Monday, 29 April 2013

PBB Trip : Day 2

Assalammualaikum

Selamat hari isnin semua..tak habis lagi entri trip company papa Hannah ni ha..sorii ekk kengkawan..sila jangan bosan..haha..entri ni untuk simpanan peribadi dan tatapan di masa hadapan..lalala..

Pagi-pagi sabtu tu kitorang kejut dan mandikan Hannah nak pergi bekpes..memang best bekpes kat flamingo hotel tuh..macam-macam ade..Hannah aku bagi makan bubur nasi campur ikan bilis..hari sabtu tu genap Hannah 10 bulan..jap jer kan..lagi 2 bulan nak sambut besday...mama pun dah plan sikit-sikit dah tuk party Hannah nanti..semangat tu kena ade..lalalala..


hai saya dah wangi ni kata Hannah ;p
Dah siap bekpes, bawak Hannah duk tepi kolam tengok orang mandi pool..tak mandi kan Hannah coz kejap lagi papa ade game dengan bebudak pbb..jom layan gambo lagi..jangan marah aaa..nanti kena jual..lalalala..




Hannah tepuk-tepuk tangan tengok orang mandi..


Dalam kul10 papa Hannah start game..duduklah aku dengan Hannah tengok papa lawan tarik tali..satu tu jer pun game nye...haha..aku dengan Hannah duk tepi diam-diam jadi pompom girl support papa supaya menang..nasib menang..tak sia-sia terjerit-jerit dengan Hannah..hahaha lol..


Hannah buat taktau jer orang duk terjerit-jerit main tarik tali..main pasir lagi best kata Hannah ;p


Hannah mula-mula nangis aku letak atas pasir..sebelum ni Hannah pernah dah mandi laut..memang atas pasir die takut sikit..dalam air tak pulak takut..heh heran pulak aku..geli agaknya dengan pasir tuh..memula merengek-rengek jugak suruh aku angkat..lelama aku biar, last-last bukan main lagi..macam itik dapat air..eh???perumpamaan jer yer..lalala..ermmm drama jer lebih ye kamu Hannah..tak pulak die makan pasir tuh..agaknya tak nampak menyelerakan..kalau tak semua benda nak test masuk mulut..


papa menang..yeayyyy..dapat angpau sorang satu..yang kalah pun dapat tapi kurang sikit..lalallala..

Semangat gilos manager laki aku..hahaha..sampai tergolek tarik tali lalala...nasib satu game jer..kalau banyak lagi mau pengsan..hahaha..

Papa dah habis game, bawak Hannah mandi pool..sian pulak..bising mulutnya tengok orang mandi..kejap jer..ade lah dalam 15minit jer rendam Hannah dalam pool..air tu kan ade klorin..omaknye ni over protective sikit...lalalala..takut Hannah tak tahan..takut ellergic ke ape kan..first time Hannah mandi dalam pool..huhu..



bukan main lagi..seronok sangat dapat main air..ade kawan lagi la suka..


Dah mandi dalam pool lelaju naik bilik..mandi kan Hannah balik lepas tuh siap-siap coz nak check out dah..lepas mandi sempat lagi Hannah mentido..letih woo mandi pool..haha..



sebelum tu haruss lah bergedik bergambo dulu..lalala..


kami... ;) Hannah malas layan mak paknye bergambo...moody bangkit tido..


tunggu papa check out jap...


berkenan beno deme dengan Hannah..yang baju hitam tuh manager bank papa Hannah.. ;p

Dah check out singgah masjid terapung..tangkap-tangkap gambar..aku turun sorang jer..papa jaga Hannah yang ketiduran..


cantik sangat masjid nih.. ;)


Lepas tuh gerak ke penang road..dekat situ semua dekat-dekat jer..jalan kaki lah kitorang menguruskan badan..haha..perangin mall, komtar walk, kedai-kedai jeruk, kedai-kedai souvenir..semua kitorang terjah..tengahari tu makan kat kedai mamak yang popular tu..nasi kandar line clear..boleh lah..aku rase biasa jer...macam sama jer dengan nasi kandar lain..hahaha lol...letih kot berjalan..lagipun kedai nye celah-celah lorong bangunan jer..panas kot walau ade kipas..ramai gile orang beratur..kalau datang ramai-ramai/satu family dorang hidang jer kat meja..kalau sorang-sorang kena beratur weiiiii..ish-ish..


komtar walk..mama selipar jer..dah sakit kaki jalan jauh sangat..haha..


Dalam pukul 5 kitorang pun gerak nak check in masuk star cruise yang digembar gemburkan tuh..sok lak sambung entri pasal star cruise..layankan aje..lalala..


tu la kapal nye..besar wooo...star cruise libra namanya..lalala ;)


Ok nanti sembang lagi...

Daa...

Thursday, 25 April 2013

Flamingo Hotel, Penang

Assalammualaikum..

Semalam aku EL..opah Hannah demam..hari ni dah keje balik..jom sambung balik entri pasal rombongan..sebelum basi pulak..

Awas : Entri ini banyak gambar.. ;p

First time aku stay kat hotel flamingo ni..murah lah berbanding grand blue wave hari tu..dalam 200 lebih jer semalam include bekpes..korang kena try ambik bbq buffet dinner die..memang best kata member aku..company papa Hannah memang nak ambik dinner malam tu sekali full pulak..ramai sangat orang stay kat situ minggu lepas...



ni lah hotel yang di kecoh kan sangat tu...haha

amboi!..bukan main lagi kome bertentangan mata depan mama ye!!!

Dah settele papa check in, lelaju naik bilik..penat dah rase..
Jom layan gambar bilik kitorang pulak..

luas..selesa sangat..

bersih..takde habuk pun..lalalala


Biliknya bersih, luas, selesa sangat..toiletries semua ada..hair dryer pun ade..grand blue wave pun takde hair dryer..choiiii..haha..ape lagi ek..ha..kettle, cawan, coffee, tea semua ade..best sangat..bilik air pun bersih..cuma takde bath tub..ok lah kan..janji ade shower..lepas tuh soket nak cas hp pun banyak..tak kedekut hotel ni kasi soket kat customer die..grand blue wave hotel soketnye pun ade satu jer..haha..tak abis bengang lagi kat hotel gbw tu..lol..

Pastu kalau nak iron baju pergi tingakat 6 tak silap..ade bilik khas kat situ..oh lagi satu ade wifi ye..korang boleh akses internet 24 jam..tak kena ape-ape cas pun..


pemandangan dari balkoni..hotel ni tepi laut..berangin jer.. ;)

Lepas check in kitorang rehat-rehat, mandi-mandi lepas tuh buat jamak ta'khir zohor dan asar..dah settle kitorang keluar lah pusing sekitar hotel..ikutkan memang penat..tapi dah alang-alang berjalan biar penat betul kan..kalau tido jer kat hotel baik balik rumah..haha lol..

Seronok betul duk tepi laut petang-petang..angin sepoi-sepoi bahasa giteww..tenang betul fikiran tengok laut..memang sesuai lah korang kalau nak bercuti kat sini..macam-macam aktiviti ade..best sangat...

Jom layan gambar lagi..sekitar kawasan hotel pulak..

ade pool..CANTIK kawasan hotelnya.. ;)

Hannah suke sangat tengok ikan..bising mulutnye...

^____^

Hannah dengan papa lagi ;)


lepak tepi kolam..Hannah tak habis jakun lagi tengok hotel...hahaha..

tepi laut..mama dengan Hannah.. sila abaikan mama yang gemuksss itu..

papa dengan Hannah lagi..

3 orang bergedik santai..budget retissss popular noksssssss ;p

keluarga bahagia hingga ke syurga...aminnnnn...


macam-macam ada kat sini yep... ;)

Dah bergambar, bergedik tepi laut kitorang pun laju-laju naik..pukul 8 malam nak keluar dinner pulak..ok lah tu jer review pasal hotel flamingonye..pergi dan alaminye sendiri..haha lol..soriii ar kalau review nye tak berapa nak bagus..ade ape-ape soalan boleh tanye ye..lalalala..

Okeylah..nanti sembang lagi ye..

KBYE!

Tuesday, 23 April 2013

PBB Trip : Day 1

Assalammulakum...

Malam tadi kami anak beranak tido awal..kul8 malam dah tido..taktau lah letih balik rombongan tak habis lagi agaknye..boleh kami laki bini solat isyak kul5 pagi..ayarkkk...ni kes letih tahap kritikal ni..ish2..jangan tiru aksi itu di rumah..haha lol..

Okeylah..jom sambung pasal rombongan yang kecoh sangat tu..haha..hari jumaat tu dekat kul5 pagi kitorang dah keluar nak tunggu bas..kakak ipar aku hantar ke tempat tunggu bas tuh..Hannah kul4.30 pagi aku dah mandikan..mandi dengan air suam kang tanjat lak budak tecik tuh mandi air sejuk..haha..aku mandikan Hannah siap-siap kang malas dah nak mandikan die kat R&R..leceh kot..

Tunggu punya tunggu bus tak timbul-timbul..semua bebudak pbb dah panas hati dah duk tunggu bus lambat bebeno..kul5 tu semua dah ade..memang punctual ar kitorang..memang janji betul2 janji punye..tetiba bas lak buat spoil..choiiiii..kul6 baru bus terhegeh-hegeh sampai..haih bengang betul..nasiblah Hannah behave jer..agaknya tak habis pelik lagi nape pepagi buta mama dengan papa bawak pergi jalan ni..haha..

Kitorang solat subuh kat masjid tapah lepas tuh singgah bekpes kat gunung semanggol..sampai penang dalam kul1030..terus ke penang hill/bukit bendera..tak naik pun..sebab kitorang baru naik bulan12 tahun lepas..lepak lah kitorang kat kedai mamak..jauh gak jalan cari kedai mamak coz kawasan bawah bukit bendera tu memang takde kedai makan..ade pun kedai makan cina jer..

Settle kat bukit bendera, aku tak ingat pe nama tempat tu..adoiii..yang naik tangga lepas tu sepanjang naik tangga tuh ade orang meniaga..rasenye atas sekali tu ade temple..best woo beli belah kat situ..boleh tawar harga kaw kaw punye..kalau dorang letak harga tinggi korang mintak lah sampai paling rendah lagi..jangan terus terima jer harga dorang bagi tuh..kena pandai tawar menawar..kitorang laki binik memang terrer bab-bab mintak murah ni..haha lol..

Peniaga kat situ, dorang memang saja letak harga tinggi-tinggi..kalau mahal korang buat-buat nak blah terus harga jadi murah gile..satu langkah turun 5ringgit..LAST sekali, tak makan saman ini olang, siap tanya okey berapa u mau..sebut satu harga..haha lol..haha..

Memang kerja kuat ar deme meniaga..berlumba-lumba dengan kedai sebelah..dorang suh beli tuh siap tarik-tarik tangan lagi..gile saiko suh orang beli..haha..kat situ aku beli tshirt, bebear mr bean, fm dengan keychain jer.. dah settle beli belah tunggu bus nak pergi makan lak..tengahari tu kitorang makan kat kassim mustafa..boleh la..sedap gak..

Dah selamat mengenyangkan perut terus g check in hotel..kitorang stay kat flamingo hotel..best woo wa cakap luu..nanti ade rezeki teringin nak stay sana lagi..aku bagi 10/10 lah..tengok punya suka..haha..

Okeylah layan gambar lak..tak banyak sangat gambar first day ni..penat+pening2 lalat nak tangkap gambo haha coz seawal jam 4 pagi dah bangun..huhu



kat r&r gunung semanggol bekpes..

alhamdulillah Hannah behave sangat sepanjang dalam bus..bile nak tido aku susu kan die lepas tu letak dalam maxi coxi..lena die tido..

sembang dengan papa..papa kite nak pergi mana ni kata Hannah..



kat bukit bendera..belah bawah.. ;) spoil ar tudung ni..lembut sangat..tak cantik dah iolss..haha lol ;p


Okey lah esok sembang pasal hotel flamingo lak..

Daaa.........


Monday, 22 April 2013

Hannah Nur Zahraa' 10 Bulan Sudah..Alhamdulillah..

Assalammualaikum..

Malas sungguh nak pergi koje rini..pening-pening lalat lagi balik rombongan..haha..macam terasa-rasa masih di atas laut yang luas terbentang..lalalala..tapi nak jugak update blog walaupun kepala masih pusing...

Hari ni sembang pasal Hannah dah 10 bulan dulu lah..esok-esok kite sembang pasal trip yang best tu ye..sabtu baru ni genap Hannah 10 bulan..dah besar anak mama..lagi 2 bulan jer nak turn 1..pastu tak lama jer lagi nak sambut besday buat pertama kali..dah tu sambut menantu..eh???

Erm ape perkembangan Hannah 10 bulan ni..???jom aku buat list lah..senang baca ye tak..

1. dah mula faham ape orang cakap..contoh aku cakap..ok Hannah tinggal tau..Hannah tak ikut mama dengan papa k..dan-dan buat muka cebik lepas tu nak nangis..terjerit-jerit..kalau dia dalam maxi coxi usaha tu nak bangun..haha..lawak-lawak..

2. makin jelas dah sebutan mama dengan papa tuh..banyak lagi perkataan die dah leh sebut..bunyi dah ade..cuma tak jelas jer lagi..banyak mulut...pesen nangis sekarang bukan menangis jer..pakej sekali membebel pulak..bising mulut sambil menangis..

3. dah tau barang-barang milik dia..kalau orang usik barang die mula la terjerit-jerit macam suruh bagi balik..nampak gaya Hannah ni sayang barang..

4. masih merangkak..tapi nampaknya sedang berusaha nak berdiri imbang badan..menonggeng jer kejenye..

5. makin selera makan..ape orang makan sibuk nak jugak..tapi badan maintain slim..

6. sangat-sangat kenal orang dah..kalau orang lain ambik dia, buat muka cebik sambil tengok muka papa mama, bergenang-genang air mata macam kena pukul..

7. makin manja dengan aku..tak boleh la mama ni hilang dari pandangan..asyik nak mama jer..haih..

8. kuat jeles..tengok sepupu dia duduk atas papa menangis sekuat ati..even bebear mr bean tu duk atas mama bukan main jeles lagi..laju-laju datang kat mama sambil tarik mr bean tu..haha..amboi nakkk..jeles ikut sapa la tuh..lalala..

9. pandai berkawan..ade kawan otomatik boleh jadi behave...

10. boleh dah bawak berjalan jauh-jauh..tak meragam dah..alhamdulillah..bagus anak mama..

Doa mama semoga kamu terus membesar dengan sihat dan bijak serta sentiasa jadi anak yang solehah untuk mama dan papa ye sayang..amin...
mama papa sayang kamu banyak sangat..sampai bila pun itu tak pernah berubah di hati mama dan papa..

adoiii..alamak teremo plak..haih..sebak plak dah mama kamu ni..huhu..kata otai..lalalallala..


pic ni dah macam boyboy pulak kamu nak... ;p

Ok lah nanti sembang lagi..

Daaa....

nota : cakap dialog tomok pada Hannah.."biasa die ni..." bantainye die gelak..sikit pun tak takut..haih..

Thursday, 18 April 2013

Update Di Hari Khamis.. ;)

Assalammualaikum..

Semalam aku dengan papa Hannah mc..perut tak berapa nak sihat..meragam pulak..tah ape kitorang makan..berehat lah aku di rumah di temani si kecik tuh..kalau aku ade kat rumah, memang tak sampai hati nak hantar jugak Hannah kat rumah opah walaupun tak sihat..



pic semalam..sedih mama tak layan die nak tido.. ;p

Esok seluruh negeri Perak cuti..yahooo..haha..happy kemain dapat cuti..jumaat, sabtu dan ahad aku ade kat penang..ikut company trip papa Hannah..memula malas betul aku nak pergi..yela naik bus kot..angkut budak kecik bagai..kan ke remeh tuh..kalo naik keta takpe...

Tapi papa Hannah nak jugak pergi..adoii kesian plak..sebab petang sabtu nanti kitorang akan naik cruise..tido semalam atas kapal besar tuh..tu yang papa Hannah duk teringin sangat..haihh...lagi katanya bukan satu branch pergi..bahagian kredit die jer pergi...jadi satu bus tu tak sampai 30 orang pun..pastu papa Hannah kata rugi kalau tak pergi sebab seorang dalam 700 ringgit company tanggung..emmm ikut jela..bila lagi nak berombongan cik kiah kan..haha lol...

Aku terpaksa lah duk angkut maxi coxi tu naik atas bus..takkan nak beriba pulak Hannah..kesian die nak tido bagai...sakit plak badan tido beriba jer..lagi satu sebab kan nak pergi rombongan ni aku siap beli rice cooker yang paling kecik nak angkut pergi sana..tapi rase macam tak bawak kot..papa Hannah kata macam tak sempat jer aku nak masak bagai..ikut rombongan tau lah..balik hotel pun mesti letih terbungkang..ermm terpaksa la nampak nye bagi Hannah cerelac jer..nak ke die tah..aku tak pernah bagi die cerelac lagi..die dah biasa makan nasi takut lapar pulak..

Korang biasa bawak anak travel???cer bagi idea sikit kat aku yang tengah pening kepala ni...semalam aku kemas beg..nak jugak bawak rice cooker tuh..try jugak sumbat tapi tak muat..haha..adoiii..baju jer dah banyak..itu pun aku pakai luggage yang besar jugak tuh..lom lagi cutting board??pisau??sayur??beras??ikan bilis??arggghhh sakit kepala aku pikir..

Okey lah..aku nak pi sambung pikir nak bawak rice cooker ke tak..haha lol..
KBYE!

Monday, 15 April 2013

Weekend Yang Pendek..

Assalammualaikum..

Erm hari ni isnin..hari kemalasan sedunia..rase taknak bangun..hari sejuk-sejuk rase nak tarik selimut nak mengulit anak jer..haih bilakah masanya aku dapat menjadi surirumah yang berjaya..haha..lol..merepek merapu pulak pepagi isnin nih..

Sabtu ahad semalam aku duduk-duduk, lepak-lepak di rumah saje..layan Hannah, golek-golek dengan Hannah, gomol-gomol Hannah, gomol papa..eh??haha lalalala..pagi sabtu tu bangun buat kan bekpes Hannah..aku buat mashed potato jer tuk Hannah..Hannah suka sangat...hari minggu jela pun nak masak beria-beria sikit untuk tuan puteri tu..dah bagi Hannah bekpes, kitorang lak g bekpes kat mamak..haha..malas lak nak masak pagi tuh..layan mee goreng mamak jelah..lupe nak snap gambar..sedap gile.. ;p

Balik makan buat housekeeping..papa vacuum rumah/mop lantai..aku lak basuh kain sidai kain...basuh segala tok nenek bebear Hannah..bersidai jer kain kat pagar..dah rupa anak suploh plak aku menjemur kain..haih...tengahari tak masak..makan luar jer..buat makanan Hannah jer..kata penat buat housekeeping..lalala..

bekpes, lunch, kudap-kudap Hannah

Pagi ahad plak papa Hannah g kebun tengok sawit die..petang lak datang rajin nak buat puding roti..mintak papa Hannah belikan bahan-bahan...elok pulak dah siap masak datang kawan Hannah..hihi..Hannah dah ade kawan wooo..nama dia aimy zafirah..sebaya Hannah..tapi dah setahun bulan 3 hari tu..Hannah lak bulan 6 nanti baru setahun..

Uihhh Hannah bukan main happy kawan datang rumah..sebelum tu memerap jer..takleh tinggal lansung..aku masak kat dapur, papa dukung jer dia..takleh letak..letak mula la nangis..haih makin manja itu budak..ade kawan hilang lak meragam tadi..haha..ni nak kena ada adik ni..lalala..


bekpes Hannah pagi ahad..lempeng kurma..yang hitam tu bukan hangus..maknye ni gatai pi buh chocolate chip... ;p

puding roti dengan penuh kasih sayang..lalallala ;p

pandai aimy suap Hannah..kitorang bagi die biskut, die makan sket, tengok Hannah takde biskut terus suap Hannah..hahaha..bijak-bijak..


alhamdulillah dah pandai Hannah minum pakai straw..gud Hannah..mama bangga dengan kamu.. ^_______^


tengok tuh..geram mama..kalau kite kata, Hannah no!!! mula lah buat muka macam tu tanda protes..haih la anak..

Okeylah..itu jer kisah weekend kitorang yang super sempoi..nanti sembang lagi...

Daa...

Wednesday, 10 April 2013

Baru Nak Update : Gathering GBSB @ AEON, Setiawangsa

Assalammualaikum..

Dah basi kot pasal gathering ni..aku baru terhegeh-hegeh nak update..lalala..takpe biar lambat asal selamat..eh??

Aku duk jauh..kat kg gajah ni ha..kebetulan tarikh gathering ahad lepas..dapatlah aku join..sebab aku memang nak ke expo tuh..kalau tak, takde lah rezeki agaknye nak jumpe mommies yang gojes semua..
Alhamdulillah dapat jua bersua muka..seronok sangat..sebab akan datang nye gathering taktau dapat join ke tak coz aku jauh..ade ke blogger duk perak sini???kalau ade jom ler kite berdating-datingan..ape daa ayat aku nih..haih..

Lepas check out hotel settle dekat kul11 jugak kitorang gerak ke AEON, Setiawangsa..lambat kitorang sampai..dekat kul1..huhu..tak jumpe julia dengan qaiser..sebab diorang datang awal..memang betul-betul janji punya..kitorang ni jer janji melayu..ampun kan kami ye julia..hihi..otw nak ke AEON, jam pulak dekat stadium shah alam tuh sebab ade pasar tani kat situ, lepas tu mencari AEON nye lagi..nasib ade wave..dapat jugak jumpe akhirnya..maklumlah bukan orang kl..hubby terrer belah-belah shah alam tu jer..hihi

Aku risau jer dorang semua dah balik..coz dah lambat gile kitorang sampai..dari luar aku usha ade ke deme lagi..dari kejauhan nampak kak mimi sebab antara semua aku cam kak mimi sebab selalu tengok kat instagram jadi dah hafal lah muka kak mimi..hihi..memula cuak gak..maklum ler first time kot..selalu kat alam maya jer..tapi di luar jangkaan coz mereka semua sangatlah sporting..best!!!seronok kenal kamu semua..hugggg ^______^  

Yang aku jumpe hari tu mama fayel, mama afiq, mama yaya, mama naila, mama asyraf, mama airell, mama soffiya, dan mama zain..eh cukup aku sebut semua kan..sorii kalau ade yang tak sebut..tapi rase cukup..hihi..mama qaiser jer tak jumpe..huhu..ralat sangat..kalau ade rezeki kite jumpe lagi ekk..

Jom layan gambar lak..tak banyak sangat gambar coz tak terasa excited nak amik gambar sebab lebih excited nak kenal antara satu sama lain..macam blur-blur skit nak tangkap gambar masa tuh..maaf yang takde dalam gambar tu..semua gambar main dan jer aku tangkap..hihi..sambil sembang sambil tengok Hannah coz papa pergi kedai MR DIY tu..die kata kejap jer..tapi lama pulak..siap kata sorii kat aku sebab ralit sangat dalam kedai tu coz macam-macam ade dalam kedai tu..hihi..hubby sempat jumpe papa airell jer sebab yang lain semua dah balik..



gambar keramat..haha

lagi..best sangat..ade rezeki jumpe lagi ;)

haha..ni deme berebut wood toy tu..tengok fayel..comel buat muka camtu..hihi..afiq kata takpelah..fayel amiklah..

ape abang airell sembang dengan adik zain tuh..hihi ;) asyraf perhati dari jauh jer..

dapat jumpe kejap jer mama soffiya dengan mama zain..dorang nak g expo..hihi



seronok kenal dengan kamu semua.. ;)


Yaya dengar jer ape kata si Hannah tu ;p

Yaya tengok ni kita buat silap mata ~kata Hannah

semua suka sangat dengan wood toy tu..kena beli lah ni kat Hannah satu..kena order dengan aty fared nih..hihi

Sembang-sembang dah kul2 kot masa tuh..tak ingat dah..kak mimi ajak minum..tapi kitorang tak join coz nak jalan-jalan cari barang jap dalam aeon tuh..salam-salam..kis kiss..hug hug..say bye-bye..kitorang bersurai..ade rezeki jumpe lagi ekk..seronok sangat..bape kali seronok dah ni..hihi


oh ini budak talak jual aaa.. ;p

sempat lagi susukan Hannah dalam baby room aeon ni

ape tah suke sangat tuh

sebelum balik gedik-gedik dulu..lalala ;p

Oh terlupa lagi satu..terima kasih kat mama yaya bagi kitorang gift rompers sorang satu..terharu sangat..mmuaahh ;)


alolo comel

Puas jalan dalan aeon tu kitorang pun cau balik perak..sampai rumah kul830 malam tak silap aku..ohoi penat woo..

K lah..terima kasih sudi baca...

BYE!!!


nota : baju hannah lain masa kuar hotel tuh kan..dalam keta makan biskut comot gile..jadi retiss popular tukar pulak baju..haihh