Thursday, 30 May 2013

Besday Party Airiell ;)

Assalammualaikum

Fuh..fuh..punya berhabuk blog gua..lama gilesss tak update..huhu..cuti lama katakan..jumaat sampai semalam aku cuti..hari ni dah start keje..tak puas rasenye bersama Hannah walaupun dah cuti 6 hari..huhu..

Okeylah nak cite pasal kitorang pergi meraikan besday party Airiell anak blogger Ros Anis ni..tak plan pun nak pergi..cuti lama tapi taktau nak pergi mana..cadang kitorang nak bercuti g langkawi..tapi tak jadi papa kata lain kali lah..sebab cuti sekolah ramai orang kan..

So kitorang decide pergi cari barang untuk besday party Hannah lah..sekurang-kurangnya dapat jugak settle kan sikit-sikit untuk besday party Hannah..besday party nye 29.06 nanti..tapi mama gigih..yela elok lah prepare awal2 kan..takdelah kelamsss nanti..kikiki..jadi pepagi ahad kitorang pun gerak ke KL..

Dekat kul12 kot kitorang sampai terus pergi paradigm mall sebab memang target nak ke kaison..tapi tak dapat banyak benda pun kat situ..huhu..rupa2nye mama aireill kata kaison kat KL Festival City lagi banyak barang untuk besday party..huhu..emm takpelah..nak suh mama DIY jelah tuh..konon kretip sangatla oiii..haha..



sampai2 terus bergambar..dasarrrrrrrrrr sangat..hahaha

Kejap jer kat kaison, masuk pulak popular..papa belikan buku kat Hannah..lepas tu lelaju g H&M..nak carikan hadiah untuk Airiell..belikan kemeja untuk Airiell..harap Airiell suka ye nak..auntie tak sempat nak prepare cari hadiah Airiell..huhu..Hannah pulak dapat lagi 2 helai baju kat H&M tu..emm..untung kamuu ye nak..



hello geng...comel tak kitewww.. ;p kembang2 hidung pakai spek mata hitam..hahahaha..


Settle kat H&M kuar dari paradigm mall cari kedai makan..lapo dahhh..papa suh makan lu..kang sesat cari rumah Airiell kebulur lak dalam keta..hahaha..dah kenyang terus lah gerak ke rumah Airiell..






ini budak banyak aktif sekarang woo..nak berdiri jer keje.. ;p

Pukul 3 kitorang gerak..kul4.30 petang baru sampai..nyaris kitorang tak tido genting hari tu..dah sesat barat..hahhahahaha..kitorang pakai waze..tapi waze nye tak detect alamat..adoiii..last2, takleh jadi ni kata papa Hannah..call ros anis tanye ape2 yang besar kat kawasan rumah..Anis kata cari greenwood dulu..ok waze detect greenwood..sampai greenwood call lagi, husband Anis bagi direction pada papa Hannah..cari terus jumpe..alhamdulillah..lega..akhirnya ada rezeki jugak nak jumpe mommy gojes semua..

Kami jauh..ingatkan lepas jumpe kat aeon setiawangsa ritu taktau bila jumpe lagi..tapi alhamdulillah..ade rezeki lagi jumpe sahabat-sahabat semua..seronok sangat jumpe korang..enjoy!!!

Sampai jer rumah ros anis, kak leenda pun sampai..beriringanlah Hannah ngn Asyraf..salam2 ngn Anis jumpe lak ngn mummy2 lain yang dah sampai..ira, shasha, lagi sorang lupalah..ampunnn..lupa nama..tapi muka ingat..adoiiii..teruk mama Hannah punya pelupa..huhu..lepas tuh menyusul, wawa, kak mimy ngn kak zura...seronok jumpe korang..best sesangat..........

Ju, mama qi pun ade..dorang datang awal..tak dapat jumpe lagii..waaaaaa..ade rezeki pasti jumpe nanti kan...



Hannah makan bihun..dapp kata Hannah.. ;)


sebelum balik bergambo lagii.. ;)


comel sangat gambar ni..pinjam gambar dari blog anis.. ;)


;)


Candid

Dalam pukul 6.30 dah benti hujan memasing gerak balik..alhamdulillah seronok jumpe korang...panjang umur murah rezeki jumpe lagi ekk..kitorang memang tido KL malam tuh..lepas buat solat jamak dekat masjid berdekatan, gerak pulak g ikea..alang-alang dah jalan..jalan betul2 ye dakk..hihi..


Hannah kat ikea..


Okey sambung sembang nanti...

Daaa............


p/s : sekarang musim anak-anak tak sihat...Ya Allah sembuhkanlah anak-anak kami..lindungilah mereka Ya Allah..aminnn...


Thursday, 16 May 2013

Pertama Kali Lagi : Menyambut Hari Ibu

Assalammualaikum

Baru dapat rehat jap..hari ni sekolah aku ade majlis sambutan hari guru..sibuk bukan main aku..lalalla :p tak habis lagi majlisnye..aku curi-curi masa update blog jap..Selamat Hari Guru kepada semua yang bergelar guru ye..bukan senang nak mendidik anak bangsa menjadi insan berguna..kalian semua insan hebat..oh lupa buat mak dan abah ku juga..kalian guru terbaik buat aku..terima kasih pada kalian.. :')

Okey next..ni entri basi lagi..sabtu lepas aku balik rumah mak abah aku..tiap 2 minggu sekali memang wajib papa Hannah bawak mama Hannah ni balik rumah mak pak dia ye..haha lol..

Oh sebelum tuh nak ucap Selamat Hari Ibu pada korang semua yang bergelar ibu..kita semua ibu hebat..yeahhh!!! eh tetiba semangat luar biasa ni ape hal..kahkahkah..dahla wish pun lambat..ampun.. ;p

Papa Hannah bukan antara orang yang pandai buat suprise ye kawan2..dah cakap siap-siap sok kite pergi beli kek sambut hari ibu ye..haha..boleh lah..janji dia ingat dan ade juga iniasitif nak sambut..kikiki..aku pun jenis tak kisah..ade-ade lah..takde pun ok jer..eleh konon tak kisah..motip sangat kan ;p

So pagi ahad keluar pergi teman papa usha2 keta..dah settle pergi singgah tutti fruitti..papa belanja makan eskrem..yeay!!..Allah suka bebenor macam tak pernah makan eskrem..lalallaa.. ;p
Isi selagi mau kata papa..kakakakaka..



okey cik Hannah kite, dapat makan biskut panjang tu jer.. ;p




selamat hari ibu mama kata Hannah ;)


Bagi Hannah rase sikit eskrem, die buat muka..haha sejuklah tuh..orang jarang makan eskrem camtulah.. ;p Ber 'romantik' makan eskrem bagai cau pergi secret recipe pulak..membeli dan membelah...eh eh.. 


3 jenerasi :)

Simple jer sambutan hari ibu kami..tangkap-tangkap gambar..peluk-peluk mak, salam-salam mak dan ucap selamat hari ibu dan terima kasih mak..eeh macam raya pulak..hihi..bagi aku tiap hari adalah hari ibu..sebab mak adalah tunggak kehidupan aku..mak lah segala-galanya pada aku..terima kasih/wang ringgit pada mak tu tak cukup membalas jasa-jasa mak pada aku..cuma aku akan jadi anak yang sentiasa ingat mak dalam setiap doaku , semoga mak sentiasa dalam lindunganNya, sihat-sihat selalu, berbahagia di dunia dan di akhirat nanti..takde ape yang dapat menggantikan dirimu wahai mak..aku berbangga menjadi anak mu!!! terima kasih mak..selamat hari ibu :')


Hannah tu kalau boleh die nak terkam kek tu..jenuh pegang die takmau diam nak jugak lompat atas itu kek..aiyakkkk


kek dari papa Hannah untuk mak mertuanya dan isterinye..terima kasih papa :)


tepek gambar cik Hannah ni haa..gambar masa otw balik ipoh..singgah makan jap..kebulur mak paknye..haih..


Okeylah..nanti sembang lagi..

Daaa....


p/s : nanti aku terjah blog korang ye..minggu ni aku bz bebeno..haih ;)

Tuesday, 14 May 2013

Pertama Kali Jadi Petugas SPR...

Assalammualaikum...

Okey ni entri basi..hari mengundi pun dah lama berakhir..update jelah..dah ade dalam draft..kurang lah sikit habuk kat blog..pastu boleh share pengalaman dengan korang..kehkehkeh..

Parlimen dan Dun di Teluk Intan ni Majlis Perbandaran Teluk Intan yang handle..so diorang offer lah kat staf dan guru sekitar Teluk Intan ni..tak silap aku staf Hospital Teluk Intan pun dorang offer..masa aku apply nak jadi kerani ni, aku tak pregnant kan hannah lagi..lama gile kan..???sampai hannah dah umur 10 bulan baru lah mengundinye..kahkah..akak-akak opis aku ajak jomlah jadi kerani, aku pun join jelah..alah keje sehari ape ade hal..lepas tu ade gaji pulak..kehkehkeh..

So aku bertugas sebagai kerani pengundian dan kerani mengira undi..sebelum bertugas, 2 taklimat aku hadiri mengenai tugas-tugas yang akan kitorang buat nanti..ketua lagi banyak taklimat dan besar sangat tugasnye..sekolah aku jadi tempat pengundian dijalankan..hari jumaat 3 mei tu aku dan cikgu lain kemas kelas untuk jadikan saluran 1, 2 & 3..hari jumaat tu jugak dorang bagi baju, topi dengan tag nama..

Tibalah masa hari mengundi..cantik tarikh..5.5.2013..pagi-pagi aku bangun siapkan makanan Hannah dulu..papa Hannah yang jaga Hannah hari tuh..jadi tak ralat sangat nak tinggal Hannah hari minggu..haih..kesian kat Hannah..pukul 6 aku kejut die dah nak say bye2..hihi..aku menyusukan die jap..perkara wajib sebelum aku pergi keje tiap hari..supaya die tak rindu sangat kat omaknye ni ha..kehkeh..


alolo busyuk mama nih.. ;p


Pukul 6.30 pagi aku gerak..itu pun dah kira lambat..dari rumah aku ke tempat keje adalah dalam 40 minit..aku kena sampai pukul7 pagi kat tempat mengundi..tapi pagi-pagi tak banyak keta..sesuka hati aku lah tekan minyak..kehkehkeh..sepanjang perjalanan tu aku nampak sekolah-sekolah yang akan dijadikan tempat mengundi dah ade petugas-petugas tengah siap-siap kan bilik pengundian..eh rase semangat untuk berkhidmat membara-bara pulak bila kuar pepagi camtu..kahkahkahkah..motip sangat kan... ;p




rempit pepagi sorang2..


Aku selamat sampai sekolah tepat pukul 7.05 pagi..okey lambat 5 minit..sampai-sampai tolong ketua tampal-tampal, siapkan alatan..settle tu ketua suh bekpes dulu..SPR ade sediakan bekpes untuk kami..nasi lemak..tapi nasi mentah..erm biasalah kan masak banyak2..nasib aku ade bawak bekal..papa Hannah buatkan..ngeh-ngeh..ala sosej yang direbus..janganlah korang expect papa Hannah buatkan aku roti canai pagi tuh..kahkahkah..ni pun dah bersyukur..hahahaha..

Tepat pukul 8 pagi undi pun dijalankan..orang ramai kul7.30 dah beratur okey..macam-macam orang, macam-macam ragam, boleh tengok..ade yang buat kacau, ade yang merungut jari kena calit, ade yang mengamuk tetiba..ade sorang amoi datang..cea bergaya habislah.."eeh kuku ai cantik tau..habislah kuku ai..u calit jangan kena kuku boleh tak.."satu jer aku cakap "no choice" dan terus calit..geram pulak aku..gedikk sangat pulak..heh..bukan korang "pembangkang ke yang nak calit2 sangat nih???"

korang trylah jadi kerani pengundian..memang letih sesangat..sebab kite layan ramai orang kan..aku surrender nak jadi kerani undi dah 5 tahun lagi..hahahaha..aku nak jadi petunjuk arah jelah boleh??kahkahkah..

Ejen dari setiap parti, masa aku sampai dorang dah ade dah..aww pukul bape deme ni sampai..???saluran aku 2 ejen parti dap, 1 ejen jer dari bn..ejen dap aku taktau ape deme buat..asyik mengira jer..aku tengok ejen bn bawak sebatang pen dan sehelai kertas jer..bertenang jer aku tengok..mungkin orang lama..ejen dap memang tak berganjak..risau bebeno peti undi hilang..kahakahkah..mata deme memang tak lepas dari peti undi..duduk jer situ..pergi toilet pun berlari-lari..kahkahkahkah..

Pergi solat, makan kami boleh gilir-gilir..takde masalah bab2 tu semua..

Tepat pukul 5 petang, tutup pintu dan start kira..kira depan ejen ye kawan2..peti takde bawak keluar..memang depan mata ejen..kira satu2 dan sebut kuat2..setiap ejen catat bape kertas dah masuk dalam kotak..kira sepuluh2 dan satu ikat seratus..bagi tahu ejen jumlah dan dorang setuju..dah settle kira sign borang merah..tiga-tiga ejen sign menandakan setuju dengan jumlah yang dah kira..tiga2 ejen dapat salinan borang merah tuh..seal dan hantar ke pusat pengumpulan..ketua hantar..kerani semua balik..dekat dewan pengumpulan takde dah aktiviti kira2 ni..kami dah dibayar gaji untuk kira..bila masa kat dewan pengumpulan nak kira lagi???kami semua dah balik..kalau deme mengira lagi kat dewan, ape guna SPR bayar gaji kami??peti dan kertas undi dah tak penting..yang penting borang merah yang telah ditandatangan tadi..

Lepas hari mengundi aku tanya ketua aku, ade kira lagi ke kat dewan..mane dah nak kira2..uollsss pun sume dah balik..i ke nak kira sorang2..hahaha..

Dekat pukul7 jugak aku balik..tu baru dalam 400 kertas..yang beribu mungkin sampai kul9 pun ade..aku dalam ratus pun pukul7 settle kira..ni kan pulak beribu..logik la kan..dengan nak bincang pasal undi ragu, undi rosak lagi...

Ejen yang kalah ucap tahniah pada yang menang..kan bagus macam tuh..ini nak beramuk jer koje kome..bak kata orang perak..hahaha


Okey tu jelah pengalaman aku..kalau yang asyik pertikai pasal kerja kami ni, jadi kerani atau ketua undi 5 tahun lagi..boleh apply..dorang tak lantik orang khas..tanya sape yang handle kat satu kawasan tu dan isi borang..

Kami bekerja telus..sebab antara kami yang jadi petugas ade jer pembangkang..so celah mana nak menipu nye???


note : takde blackout kat tempat aku mengira undi..mungkin sebab pembangkang menang kawasan ni..takde lah blackout ye dakk.. ;p


PEACE YOO.. ^_______^

Thursday, 9 May 2013

PBB Trip : Last Day

Assalammualaikum..

Habis akhirnya entri ni..update mengalahkan orang pergi oversea pulak..maaf lah membuat kan korang bosan membacanye..ampun..tapi aku kena habiskan jugak untuk simpanan dan tatapan di kemudian hari..haha..

Pagi-pagi tu bangun mandi-mandi terus pergi bekpes..ambik sejam nak habis kan bekpes kot..habis banyak beno benda nak makan..bekpes atas cruises ni memang sedaplah..macam-macam ade..terbaiklah..aku bagi 10/10..jom layan gambar makan pepagi nih..kikikiki

tengok...ish2..ini baru round 1..haha lol


okey abaikan aku yang gemuksss itu...


Pagi tu kitorang makan area ade econ ni ha...sebab sambil makan sambil boleh tengok laut kat sebelah...tenang jer...tapi hanya seketika cuma..ketenangan itu telah di kocak oleh hannah yang takmau duk diam...ade jer benda dia nak buat..budak makin besar la katakan..kikiki..mana la tak sampai sejam duduk kat situ...alasan padahal mak paknye tak habis melantak..lalalala


upah benda bagi main..dah boring di campaknye ke bawah..lepas tu jerit suh ambik..aiyakkkk...sabar-sabar...hahaha lol


pemandangan dari tingkap ;)

Dah selamat mengeyangkan perut laju-laju naik atas nak tangkap gambar lagi..tapi hari dah panas..masa tu tepat kul9.30 betul-betul cruises ni dah sampai jeti balik..alhamdulillah pelayaran kami selamat pergi dan balik..macam jauh bebeno belayar nye..kahkahkah..kasi can lah..sekali sekala jer.. ;p


hannah dah ngantuk..masham jer muka tuh..


dengan mama pulak.. ;)

Selesai tangkap-tangkap gambar lelaju g bilik balik coz checkout bermula kul1030..kemas-kemas barang lepas tuh terus lah papa g bayar credit card dulu..jumla semua kena bayar rm34..6 ringgit ais lemon tea malam tuh..lepas tu kitorang ade beli sekeping gambar harga rm28..gambar tu tak paksa beli ye..tapi sayang pulak tak beli..dorang pun dah siap print..boleh buat kenangan walaupun harganye mencekik..haha..

Takyah tunjuklah gambo tu..tak lawo..masa tu bergegas nak masuk kapal..sebelum masuk tu lah sebuk deme suruh bergambo..haih..tengah penat-penat nak check in tuh..muka dah berminyak bagai..hahaha..


sebelum checkout gedik bergambo dulu depan cermin yekk..


Sebelum check out settle kan semua bayaran kat deck 5 tak silap..dah settle bayaran dorang bagi ic..masa check out tak banyak proses dah macam check in..kejap jer selesai..dorang terminate card tu dan dorang bagi balik buat kenangan..;)


;)


gambar lagi dengan cruises ;)


tengah tunggu bus ambik kami.. ;)



bye2 cruises ;)

Turun dari cruises jalan-jalan lagi sekitar penang dalam pukul2 kami pun gerak balik perak..sok nye semua bekerja..jadi haruss la balik cepat..hihi..kesimpulannya memang bestlah..korang patut cuba naik cruises nih..merasa pengalaman baru ;)

K tamat dah entri ni..moga ade info buat kalian..

Terima kasih sudi baca..

Daa....

Friday, 3 May 2013

Star Cruises Libra

Assalammualaikum

Jom sambung lagi..tak habis-habis lagi pasal trip pergi penang..sudi-sudi lah baca ye..hihi..lagi satu entry, habislah cite pasal trip ni..insyaAllah.. ;)

Tiket naik star cruises ni beli dekat groupon..seorang rm289++ include bekpes dan dinner..baby below 6 month takleh bawak naik ye kengkawan..hannah pun bayar jugak..dalam 150+++ lah tak silap..
Normal price, rm1200 untuk 2 pack..kalau ade membership promotion rm599 untuk 2 pack..kalau salah info mintak maap ye kengkawan..ni info member papa Hannah yang bagi..die yang arrange trip pbb kitorang hari tuh..kad pengenalan paling penting..jangan lupa bawak tau, kalau tak, takleh naik woo..si kecik punya ic pun kena..kalau takde ic bawak surat beranak..

Pukul 5 petang kitorang dah beratur nak check in..tapi 5.30 baru bukak..ramai gila orang..kebanyakkannye cina lah..ade melayu pun couple baru kawen kot, lagi satu couple veteran..lepas tu group kami lah..nak check in jer banyak betul proses nye..macam nak naik flight kot..heh pepandai jer..naik flight pun tak pernah..hahahaa..ampun..

Pekerjanya dari bermacam negara yek..kat nametag diorang ade tulis dorang dari negara mana..ade indonesia, vietnam, filipina, lagi tak ingat..mereka semua fasih berbahasa inggeris..baik-baik semua..manis-manis senyumannya..haha lol ;)

Korang kalau naik cruises nanti bersedia lah nak kena beratur jer sebelum check in..3 tempat nak kena beratur..memula ambik card, lepas tu beratur lagi nak check kad pengenalan..lepas tu beratur lagi nak masuk kapal pulak..iron, pisau, semua takleh bawak masuk..beg-beg + handphone kite semua kena lalu bawah ape tuh..tah aku taktau..macam kat airport lah..kite pun kena lalu bawah benda scan tu..nak tengok ade bawak senjata ke tak kot..


ramai woo orang..

besar kan..jakun jap..first time naik kapal besar camni..


macam titanic gitewww... ;0


blur lak gambar nih..ni la card nye..hannah pun ade ye.. ;0

Card tu macam credit card tau..atas kapal duit korang tak laku..card ni jadi macam kad kredit uolsss..korang nak apa-apa atas kapal swap jer card ni..lalala..nak masuk bilik korang pun pakai card ni..memang tak boleh masuk bilik orang lain..card ni dah set dah untuk bilik korang jer..masa check in dorang ambik kad pengenalan korang..jadi sebelum balik confirm kena settle kan credit card korang ni baru leh check out dan dapat balik kad pengenalan..heh strategi yang bagus..lol..

Dah check out dorang bagi kite card tu balik..simpan lah sebagai kenang-kenangan ye..dah settle check in lelaju naik bilik..jangan sangka bilik korang macam hotel ade katil king size..no no no..hahah lol..kata naik kapal haruss lah tido dalam cabin..tapi tak silap aku ade la suite tapi mahal la kot..tak kisahlah..janji selesa..dapat tido alhamdulilah..lagipun nak merasa naik kapal besar kan...


ni lah bilik kami...deck 8 ;)


comel jer bilik air nye...bersih..toiletries sume ade..

Bilik ni boleh tido 3 orang..boleh bukak katil yang atas tuh..siap dalam almari ade tangga lagi untuk naik atas katil...kitorang rapat kan katil yang L shape tu kan..jadi la size queen..selesa lah tido 3 orang sekali..dari tingkap bilik kitorang nampak sikit jer lautnya..sebab kitorang nye bilik dapat belah dorang letak bot-bot..huhu..

Sampai bilik kitorang mandi pastu buat jamak takhir..dah nak dekat maghrib dah masa tuh..lepas tu cepat-cepat keluar nak g dinner..makanan die semua best-best..alhamdulilah kenyang..tapi kat sini minuman jus/lemon tea kena bayar..minuman yang free coffee, tea, nescafe, air sejuk kosong..memula kitorang tak pasan ade air panas2 tu semua..beli la ais lemon tea..3 ringgit satu dalam bekas plastik kat pasar malam tuh..


amboi berkenan beno si iman dengan Hannah.. ;)


;)


kuat betul speaker..memekak..haha lol..


ade pool atas nih ;)

Kalau korang taknak dengar deme ni melalak, boleh makan kat bahagian dalam..ade econ lagi..kalau nak open area kolam renang ni lah..tapi tak tahan lah speaker kuat betul...

Makanan dia memang tiptop..semua sedap-sedap..dah makan, kitorang jalan-jalan atas kapal...kapal pun gerak dalam kul9.15 malam...bila kapal dah gerak baru best..angin kuat...siap bunyi lagi sebelum nak jalan..pom..pom..pom...hihihi..


kapal dah gerak dah..bye penang ;)

tangkap gambar lagi ;)

;)

dalam kapal pulak...


best dorang nyanyi...teringat cite tetanic pun ade band camni kan..tapi ni ahlinye 3 orang jer..haha


tido dah si kecik nih...

Aku nak ingatkan korang, kalau jalan tingkat atas sekali tu hati-hati..bawak budak kecik seriau woo..palang-palang tu memang boleh lepas budak..sentiasa awasi anak-anak..aku dengan papa Hannah pun takut nak dekat-dekat kat tepi..mana la tau tersadung ke ape..terlepas anak dari tangan..nauzubillah..eee seriau..kalau tengok ke bawah memang tinggi weiii..takut tengoknye...

Dah puas ambik angin kat luar, jalan kawasan dalam kapal lak..tiap tingkat dalam kapal panggil deck..deck yang ade kedai-kedai ni aku tak ingat deck bape...rase deck 4..nak urut badan ke, nak gunting rambut, cuci rambut, spa..semua ade..lepas tu atas kapal ni ade baby room..kalau korang laki binik nak pusing satu kapal dating berdua jer boleh tinggal anak kat situ..ade baby sitter kat baby room tuh...ish sampai ati sangatlah nak anta anak kat situ..sian sangat..

Sebenarnya atas kapal ni ada macam-macam aktiviti..ada macam-macam show...sampai ke pagi..ada yang free ade yang bayar..siap ade pertandingan untuk babies+kids lagi..kul1.30 pagi...sape nak join???hannah kul 11 dah terbungkang tido...hahahaha..

Lepas tu dorang ade offer buat member card..free jer..kitorang nak g buat...panjang betul orang beratur..Hannah lak dah merengek nak tido..cadang nak buat sok pagi..emmm lansung sampai ke sudah tak buat..takpe lah takde rezeki..star cruises ni tauke genting tu punya jugak..jadi member card tu boleh jugak digunakan kat genting tuh...




Gambar atas tu channel kat tv dalam bilik...boleh tengok pergerakan kapal tu ade kat mana sekarang..aku tengok sampai ke kedah kot kapal ni pergi..besok pagi tepat kul9.30 ade kat jeti balik dah...hihi..kira sepanjang malam tu memang kami berlayar di tengah lautan lah..hihi..

Okeylah sambung next entry lak..panjang dah ni..cite pasal bekpes atas cruises dan last day kat penang...

Daaa... ;)


pesanan : sebelum naik kapal elok lah korang makan ubat tahan muntah coz kite taktau kite mabuk laut ke tak..mabuk laut bukan atas kapal jer..korang dah sampai rumah pun boleh jadik mabuk laut..walaupun kapal yang korang naik tu kapal besar..sekian pesanan penaja..lalala..