi ape pun perkembangan hannah aku berbangga dengan die..tak kire lah cepat atau lambat, biarlah semua berjalan secara semula jadi..aku tak akan memaksa..perkembangan baby lain-lain kan..


hannah ni senyum bagi lah nampak gigi baru lah stylo macam mama ngn papa tu..haha
Sekecil-kecil perkembangan kamoo wahai anak tetap membanggakan mama dan papa..moga hannah nur zahraa' jadi anak yang solehah dan anak yang taat pada kedua ibu bapanya..aminnnn 


gambo ni masa kenduri aqiqah hannah.. ;)

Okey lah..nanti sembang lagi..

Daa..


Wordless Wednesday #13 | KPOP Style~wakaka

Assalammualaikum




Hai cantik tak rambut kite??? ;p

Tuesday, 19 February 2013

Budak Tecit Makan Durian~

Assalammualaikum..

Entry ni dah berkurun dalam draf..tapi baru nak post hari ni..boleh jugak kan..hihi..2 minggu lepas aku balik umah mak abah aku kat ipoh..kebetulan ade jiran bagi durian..ish2 bukan main suke la mak pak si hannah ni..ktorang memang hantu durian..sebiji sorang durian pun boleh habis..kikiki..

Masa jiran bagi ni, aku nak p mandikan hannah..boleh hold kejap sebab nak makan durian punye pasal..haha boleh?

Si budak kecik ni bising la mulut dengan tangan tangan-tangan sekali duk mintak durian kitorang makan tuh..siap tarik tangan papa dengan mulut dah siap nganga nak sumbat masuk dalam mulut die..

Budak ni pun dah berjangkit agaknye dah dengan mak paknye yang hantu durian ni..hihi..tengok ar gambo kat bawah ni, makan durian hanya dengan memakai pampers..al-maklumlah makan durian kan panas sikit so elok ler berangin jer badan tuh..haha..

"ehmmm dapnyeee durian ni papa" 
Cara-cara hannah menikmati durian haruslah membuat muka excited dan bulatkan mata sambil kaki disilangkan ye..aptb..ikut perangai sape la nih..kehkehkeh..

"ish susahla papa suap..bagi la kite pegang sendiri"

Papa pegang tangan sebab die beria-ria nak rampas dan nak makan sendiri..amboihhhh..budak dah besar la kata ko..hahaha..

Setakat ni hannah makan durian tu ok lahh..lepas makan tu aku bagi die minum air masak bebanyak..lagi pun aku bagi die rase-rase jer..bak kata makshu nye, bagilah hannah ni rase nikmat dunia sket..haha..

Okey tu jer kisah budah kecik makan durian..

Korang suke durian???

Monday, 18 February 2013

Santai Ahad

Assalammualaikum..

Petang semalam bawak hannah pergi bersantai-santai sambil teman papa nak berjogging..bawak hannah hirup angin petang..hari biasa mak paknye sampai rumah pun dah pukul6 lebih..tak dapat nak bawak hannah ambil angin kat luar..

hush bukan main lagi si tecik tuh pergi playground..bising lah si kecik tengok bebudak main kat playground tuh..sibuk jugak nak join sekali bebudak besar kat situ..macam dah rasa besar beno agaknye nak main sekali..haha..



Nampak muka keterujaannye di situ..hai la budak..awak tuh baru nak masuk 8 bulan tau..baru belajar memontot jer pun..ade hati nak main jongkat jongkit..ayooyoyoyo..

hai bergaya tak kita naik benda ni???
tu nak snap gambo pun payah..mata asyik tengok abang-abang dengan kakak-kakak yang ade main kat situ..agaknye kalau dapat kaki taknak balik agaknye..adooiii..


nak naik gelonsor jugakk..ok mama layankan aje..esok dah besar main sendiri tahu..mata ke lain..sibuk beno haih..


Gambar di atas adalah seorang papa yang tak sabar nak anaknye berjalan..haha..jadi di praktis anaknye bertateh di usia yang terlalu muda..kehkekehkeh..aptb.. ;p


Last sekali mak budak naik buai...nasib tak runtuh itu buai..haha..on the way nak balik tertido budak tecik ni dalam keta..amboihhh..letih main la katakannnnnnn.... ;p

Okey ar..

Sekian dulu..

Nanti sembang lagi..

Daa....

Friday, 15 February 2013

Deco-Deco Bilik Hannah~

Assalammualaikum

Jom tengok bilik hannah nak..?haha bilik la sangat..padahal hannah duk tido bawah celah ketiak mak pak nye lagi..sebenarnye lebih kepada bilik tempat die main jer wat masa sekarang ni..hihihi..aptb..

Masa aku mengandungkan hannah lagi aku dah decide nak jadikan bilik n0. 2 ni bilik hannah..cea semangat beli sticker-sticker comel tu nak tampal kat bilik hannah ni..ha tengok gambo kat bawah..comeii tak..?tak comei pun layankan jelah..haha


Temanye katak naek beskal..kehkehkeh..haa cermin tu plak cermin meja solek aku masa wedding haritu saje..tak pakai pun coz aku pasang cermin pasang siap kat dinding..boleh nampak dari atas sampai bawah..haha..nak kabo kan jugek pada kome..kuikuikui..lagi 6 tahun agaknye hannah boleh tengok cermin tu..heh..buat masa ni mama dukung ler kamu kalo nak sikat rambut yang tak bape nak ade tu..hihi..


Nak tunjuk pulak almari cik hannah ni..baru beli jer tuh..sebelum ni baju-baju die aku letak dalam drawer yang ade 5 tingkat tuh..sekarang dah tak muat..banyak beno baju nye dah..tu lah mama asyik shopping jer pun..ngeh..ngeh..ngeh..sekali sekala saja dong..

hannah tu dah borink ler tu main ngn menan die tuh..haihhhh

Mat ABC tu beli kat AEON je ye..bape hengget tah..idak ler teman nak ingat lagi..al maklum ler cepat beno lupe sekarang ni..nak kena beli lagi tuh..aku cadang nak penuhkan satu bilik..hihi


Baby cot hannah yang dah berusia lebih 25 tahun..sepupu aku punya..mak sedara aku bagi pada hannah...masih elok lagi..buat ape nak beli kan..penggunaannye pun idaklah sampai terlalu memerlukan..kadang-kadang jer pun hannah nak duk dalam ni..die lebih suke duk main atas lantai..

"mama nape simpan menan hannah ni..hannah nak main lagi laaaa" --- jerit hannah di belakang raga..haha

Bakul untuk simpanan mainan hannah..beli kat IKEA saja..tak silap harga nye RM15.90..ha ni ingat siap sen lagi..kikiki..sebelah baby cot hannah tu aku letak katil single..boleh ler mama nak golek-golek kat situ sekali..hihi..

Haaa itu le pun deco dari mama yang tak berapa nak kretip sangat nih...

Korang ade deco bilik anak?jom ler kongsi...



Thursday, 14 February 2013

First Sippy Cup Hannah

Assalammualaikum

Weekend hari tu pergi tesco cari buah-buah untuk hannah terjumpe pulak sippy cup comei tommee tippee ni..hannah kan hari tu susah nak membuang so aku nak try bagi hannah minum air masak dalam sippy cup pulak..sebab bila mama or sape2 minum dalam cawan mesti die pun sibuk gak mintak nak minum pakai cawan kite tuh..haihh

Jadi mane tau kot kalo guna sippy cup ni die lagi suke la minum air masak...lalu mama pun terpengaruh dan terbeli..haha..harganye dalam rm30+++ ..lebih kurang lah..lepas-lepas beranak ni cepat beno lupe nye...


Yang lebih menarik lagi sippy cup ni die punya muncung tu adalah lembut macam puting ye..cume ianya lebar dan sippy cup ni punya ciri-ciri keselamatan yang sangat praktikal..haha..kalau baby tak hisap air takkan keluar..

Aku dah try tonggeng-tonggeng dan goncang-goncang kan memang air tak keluar..jadi takyah risau baby tersedak ke ape..boleh diberi pada baby yang berumur 4 bulan ke atas..

Aku tengok ritu ade dua colour jer..lagi satu colour biru..lagi satu aku suke sangat sippy cup ni sebab bontot nye macam bontot bee..hahaha..aptb.. ^___^



ha sama kan..

Okeis nanti sembang lagi..

Daaa.....

Wednesday, 13 February 2013

Bestnye Lepak Kat Rumah Dengan Hannah *___*

Assalammualaikum



Mana semua mummy2 blogger ni?semua cuti lagi ka..?aku sorang jer koje agaknye..adoiii..bila dah cuti lama ni malas beno rasanye nak koje balik..rindu betul la kat hannah..

Bestnye kalau aku seorang suri rumahtangga yang berjaya..siap highlight lagi..haha..nak menunjukkan betapa besarnye cita-cita aku nak jadi suri rumah sepnuh masa..tak payah bangun pagi-pagi kejutkan hannah dan pergi hantar rumah opah..kesian sangat kan..tengah sedap-sedap tido aku angkat nak hantar rumah MIL..

Kite ni bertuah sangat dulu masa kecik-kecik mak ade jer kat rumah..seronok sangat..anak-anak kite?hujung minggu baru la kite ade kat rumah..rasa nak berhenti jer kerja..tapi kewangan membataskan aku berbuat demikian..wahh ayat..haha..

Hannah tunggu la papa dah kaya raya nanti mama berhenti koje ye..hahaha..
Pagi tadi hantar hannah rumah opah, biasanye atuk dah tunggu siap-siap depan pintu nak ambik hannah..papa dukung bagi kat atuk, die boleh paling taknak..haihla anak..agaknye dah seronok papa ngn mama banyak hari kat rumah, mula lah buat drama sedih pulak pagi-pagi ni..

Oh sedih sangat..rindunyeeeeeeeeeeeee kat hannah..bukan aku sorang jer kan..semua ibu-ibu yang bekerjaya rasa ape yang aku rasa..ape boleh buat..kehidupan zaman sekarang memerlukan pengorbanan yang sangat besar dengan perlu bekerja dan meninggalkan anak kat pengasuh..sedih..sedih..sedih... *_________*

Takpe semangat-semangat..kite perlu bangkit jadi seorang ibu yang kuat hahaha..dan aku juga punya cita-cita seperti ibu blogger INI 

Erm cukup tuh sedih-sedih..kang tempias pulak kat hannah tu..

Okey 

Daa......


mama rindu kamuuuuuu *________*